Corona'ya Sağlık Bakanlığı Vaziyet Edemez

Beşeriyet "finansal organizasyon manipülasyonlarıyla katma değere hücum"a seferber edilmiş durumda.

Odun tozu, plastik hamuru, demir haddesi, kömür kumu, tahıl unu, aromatikler, sığır eti, yün yapağı.. bir iki tane de siz ekleyin. En fazla on çeşit üretim üzerinde dönüyor dünya. Amerika kendi içinde döner ve dünyaya sadece silah, şeker, plastik satar. Üretim sadece Çin, Rusya, Okyanusya, Hindistan, Latin Amerika'da. Avrupa, Asya, Afrika, Amerikalar dünyaya hiçbir şey sunmaz. Kendi kendine de yetmez bunlar. ISIC listesine bakın ve o listenin meblağını WTO mizanlarından okuyun, görün dünyanın halini.

Beşeriyet "finansal organizasyon manipülasyonlarıyla katma değere hücum"a seferber edilmiş durumda. Son kırk yıldır ışık hızıyla 7 milyar insan bu hummanın içinde. Artık tıkandı. İflas son on yıldır muhtelif spekülasyonlarla ve çatışmalarla hem örtülmeye hem ilginç plasmanlarla sürdürülmeye çalışılıyor. Corona bu tezgahların en küçüklerinden biri. İktisadi buhran ve nedret itiraf edilseydi mukabil tedbir olarak (finans dışında) alınacak kararlar ve tesiri/tahriki ile Corona tedbiri için alınan kararlarve tesiri/tahriki arasında hiçbir fark yok, görmüyor musunuz bunu?

Not:

Corona'nın bir hıfzı's-sıhha meselesi olduğunu zanneden nice edebiyatçının, politikacının ve iktisatçının ne kadar kof olduğunu, Daniel Defoe tarafından yazılan Veba Yılı Günlüğü'nü okuyanlar pek kolay farkedecektir.

Yazarın Diğer Yazıları

Döndürülen Dolaplar Ve Dolaplara Doluşanlar

Şehir, Yönetimin Konusu Değil Yönetenin Ta Kendisidir

Aday Seçilen

Murat - Mürted - Mir'at

Para Nedir?

Siz Yazmış Olun