Z kuşağı nedir? Z kuşağı hangi yılları kapsıyor? Z kuşağının özelikleri

Son dönemlerde sıkça gündeme gelen Z kuşağı hakkında konuşulmalar yapılırken Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Z kuşağı hakkında tekrar konuşmasıyla meraklar iyice arttı. Z kuşağı kimlerdir, özellikleri nelerdir? Z kuşağı kimleri kapsıyor? İşte detaylar...

Gün geçtikçe gündeme iyice yerleşen Z kuşağı ve yeni nesilde dünyaya gelen çocuklar hakkında bilgi almak isteyen anne babalar bunun yanı sıra işverenler konu hakkında araştırma yapmaktadır. Z kuşağı hangi aralık? Z kuşağı hangi yılları kapsıyor? Z kuşağı özellikleri nelerdir?

Z KUŞAĞI NEDİR?

Z kuşağı 2000 yılı ve sonrasında doğan nesiller için kullanılır. Milenyum çağı çocukları Z kuşağı teknolojiye daha yatkın olarak da tanımlanır. Z kuşağı teknoloji kuşağı olarak anılsa da bu kuşakta olanlar bebeklikten büyüyene kadar teknoloji ile iç içe oldular.

Z KUŞAĞI ÖZELLİKLERİ NELERDİR?

Milenyum çağı olarak adlandırılan çocuklar hızlı ve analitik düşünce güçleri fazlasıyla yüksektir. Fakat bu özelliklerini kullanabilmeleri bireycil olup ekip çalışmalarından hoşlanmazlar. Özgüvenleri fazlasıyla yüksek olurken ebeveynlerin kendilerine farklı baktığı düşünceleri de özgüvenlerini daha da yükseltir.

Bağımsız olmak ve özgürlüklerine düşkün olmalarından ötürü başaramayacakları hiçbir şey yoktu. Bunların yanı sıra emek vermek, çaba göstermek, özveri sağlamak Z kuşağına göre bir durum değildir.


Yaşam Haberleri

Mikro çoğaltımla üretilecek: 50 bin adet rekolte bekleniyor...

Zonguldak'ta ruhsatsız işletilen 4 maden ocağı imha edildi

Tekirdağ Emniyeti'nden kaçak avı 44 tutuklama

Kaçak havai fişek üretimine 2 gözaltı

Denizli'de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

Video Haberler

İntikam Almadan Durmak Yok Hür 10 Bölüm

İntikam Almadan Durmak Yok! | Hür 10. Bölüm

Aldatmak 64 Bölüm Fragman quot Sezai benden her şeyi saklamış

Aldatmak 64. Bölüm Fragman | "Sezai benden her şeyi saklamış"