Yalandan "Ateşkes" İlanının Sonu

Hain Halife Hafter'in imza gecesi kulağına hangi devletler, ne üfledilerse ertesi sabah imza atmadan Moskova'dan kalkan ilk uçağa binerek kaçmıştı. Bugün de başkent Trablus'a saldırıya geçtiler.

İslam Gemici - Serbest Gazeteci (Freelance Journalist)

Libya ve İdlib'de güya ateşkes yapıldığında (12 Ocak Pazar), ben buradan "bu işin yürümeyeceğini" söylemiştim değil mi? https://www.alemihaber.com/yorum-haber/libya-ve-idlibde-ateskes-kac-gun-surer-795236

Çünkü bu "sun'i sulh anlaşmasının" uzun vadeli olmayacağını bilmek için diplomat, kâhin, devlet adamı, politikacı vs olmaya gerek yoktu. Perşembenin gelişi çarşambadan belliydi. Türkiye'nin ısrarı ve Rusya'yı zorlamasıyla oluşan Libya'daki ateşkese general Hafter'in diğer destekçileri olan ABD, Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere, Mısır, Suudi Amerika vb ülkeler razı olmadıklarını açıkça beyan etmişlerdi.

Moskova'da tarafların müzakereleri sonucu yazılan sulh metnini Serrac hükümeti hemen imzalarken, Hafter denilen emperyalistlerin uşağı alçak herif "süre" istemişti. Arkadaş "düşünecekmiş". Düşünmek için bir kafaya ve beyne ihtiyaç vardır. Kölelerde ise ne kafa vardır ne de beyin... Hafter'in o gece kulağına hangi devletler, neyi üfledilerse ertesi sabah imza atmadan Moskova'dan kalkan ilk uçağa binerek kaçmıştı.

3 gün bile sürmeyen sükûnet döneminin ardından hain general Hafter'in adamları yine Libyalı sivillere saldırmaya başladılar. https://tr.euronews.com/2020/01/15/libya-da-general-hafter-e-bagli-silahli-guclerden-trablus-ta-bazi-bolgelere-roket-saldiris

Birkaç güne kalmaz, Rusya, Çin ve İran destekli Beşşar rejimi de yine İdlib'e ve diğer Suriyeli muhaliflere saldırmaya başlar. Çünkü kâfirlerin ve münafıkların sözüne güvenilmez. İslâm dünyasının en büyük düşmanı olan İran'ın gözü dönmüş canileri de yine kinlerini mermi yaparak silah namlularından masumların üstüne kusmaya başlarlar.

İLAVE: Yazıyı yayımladıktan yaklaşık 2 saat sonra Rusya ve Suriye'nin cani rejiminin İdlib'i bombalama haberleri gelmeye başladı. https://www.mepanews.com/rusya-ve-esed-rejiminin-idlibdeki-saldirilari-araliksiz-devam-ediyor-32949h.htm

"Söylemişti, dersiniz" demiştim ve aynen oldu. Tayyip Erdoğan ve Hulusi Akar ile Mevlüt Çavuşoğlu ise halen "barış, ateşkes, durun, yapmayın" vs diyerek bizi avuturken, atı alan Üsküdar'ı geçiyor. Üzücü ama hakikat maalesef bu!

Video Haberler

Boran Ulcay'ın safına mı geçiyor - Kuruluş Osman 157 Bölüm

Boran, Ulcay'ın safına mı geçiyor? - Kuruluş Osman 157. Bölüm

Alaeddin ve Gonca'ya evlilik müjdesi - Kuruluş Osman 157 Bölüm

Alaeddin ve Gonca'ya evlilik müjdesi - Kuruluş Osman 157. Bölüm

Osman Bey ve Ulcay'ın efsane cenki - Kuruluş Osman 157

Osman Bey ve Ulcay'ın efsane cenki! - Kuruluş Osman 157. Bölüm