Türkiye'nin Doğu Türkistan Konusunda Gıkı Çıkmıyor

Suriye, Irak, Filistin ve İran mevzusunda Amerika ve Avrupa Birliği'ne rest çeken, ticarî münasebetlerimizi mahveden, ekonomimizin canına okuyan Gri Parti Hükümeti, Doğu Türkistan'daki milyonlarca Müslüman Türk için sesi çıkmıyor. Doğu Perinçek'in dümen suyuna girmiş olan Reisicumhur ve Dışişleri Bakanı, Çin zulmü karşısında sus pus vaziyetteler...

İslam Gemici - Serbest Gazeteci (Freelance Journalist)

Türk kamuoyunu aldatmak için her türlü dezenformasyonu yapan TC hükümeti, Çin'in Doğu Türkistan'da tatbik ettiği işkence ve asimilasyona karşı riyakâr ve ahlaksız bir politika izliyor. Bahaneleri çok ama milleti tatmin edecek mantıklı ve geçerli tek sebep söyleyemezler.

"Çin 1 milyon Uygur Türk'ünü Hitler Almanyasının Nazi ölüm kamplarından ilham aldığı kamplara kapattı. 22 ülke zulme dur demek için bir mektup kaleme aldı. Çoğu batılı olan ülkeler arasında ne Türkiye ne diğer Türk ülkeler ne de Müslüman ülkeleri yok." Bkz: https://www.f5haber.com/dunya/22-ulkeden-cine-dogu-turkistan-tepkisi-listede-turkiye-yok-5065962

Haber şöyle devam ediyor: "Doğu Türkistan'da Çin'in Uygur Türklerine yaptığı zulme karşı Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi üyesi 22 ülke bir mektup kaleme aldı. Toplama kamplarında zorla tutulan Uygurların derhal serbest bırakılması çağrısı yapan mektupta, Türkiye'nin ya da Müslüman bir devletin yer almaması dikkat çekti. Çin'in batısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde, yaklaşık 1 milyon Müslüman Uygur Türkü, devletin "eğitim kampı" adını verdiği tesislerde tutuluyor. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu'nda yazılan mektup, bir ilk olma özelliği taşıyor.
Batılı diplomatlar; aralarında Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, Japonya, İngiltere, Fransa, Almanya, İsveç, Letonya, Litvanya, Estonya, Danimarka, Norveç, Kuzey İrlanda, Hollanda, İzlanda, Lüksemburg, İspanya, Avusturya, İrlanda, Belçika ve İsviçre'nin de bulunduğu toplam 22 ülke büyükelçisi tarafından imzalanan 8 Temmuz tarihli mektubun Doğu Türkistan ile ilgili ortak ve net bir tutum olduğunu belirttiler."

Fakat Türkiye'den ses yok. Nasıl bir ahlâksızlık, ne kadar berbat bir diplomasi anlayışı!.. İnsanın tüyleri diken diken oluyor.

Çin'in dünyaya "eğitim merkezi" olarak yutturmaya çalıştığı "toplama kamplarında" 3 milyon civarında Uygur Türkü zorla tutuluyor. Toplama kamplarına götürülen kişilerin çocukları ellerinden alınıyor ve bir daha göremiyorlar. Binlerce Müslüman Uygur Türkü çocuk, ailelerinden koparılmış durumda... Toplama kamplarına götürülenlerin büyük bir kısmından bir daha haber alınamıyor.



https://www.youtube.com/watch?v=35hfpVUDrXQ

Şu gözyaşlarına bakar mısınız? Bütün bu zulmü yapan alçak ve zalim Kızıl Çin'e karşı ne Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nden ne de halkı Müslüman ama idarecileri hain Arap ülkelerinden tek bir itiraz yok. Allah, sizin cezanızı versin! Çinliler kâfir ve zalim oldukları için bunu yaparken, kendine Müslüman diyen siz alçaklar niye susuyorsunuz?

https://www.timeturk.com/bbc-cin-musluman-uygur-turklerinin-cocuklarini-ailelerinden-ayiriyor/haber-1119747

https://www.bbc.com/turkce/haberler-dunya-48880857

Dünya Haberleri

Japonya'dan Kuzey Kore'ye zeytin dalı!

BM: Gazze'de siviller için güvenli hiçbir yer kalmadı

Uluslararası Adalet Divanı'ndan Gazze kararı

Nijerya'da menenjit salgını: 3 ayda 202 kişi öldü

Video Haberler

Aldatmak 63 Bölüm İlk 10 Dakika

Aldatmak 63. Bölüm | İlk 10 Dakika

Kardeşlerin Arasını Ne Açtı Bizimkiler 22 Bölüm

Kardeşlerin Arasını Ne Açtı? | Bizimkiler 22. Bölüm

Görmedikleri kadını paylaşamadılar shorts esraerol

Görmedikleri kadını paylaşamadılar! #shorts #esraerol

Hapishane Müdürü The Warden şimdi tabii'de

Hapishane Müdürü (The Warden) şimdi #tabii'de.