Para Karşılığı Katliam Yapılır

Acımasızlık ve canilikte sınır tanımayan kiralık askerlerden oluşan özel ordular, emperyal hedefleri olan devletlerin yeni silahlı kuvvetlerini meydana getiriyor. Mazisi tarihin derinliklerine kadar giden paralı askerler, hiç bir bağı olmadığı savaşlara katılıp, sırf maddiyat için insafsızca insan öldürüyorlar. Yeni dünyanın yeni savaşları artık böyle yapılıyor.

Özel askerî şirketler, global piyasada oluşan özel bir iş türünü yerine getiriyorlar. Bunlar, kâr amaçlı kuruluşlar ve savaşla ilgili konularda profesyonel hizmet sunuyorlar. Lojistik destek, taktik saldırı operasyonları, stratejik planlama, gizli istihbarat edinme ve analiz etme, operasyonel destek, çatışma bölgelerinde savaşma ve savunma, askeri eğitim ve askerî teknik yardım gibi askerî becerilerin tedarik edilmesini yerine getirdikleri “hizmetler”... Dünyada 90 civarında özel askerî şirket bulunuyor ve bunlar 110 ülkede faaliyet gösteriyor. Bu şirketlerin içinde yer aldığı yıllık 100 milyar dolarlık bir endüstri sözkonusu. Özel askerî şirketlerin kurulduğu ülkeler genellikle ABD, İngiltere ve Güney Afrika iken, çalıştıkları yerlerin başında ise Afrika, Güney Amerika ve Asya geliyor. (Yeni Savaşların Gizli Yüzü - Özel Askerî Şirketler - Dr. Filiz Çulha Zabcı, AÜSBF)

Emperyalist emellerini yerine getirmek için hiç bir sınır, kural ve kanun tanımayan devletler ve şirketler "ele geçirmek" ve "sömürmek" için "demokrasiyi yaygınlaştırmak" yalanının altında "insanî müdahale" maskesiyle kendi ordularını kullanmanın tehlikeli ve çok masraflı olduğunun farkına vardıklarından beri, daha az riskli ve az masraflı "özel askerî orduları" kullanıyorlar.



Katliam İçin Kurulan Özel Ordular

Bu özel orduların en meşhuru, yakın zamana kadar "Blackwater" olarak bilinen, sonra ise "Academi" ismini alan Amerikan malı "katiller sürüsü". Kendi internet sitesinde verilen bilgiye göre; Irak'taki savaş sırasında, Amerikan güvenlik görevlilerini ve askerî teçhizatları korumak, Irak ordusunu ve polis güçlerini eğitmek ve silahlı kuvvetlere destek sağlamak için kullanılan özel güvenlik şirketlerinden biriydi. Blackwater'ın Irak’taki ilk işi, 2003 yılının yaz mevsiminde ABD’nin Irak'ı işgalden sorumlu adamı Paul Bremer'in emniyetini sağlamak için 21 milyon dolarlık bir sözleşme imzalamak oldu. 2004'te Irak, Afganistan, Bosna ve İsrail'deki sözde koruyucu hizmetler için yapılan üç sözleşme ise şirkete 488 milyon dolar getirdi. Bkz: www.academi.com

Şirketin reklamını yapmak için iki ünlü aksiyon oyuncusunun başrollerinde olduğu "Blackwater" adlı film bile yaptırıldı.

Zaten sonrasında dünyanın en meşhur özel katiller ordusu olan Blackwater'ın ortağı Birleşik Arap Emirlikleri'nin prensi Muhammed bin Zayed. Bu Arap prensin ayak işlerini yapanlardan biri de Filistin asıllı Muhammed Dahlan. Dahlan'ın da Blackwater benzeri katillerden müteşekkil bir sürüsü var. Nitekim geçen sene İstanbul'da işlenen Cemal Kaşıkçı cinayetinin bağlantıları da M. Dahlan'ın içinde olduğu ilişkiler ağını ihtiva ediyor. Irak'da bunca senedir işkence, katliam ve suikast gibi pek çok rezaletin içinde bulunan Blackwater ile Blackwater'ın patronlarından M. bin Zayed'in kiralık uşağı M. Dahlan'ın işbirliği olmadığını düşünmek büyük safdillik olur. Serdar Turgut bu hususları teferruatlı şekilde yazmış. Bkz: https://www.haberturk.com/yazarlar/serdar-turgut-2025/1864281-washingtonun-kirli-oyuncusu-bae-nin-iliskileri-sorusturuluyor

Muhammed Dahlan adlı katilin iki adamının İstanbul'da yakalanması, başka münasebetleri de gündeme getirdi. Bkz: https://www.takvim.com.tr/guncel/2019/04/19/istanbulda-yakalanan-baeli-ajanlar-ortadogunun-kiralik-katili-muhammed-dahlanin-adami-cikti

Rusya'nın Özel Katil Sürüsü: Vagner

Rusya, Çeçenistan'ı kanlı biçimde işgalinden sonra Kafkasya'nın çeşitli bölgelerinde yaptığı askerî operasyonlarda Müslüman gerillalara karşı büyük kayıplar vermesi üzerine, Ukrayna ve Suriye'ye kendi askeri yerine özel ordu denilen Vagner birliklerini gönderdi.

Vagner grubu önceleri "Slavyanskiy Korpus - Slav Birliği" adıyla 2013 sonbaharında ortaya çıktı. Suriye rejimiyle petrol kuyularını kurtarma ve koruma anlaşması yapan bu özel güvenlik şirketi, eski SSCB’nin her yanından özel harekâtçıları, subay ve askerleri örgütleyerek Suriye’ye götürdü.

Bu şirketin iki ortağı Vadim Gusev ve Yevgeniy Sidorov daha sonra Rusya’da paralı askerlikle suçlanarak tutuklandı. Putin'den habersiz iş yapmanın bedelini ödeyen iki ortak, daha sonra Vagner adındaki özel katil sürüsüyle arz-ı endam eylediler.

Suriye'de Beşşar Esat rejiminin emrinde olarak sivil halkı katleden Rus özel askerleri

Rus gazetesi Novaya Gazeta’nın 9 ekim 2017’de yayınladığı habere göre, Vagner’in personel sayısı 6 bin ve Ekim 2017’de bunların 2.500’ü Suriye’de görev yapmaktaydı. Vagner’in Suriye’de 4 adet 300 kişilik keşif ve muharebe birliği var: Bir topçu birliği, tankçı birliği, mayın temizleme birliği, haberleşme birliği ve özel sızma ve istihbarat birliği ile karargâh lojistik elemanları. Bunların toplam sayısı da 2.500. Suriye’de Vagner grubunun bulunduğu karargâh ve tam personel sayısını kesin olarak verebilen bir kaynak yok.

Vagner’e katılan eski askerler 50 bin ilâ 300 bin ruble arasında değişen maaşlar alıyorlar. Bu rakam, kışla ile savaş ortamı arasında değişiyor. Vagner birliği 2014’ten bu yana Suriye’de güya IŞİD (DEAŞ) ile savaşmış ve her iki Palmira operasyonunda görev almış.

İlk kurulduğunda Rusya Savunma Bakanlığı fonlarından ve desteğinden faydalanan bu birlik, artık Esed rejiminden aldığı ödeneklerle faaliyet gösteriyor. Vagner’in Suriye’de faaliyet gösteren Rus enerji şirketi Evro Plus ile anlaşması olduğu da söyleniyor. Bu iddiaya göre Evro Plus, Suriye rejimiyle, kurtardığı ve işlettiği petrol kuyularından çıkan petrolün dörtte birine sahip olmak üzere bir anlaşma yaptı. 7 şubat 2018’de yaşanan çatışma ise, Conoco petrol kuyusunu ele geçirmek için yapılan bir saldırıydı.

Evro Plus ve Vagner, Rusya'da "Kremlin Sarayı'nın Aşçısı" olarak bilinen Yevgeniy Prigozhin’e ait. ABD’nin müeyyide listesinde bulunan Prigozhin’in, Amerikan başkanlık seçimine müdahale eden "trollerin" çalıştığı şirketin de sahibi olduğu iddia ediliyor.

Ukraynalı Rus paramiliterlerin başarısız olması üzerine Vagner birliklerinin bu ülkede de aşırı güç kullanarak çeşitli operasyonlar yapıldığı biliniyor. Vagner adlı cani sürüsünün gerek Suriye'de gerekse Ukrayna'da savaşırken, bu durumdan Rusya Savunma Bakanlığı'nın haberi olmadığını söylemek sadece gülünç...

Rus Gazetecilerin Esrarengiz Ölümleri

Vagner meselesinde haber yapan, Rusya'nın Yekaterinburg şehrinde yaşayan gazeteci Maksim Borodin bir gün 5. kattaki evinin balkonundan "atlayarak intihar" etti. Ölümünden kısa süre önce sık sık tehditler alan Borodin, bir gün de demir çubuklarla sağlam şekilde dövülmüştü. Vagner'in adamları baktılar ki Borodin "adam olmuyor" gazeteciyi balkondan atarak meseleyi temizlediler.

Rus özel askerî şirketlerinin (Vagner ve benzerleri) Orta Afrika Cumhuriyeti'ndeki faaliyetlerini araştırmaya çalışan üç Rus gazeteci de, yollarını kesen ve üzerlerine ateş açan silahlı bir grup tarafından öldürüldü. Sadece Orta Afrika değil, pek çok Afrika ülkesinde Rusya aleyhine çalışanları katleden Vagner ve benzeri "özel güvenlik şirketleri" mevcut.

İsrail'in Kiralık Katilleri

İsrail de başta Yahudi diyasporasından olmak üzere, binlerce yabancı paralı askeri ordusunda eğiterek kiralık katile dönüştürüyor. Paralı askerleri ve cephe gerisinde çalışacak gönüllüleri bulmak için Sar-El, The Lone Soldiers Center ve Mahal-IDF-Volunteers adlı üç kuruluş, terör örgütü IŞİD - DEAŞ tarzında faal çalışma yürütüyor. Avrupa çapında şubeleri olan bu üç örgüt, kendi ilişki ağlarını, sosyal medyayı, web sitelerini ve medyayı kullanarak başta ülke vatandaşı Yahudileri kendine çekiyor.

İsrail'in kiralık katilleri de Gazze, Lübnan, Suriye başta olmak üzere dünyanın çeşitli mıntıkalarındaki "gizli askerî operasyonlara" katılıyorlar.

Hepsinin böyle güldüklerine bakmayın, aslında acımasız katil bunlar. İsrail'in canileri.

Sonuç

Dünyada 110 ülkede faaliyet gösteren özel askerî şirketler için savaşlar, birer altın madeni niteliği taşıyor. Senelik 100 milyar dolarlık bir piyasaya sahip olan bu şirketlerin dün Irak ve Afganistan olan oyun sahaları bugün artık Ortadoğu, Afrika, Uzakdoğu ve Güney Amerika...

Bu "özel kiralık paralı asker ordularının"yanısıra, emperyalist devletlere ve şirketlere hizmet eden bir de El Kaide, IŞİD, Boko Haram ve benzeri yüzlerce "provokatif terör" örgütleri var. Onlar da ayrı yazı mevzusu...

*******************

Special armies of merciless and indiscriminate hired soldiers make up the new armed forces of the Imperial-targeted states. Mercenaries, who go to the depths of ancient history, join wars that have nothing to do with them, killing only innocent people for materialism. The new wars of the new world are now being done.

*

Специальные армии наемных солдат без границ в жестокости и жизнеспособности создают новые вооруженные силы государств с имперскими целями. Наемники, идущие глубже в историю, участвуют в войнах, где нет никакой связи, и убивают людей безжалостно только ради материализации. Новые войны в новом мире теперь так.

*

Besondere Armeen gnadenloser und wahlloser Soldaten bilden die neuen Streitkräfte der Imperial-gezielten Staaten. Söldner, die in die tiefen der alten Geschichte gehen, schließen sich kriegen an, die nichts mit Ihnen zu tun haben und töten nur unschuldige Menschen für den Materialismus. Die neuen Kriege der neuen Welt werden jetzt durchgeführt.

*

وتشكل الجيوش الخاصة من الجنود المأجورين عديمي الرحمة والعشوائيين القوات المسلحة الجديدة للدول التي تستهدفها الإمبراطورية. المرتزقة الذين يذهبون إلى أعماق التاريخ القديم ، والانضمام إلى حروب لا علاقة لهم بقتل الأبرياء من الناس المادية. والحروب الجديدة في العالم الجديد تجري الآن.

*

צבאות מיוחדים של חיילים שכירים חסרי רחמים וללא הבחנה מרכיבים את הכוחות המזוינים החדשים של המדינות הממוקדות הקיסרות. שכירי חרב, שהולכים למעמקי ההיסטוריה העתיקה, מצטרפים למלחמות שאין להן שום קשר אליהם, הורגים רק אנשים חפים מפשע לצורך חומריות. המלחמות החדשות של העולם החדש נעשות עכשיו.

Video Haberler

Çino Çatal'ın oğlu - Ateş Kuşları 51 Bölüm

Çino, Çatal'ın oğlu! - Ateş Kuşları 51. Bölüm

Sare ve Zıpkın nişanlandı - Ateş Kuşları 51 Bölüm

Sare ve Zıpkın nişanlandı! - Ateş Kuşları 51. Bölüm

Akıl kaçırtan Barbar şakası

Akıl kaçırtan Barbar şakası