Kürtler, Aleviler ve CHP Üçgeni

Cumhuriyet rejiminin bütün yaptıklarının günümüzdeki temsilcisi pozisyonundaki CHP zihniyetinin ezdiği, yok saydığı, katlettiği, perişan eylediği topluluklardan ikisi olan Aleviler ile Kürtler'in bugün neden hâlâ CHP'nin en inatçı müdafiileri olduğunu anlamak imkânsız. Bu hususta Dr. Bekir Tank'ın ufuk açıcı yazısını okumanızı tavsiye ediyorum.

İslam Gemici - Serbest Gazeteci (Freelance Journalist)

Bazı konularda Dr. Bekir Tank ile fikirlerimiz uyuşmasa da, zaman zaman fikrî münakaşalarımız olsa da, meselelere münevver perspektifiyle yaklaşmasından dolayı yazılarını takip ediyorum. Son yazdığı makale, geçenlerde burada yayımlanmış olan "CHP Hükümet Olmayı Hak Etmiyor" başlıklı yorum-haberimizle de uyum arzediyor. Bkz: https://www.alemihaber.com/yorum-haber/chp-hukumet-olmayi-hak-etmiyor-131159

Ben kendime göre sebepler sıralamıştım, Dr. Tank da meseleye Kürtler ve Aleviler açısından bakmış. Dr. Bekir Tank, benim de yıllardır merak ettiğim ve "bir gün yazayım" diye düşündüğüm mevzuyu dile getirmiş. Diyor ki, "Kürtler ve Aleviler, kendilerine yüz senedir eziyet eden, öldüren, aileleri dağıtan, süründüren CHP'yi (dolayısıyla Türkiye Cumhuriyeti rejimini) neden hararetle savunup, ölümüne destekliyorlar?"

Yazının tamamını buradan okuyabilirsiniz: https://dogruhaber.com.tr/yazar/dr-bekir-tank/12534-pkk-hdp-neden-cehepenin-yanindadir/

Evet, bu konuda herkes gibi ben de bu soruların slogan şeklindeki uyduruk değil de  "gerçek" cevabını merak etmekteyim. Siz merak etmiyor musunuz?

Video Haberler

İntikam Almadan Durmak Yok Hür 10 Bölüm

İntikam Almadan Durmak Yok! | Hür 10. Bölüm

Aldatmak 64 Bölüm Fragman quot Sezai benden her şeyi saklamış

Aldatmak 64. Bölüm Fragman | "Sezai benden her şeyi saklamış"