Hırsızları Koruyalım, Besleyelim ki Yeniden Soygun Yapsınlar

Sevgili Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan'ın "hırsız sevgisi" nereden kaynaklanıyor, bilemiyoruz tabii. Evleri, işyerleri, arabaları soyulan, yağma edilen vatandaşlarımız mağdur oluyor kimin umurunda? Cumhurbaşkanımız ve yakın akrabalarının evleri, işyerleri polis korumasında olduğu için hırsızlardan şikâyetçi değiller ama ya "koruması olmayan" halkın durumu?

İslam Gemici - Serbest Gazeteci (Freelance Journalist)

"Memleketteki hırsızlarla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ne alakası var?" diyebilirsiniz, evet mevzuya düz mantıkla yaklaşırsanız öyle. Pekâlâ meseleye niye şu açıdan bakmıyorsunuz: Türkiye'deki hırsızlık hadiseleri artık gına gelecek derecede artmışken, kanun yapıcıların başı olan Devlet Başkanımız Tayyip Erdoğan niçin bu konuya el atmıyor, niçin hırsızlar için ağırlaştırılmış cezaî müeyyideler getirmiyor?

Evet, duyamadım cevapları. Lafa geldi mi, "siz bana oy verin, gerisini ben halledeceğim" diyor Tayyip Erdoğan. Tatbikata geldi mi "siz isterseniz ve TBMM'den de önüme gelirse idamı bile imzalarım" diyor. Sanki kendisi TBMM'deki Akparti grubuna "şu kanunu hazırlayıp getirin" dese, milletvekilleri itiraz edecekler. Koskoca cumhurbaşkanı, bizi yani milleti aptal sanıyor. Ondan sonra da yereli, geneli seçimlerde kaybediyor. Bu zihniyette giderse daha çok seçim kaybedeceksin sayın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan. Ama bu ikazları duymazsın çünkü işine gelmez. Zannediyorsun ki, Kültür Bakanı ve Revna Demirören'i Fransa'daki Cannes Film Festivali'ne yollarsam veya Kültür Bakanı ile dinsiz piyanist Fazıl Say'ı Japonya'ya gönderirsem bu halk bana oy verecek! Bekle canım. Sen önce yerli, sonra da Gürcü, Bulgar, Ermeni, Özbek, Türkmen, Suriyeli hırsızları bir yakala bakalım, bir görelim.

Hem bu hırsızları yakalasanız ne olacak? Çıkarıldıkları ilk mahkemede "adlî kontrol şartıyla" serbest kalacak ve gidip başka meskenleri ya da işyerlerini soyacaklar. Bu mu sizin adaletiniz ha?

Şöyle 3-5 tane hırsızın elini kesebiliyor musunuz? Niye kesemiyorsun? Avrupa Birliği'nden, İnsan Hakları Teşkilatı'ndan, ABD'den, NATO'dan falan hepsinden tırsıyorsun da, ağzından düşürmediğin Allah'dan niye korkmuyorsun? Allah'ın kanunlarına göre, hırsızın elinin kesilmesi gerekmiyor mu? Gerekiyor. Peki niye kesmiyorsun?

Seçim meydanlarında, kalabaklıklara yalan yanlış sözler sarfetmesi kolay. Salla, çünkü karşında laf edecek kimse yok, alkışlayan da pek çok. Bir zamanlar senin için kavga ettiğim arkadaşlarımdan özür diliyorum, onlar haklıymış, ben yanılmışım. Bütün ümitlerimizi boşa çıkardın maalesef.

Son Hırsızlık Vakalarından Birkaç Örnek

İstanbul Şişli'de girdiği kebapçıda "açım" diyerek işyeri sahibinden yemek isteyen bir kişi, esnafın tablet bilgisayarını çalmaya çalıştı. Personelin son anda fark ederek hırsızlığı engellediği olayda esnaf, hırsızı tokatlayarak kovdu. Bol resimli ve videolu haber için bkz: https://www.f5haber.com/esnaftan-yakaladigi-hirsiza-tokat-videogaleri-51474/

Kebapçı, yakaladığı hırsızı polise teslim etse ne olacak? Polis bir tutanakla adliyeye sevk edecek, adliyede ya savcı ya da hâkim "haydi kardeşim, git başka yerde hırsızlık yap" diye serbest bırakacaktı. Bu yüzden kendi işini, kendin gör. Tıpkı Meksika'da olduğu gibi:

Meksika’nın Tapachula şehrinde daha önce de hırsızlık yaptığı bilinen anne ile kızı yeniden yakayı ele verince çevredeki esnaf tarafından darp edilerek saçları kesildi. Bkz: https://www.aksam.com.tr/dunya/hirsiz-anne-kiz-darp-edilerek-saclari-kesildi/haber-973528

İstanbul Taksim'de İran uyruklu bir hırsız, kendisini tıraş eden berberin cep telefonunu çaldı. Bkz: https://www.aksam.com.tr/yasam/taksimde-hirsiz-kendisini-tiras-eden-kuaforun-cep-telefonunu-caldi/haber-973711

Çünkü yakalansa bile hiç bir ceza almayacağını o kadar iyi biliyor ki İranlı hırsızımız. Halbuki aynı suçu kendi memleketinde bir işlese ya!.. Adamın anasını ağlatırlar. Ama burası Türkiye, vur patlasın çal oynasın, Şaban Vatan gibi garibanlardan başka kimseye birşey olmaz. Şaban Vatan hem kızını kaybetti, hem de işini, gücünü, itibarını... Niye? Çünkü Akpartili yüksek mevkide adamlara bulaşmış oldu. Adaletin bu mu Tayyip Erdoğan?

Kütahya’da 15 bin lira değerindeki otomobili çalıp, parçalara ayıran 3 şüpheli yakalandı. Sonra ne oldu? Ne olacak, Şehit Mehmet Kartal Polis Merkezi Âmirliği'ne götürülen şüpheliler ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. K.Y., eşi G.Y. ve İ.G. çıkarıldıkları mahkemece adlî kontrol şartıyla serbest bırakıldılar. Olan yine araba sahibi garibana oldu. Bkz: https://www.posta.com.tr/calinan-otomobilini-25-parca-olarak-buldu-2158050

Erzincan'da bir hırsız, çaldığı otomobili devirdikten sonra kayıplara karıştı. Bulsanız ne olur? Mahkemede hemen serbest bırakılacak. Bkz: https://www.posta.com.tr/hirsiz-caldigi-otomobili-devirdikten-sonra-kayiplara-karisti-2157047

Bolu’da balkon ve pencerelerden girdikleri bir evden 5 bin lira nakit para ve ziynet eşyalarını çalan 3 hırsızlık şüphelisi adliyeye sevk edildi. Bkz: https://www.aksam.com.tr/yasam/balkondan-girdikleri-evden-5-bin-lira-ve-ziynet-esyalarini-caldilar/haber-973904

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul'da yılın ilk dört ayındaki evden hırsızlık olaylarının, geçen yılın aynı dönemine göre azaldığını açıklamış. Ne kadar güzel, sevinçten göbek atalım bari. Bkz: https://www.alemihaber.com/onuncusite/haber/istanbul-valisi-yerlikaya-evden-hirsizlik-olaylari-azaldi-102469

Hırsızlık hadiselerinin önüne sadece iki şeyle geçebilirsiniz. Bunu sen de biliyorsun sayın Cumhurbaşkanı ama yüreğin yetmiyor ki uygulayasın.

1) İnsanlar Allah'dan korkacaklar, âhirette hesap vereceklerinin şuurunda olacaklar ki, hırsızlık yapmasınlar.

Bu hususu, senin açtığın tenekeden İmam hatip liselerinde kimseye veremezsin. Sen önce o İmam hatip liselerinde ders veren mini etekli, taytlı coğrafya ya da matematik öğretmenlerine giyinmeyi öğret.

2) Bir insan, hırsızlık yaparsa elinin - kolunun kesileceğini bilirse bak bakalım elini harama uzatabiliyor mu? Tabii ki uzatamaz fakat "hırsızların elini kesme cezasını getirecek cesaret" de sizde yok.

Bu zihniyette devam edin. Biz de feryat edelim:

https://www.alemihaber.com/onuncusite/haber/adalete-bak-hizaya-gel-suclular-aramizda-61459

https://www.alemihaber.com/yazar/islam-gemici/sokak-adaleti-lazim_336

Allah yardımcımız olsun. Bu gidiş, gidiş değil.

Türkiye Haberleri

ÖĞRETMEN/YÖNETİCİ HAREKETLİLİK PROGRAMI KAPSAMINDA GERÇKLEŞTİRİLEN OKUL ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

ÖĞRETMEN/YÖNETİCİ HAREKETLİLİK PROGRAMI OKUL ZİYARETLERİ

100. YILINDA CUMHURİYETİMİZ ÖĞRETMEN VE ÖĞRENCİ SEMPOZYUMU YAPILDI

ÜÇ KÜLTÜREL UNSUR DAHA İNSANLIĞIN ORTAK MİRASI OLMA YOLUNDA

Cumhuriyetin 100. Yılına Özel Gerçekleştirilen Faaliyetler Özet Kitapçığı Yayımlandı

Singapur Heyetinin İzmir Kalkınma Ajansı Ziyareti

Video Haberler

Aldatmak 66 Bölüm Fragman quot Torunum mu quot

Aldatmak 66. Bölüm Fragman | "Torunum mu?"

Sezai gerçeği öğrenmek istiyor - Aldatmak 65 Bölüm

Sezai gerçeği öğrenmek istiyor - Aldatmak 65. Bölüm

Ümit Yeşim'e açılamadı - Aldatmak 65 Bölüm

Ümit, Yeşim'e açılamadı - Aldatmak 65. Bölüm

Kahraman Oltan'ı uyardı - Aldatmak 65 Bölüm

Kahraman, Oltan'ı uyardı - Aldatmak 65. Bölüm