Hem Adalet Bakanı Hem de Erdoğan Yalan Söylüyor

Son günlerde fazlasıyla konuşulup tartışılan kadın cinayetleri üzerine "gönlüm idamdan yana" diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın yalanına destek, hükümetinin Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'den gelince "körlerle sağırlar, birbirini ağırlar" atasözünü hatırladım.

İslam Gemici - Serbest Gazeteci (Freelance Journalist)

Ağzından çıkan her söz "kanun muamelesi" gören Tayyip Erdoğan "idam istiyormuş" da TBMM'den öyle bir yasa çıkıp da önüne gelmiyormuş. Vay canına!.. Demek mesele buymuş ha?

Torunu istedi diye eğitim sisteminin canına okuyarak 3 günde meclisten kanun çıkarıp, dördüncü gün imzalayan Tayyip Erdoğan; karısı Emine hanım istedi diye kadın hakları adı altında LGBT savunucusu İstanbul Sözleşmesi'ni imzalayan Tayyip Erdoğan; Tarım Bakanı'nın çalıştığı ABD şirketi Türkiye'ye 200 bin ton patatesi satsın diye bir gecede gümrük duvarlarını kaldıran Tayyip Erdoğan; "idam cezası istiyormuş" da TBMM idam kanununu çıkarmıyormuş. Hani argoda bir laf vardır: At yalanı, seveyim inananı... İşte tam o hesap. Salla yalanı, millet de inansın?

Geçen mahallî seçimde yediği tokadın acısını çabuk unutmuş Cumhurbaşkanı Erdoğan. Yine boş konuşmaya başlamış, nasıl olsa genel seçimler uzak bir tarihte yapılacak ya...

Cumhurbaşkanı böyle yalan söyler de, şakşakçısı Abdülhamit Gül boş durur mu? O da hemen "Sayın Başkan Babamıza" sahip çıkmış: "Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Emine Bulut cinayeti ile ilgili yaptığı açıklamada ‘gönlüm idamdan yana’ diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sözlerini ‘parlamento düzenleme yaparsa ne yapacağını söyledi’ şeklinde değerlendirdi. "Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu konuda tutumu açıktır. Eğer parlamento bu değişikliği yaparsa Cumhurbaşkanı ne yapacağını söylemiştir' diyen Gül, 'Bu konu tabii parlamentonun kararıdır, anayasa değişikliği gereken bir konudur. Parlamento bu konuda bir düzenleme yaparsa Sayın Cumhurbaşkanı da o tutumunu bir kez daha söylemiştir. Umarız bu tür suçlara karşı hak edilen cezalar gecikmeksizin verilir ve bu tür acı hadiseleri de umarız yaşamayız. Bu konuda toplum olarak el birliği ile ne gerekiyorsa kanun, uygulama, idari tedbirler hepimize düşen sorumluluk elbette hepimizin görevidir' dedi." Bakınız: https://www.gazeteduvar.com.tr/politika/2019/08/29/adalet-bakani-cumhurbaskani-ne-yapacagini-soyledi/

Görüyor musunuz? Güya TBMM'deki Akparti grubu, kendi genel başkanı ve cumhurbaşkanından habersiz olarak kanun teklifi hazırlayıp, sonra genel kurulun takdirine sunabilir ve oylama sonucunda da Tayyip Erdoğan'ın önüne "imza için" getirebilirmiş. Madem sevgili cumhurbaşkanımızın "gönlünden idam cezası" geçiyor, sanki kendisinden "torunu istemiş" gibi düşünerek Akparti grubuna emretse de, hemen bir kanun teklifi hazırlanıp TBMM'de oylamaya sunulsa ya...

Kim, kimi kandırıyor? Tayyip Erdoğan aynı gaz çıkarıcı yalanı 15 Temmuz kalkışmasından sonra da söylemişti. Ne oldu? Tayyip Erdoğan'ın önüne "idam" konulu bir yasa geldi mi? Gelmedi. Darbecilere ne oldu? 3-5 senelik göstermelik hapis ve adlî kontrol şartlarıyla "kurtuldular".

Türk Milleti de ilk genel seçimde Tayyip Erdoğan ve avanesinden kurtulacak. Ondan sonra kim gelirse gelsin. Nasıl olsa bu ülke şimdiye kadar batmadı, bundan sonra da batmaz.

Türkiye Haberleri

Türkçe ve Dil Eğitiminde İyi Uygulamalar Konferansı Başvuru Sonuçları Açıklandı

BAKAN YARDIMCIMIZ CELİLE EREN ÖKTEN "YAPAY ZEKÂ UYGULAMALARI EĞİTİCİ EĞİTİMİ" KURS PROGRAMINA KATILDI

Sayın Bakanımızın Hollanda’yı Ziyareti, 19 Nisan 2024, Lahey

MESLEKİ EĞİTİM ALANINDA JANDARMA LOJİSTİK KOMUTANLIĞI İLE İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ

Avrupa Kızlar Matematik Olimpiyatında Kızlarımızdan ALTIN Başarı!

Video Haberler

Çino Çatal'ın oğlu - Ateş Kuşları 51 Bölüm

Çino, Çatal'ın oğlu! - Ateş Kuşları 51. Bölüm

Sare ve Zıpkın nişanlandı - Ateş Kuşları 51 Bölüm

Sare ve Zıpkın nişanlandı! - Ateş Kuşları 51. Bölüm

Akıl kaçırtan Barbar şakası

Akıl kaçırtan Barbar şakası