Davetliler Arasında Fazıl Say Yoktu

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, seçim yaklaştığı için sanat ve spor dünyasından pek çok misafiri ağırlayıp, uzun uzun konuşmuş. "Herkes işine bakacak" diyen cumhurbaşkanı, muhalif kişilere gözdağı vermiş. Davetli listesine bir baktım, ateist ve Allah düşmanı Fazıl Say'ı göremedim. Ne oldu, Fazıl Say'a o kadar yağcılık yapılmasına rağmen "hidayete" ermedi mi?

İslam Gemici - Serbest Gazeteci (Freelance Journalist)

Haber şöyle başlıyor: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Dolmabahçe Sarayı'nda sanatçı ve sporcular ile iftarda bir araya geldi. Erdoğan, sanatçıların siyasi tartışmalara girmesine değindi, "Sanatçı sanatıyla, sporcu sporuyla konuşur" dedi. Bkz: https://www.ntv.com.tr/turkiye/cumhurbaskani-erdogansanatci-sanatiyla-sporcu-sporuyla-konusur

Sanatçı sanatıyla, sporcu da sporuyla konuşursa; aynı mantıkla devam edersek "siyasetçi de siyasetiyle konuşur" ve başkalarının işine karışmaz değil mi? Ama yok, herkes kendi işine bakacak ama iş Tayyip Erdoğan'a gelince orada duracaksınız çünkü o her konuda konuşur. Niçin? Çünkü Tayyip Erdoğan allame-i cihan!..

ABD'de sanatçılar, sporcular, kanaat önderleri ilk günden beri Donald "duck" Trump aleyhinde konuşur hatta küfür ederlerken onları niye alkışlıyorsunuz peki? Çünkü Trump Türkiye aleyhinde kararlar alıp, konuşuyor o yüzden ona sövebiliriz öyle mi? Ne kadar büyük bir çelişki içindesiniz çok sayın ve de kıymetli Cumhurbaşkanımız, farkında bile değilsiniz veya farkındasınız da milleti ahmak yerine koyuyorsunuz.

Hele bir de davetli listesi var ki, evlere şenlik. "Evet efendimci" ne kadar insan varsa Dolmabahçe sarayına davet edilmiş. Fakat düşman olanları geçtik, biraz muhalefet yapanlar bile misafir listesinde yok. Gülsem mi, ağlasam mı bilemiyorum.

Gelen davetliler arasında "cennetin büyük bir genelev" olduğunu söyleyip de yargılanan, daha sonra da "seçim kazanmak için" Cumhurbaşkanımız sayın Tayyip Erdoğan'ın konserine giderek, kendisine övgüler yağdırdığı ulu insan büyük piyanist yeryüzündeki son dahi Fazıl Say'ı göremedik. Hayret!

Fazıl Say davet edildi de gelmedi mi, yoksa kıymetli Cumhurbaşkanımız davetiye yolladı da Fazıl beyamca karizmayı çizdirmemek için gelmedi mi?

"Programa, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sanatçı Hülya Koçyiğit, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Sibel Can, Yavuz Bingöl, Metin Şentürk, Hülya Avşar, Yusuf Güney, Hasan Kaçan, Berdan Mardini, Alişan ve eşi oyuncu Buse Varol, Müge Anlı, Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi Rıza Kayaalp, Avrupa Şampiyonu Milli Güreşçi Taha Akgül, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Başakşehir Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, teknik direktörler Şenol Güneş, Ünal Karaman, Bülent Uygun, futbolcular Emre Belözoğlu, Arda Turan, Burak Yılmaz, Mert Günok, Volkan Babacan, Hamit Altıntop, Cenk Tosun, Oğuzhan Özyakup, Necip Uysal, Çağlar Söğüncü, Yusuf Yazıcı, Abdulkadir Ömür, Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncuları ile spor ve sanat camiasından çok sayıda isim katıldı."

Cevabı verilmeyecek soruları niye sorup duruyorum ki? Seçim yaklaşırken böyle sual mi olur? Bol bol övgüler düzüp, yağcılık etmek varken niye böyle yazılar yazıyoruz ki? Ah bir anlayabilsen pek sayın Cumhurbaşkanı... "Muhalefet edenler" ile "düşman olanlar" arasındaki farkı bir görebilsen... Etrafındaki yağdanlık ve şakşakçıların senin aleyhinde çalıştıklarını bir anlayabilsen... Ama şimdi mümkün değil. Ne zaman bunu anlayabilirsin, biliyorsun değil mi? Tahttan inip, sıradan bir vatandaş olduğun gün, çevrenin boşaldığını gördüğün gün anlayacaksın fakat işte o gün iş işten geçmiş olacak. Çünkü çevrendeki yağcılar yeni iktidar sahibini alkışlamaya başlamış olacaklar.

Video Haberler

İntikam Almadan Durmak Yok Hür 10 Bölüm

İntikam Almadan Durmak Yok! | Hür 10. Bölüm

Aldatmak 64 Bölüm Fragman quot Sezai benden her şeyi saklamış

Aldatmak 64. Bölüm Fragman | "Sezai benden her şeyi saklamış"

İpek Serra'yı merdivenlerden itti - Aldatmak 63 Bölüm

İpek, Serra'yı merdivenlerden itti! - Aldatmak 63. Bölüm