Bugün Lodos Var

Dün geceden beri Marmara Denizi'nde lodos rüzgârı etkili olduğu için, sabah uyandığımızdan beri bu bölgede yaşayanlar havayı hem sıcak hem de bunaltıcı buldular. Bu yüzden insanın içinden çalışmak gelmiyor. Yatsak bile dinlenemiyoruz.

İslam Gemici - Serbest Gazeteci (Freelance Journalist)

Sırada yorum yapılması için bekleyen iç ve dış bir çok haber olmasına rağmen, bir türlü bilgisayarın başına geçip de şöyle kallavi bir yazı yazamadım. Hele de bu haberlerin en ilginç olanı "2018 senesinin en İslâmî ülkeleri listesi yayımlandı ve ilk 40’da yaraya merhem olacak bir Müslüman ülke yok" idi.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki George Washington Üniversitesi’nden iki akademisyenin (Şehrazad Rahman ve Hüseyin Askerî) her yıl yaptığı "İslam Ülkeleri Ne Kadar İslâmî?" başlıklı araştırma kapsamında yayımlanan "İslâma Uygunluk Endeksinin" sıralamasının ilk 40 sırasında, idaresini boşverin, vatandaşları Müslüman olan hiçbir ülke yer almamış. Listede ilk sırayı geçen sene olduğu gibi bu yıl da Yeni Zelanda alırken; Türkiye ise listenin 95. sırasında kalmış. Bu sene 95. ise, önümüzdeki yıl en az 115. oluruz çünkü kel başa şimşir tarak.

Bence gayet normal bu liste, sıradışı bir durum yok. Adı Müslüman, kendileri ne idüğü belirsiz "İslam" ülkeleri bu listede üst sıralarda nasıl yer alacaklardı ki? İslâm'ın emirlerinin zerre kadar bile uygulanmadığı ve Müslümanlığı temsil edecek tek bir tane bile sıfatı olmayan "İslam" ülkeleri mi girecekti listeye? İsimleri ahlaksızlık, adaletsizlik, hırsızlık, adam kayırma, ABD ve İsrail'e uşaklık, fuhuş vb. ne kadar kötülük varsa, bu sıfatlarla anılan ve meşhur olan "İslam" ülkeleri mi girecekti listeye? Güldürmeyin adamı.

Kendini İslâm Dünyası'nın lideri addeden bizim çok sayın Cumhurbaşkanımızın etrafında yer alan akraba ve yardakçılarının zengin olduğu, kayırıldığı "laik" bir ülkenin neresi İslâmî'dir? Televizyon kanallarının kanalizasyondan beter olduğu, Ramazan ayında bile İslâm'a ve Müslümanlara öfke kusan ağzı salyalı kuduz insancıklarla dolu bir memleket mi İslâmî?

Yoksa diğer Müslüman bozuntusu liderlerin "idare" ettiği ülkeler mi? Bkz: https://www.milligazete.com.tr/haber/2553119/2018in-en-islami-ulkeleri-listesi-ilk-40ta-musluman-ulke-yok

Geçeyim başka bir habere: Gassaray şampiyon oldu. Daha doğrusu, Gassaray birilerinin elbirliğiyle şampiyon yapıldı. Kimler mi? Sayayım:

1) Aziz Yıldırım adlı diktatör. Aziz bey de tıpkı türdeşi Tayyip Erdoğan gibi "başkanlığı" kaybetmemek için her türlü madrabazlığı yaptı. "Ben kazanayım da gerisi önemli değil" diyerek, yirmi (20) sene boyunca Fenerbahçe'nin altını oydu, Fenerbahçe'yi tüketti. Ne Saadettin Saran'ın, ne Mehmet Ali Aydınlar'ın ne de başka bir Fenerbahçeli'nin başkan olmasını istemedi ve her çeşit dalavereyi yaparak kulübü yönetti. Öyle bir yönetimdi ki, Fenerbahçe'nin şampiyon olmasına bile lüzum yoktu yeter ki Aziz Yıldırım başkan olarak kalsın ve her yıl taraftarlara ümit dağıtsın. Sonunda gitti ama ne gidiş! Ardında kocaman bir enkaz bırakarak... Yerine gelen iyiniyetli Ali Koç ise "profesyonellere" güvendi. Fakat Ali bey'in bilmediği birşey vardı: Türkiye'de profesyoneller değil, kibir âbidesi Fatih Terim ve Abdürrahim Albayrak gibi eyyamcılar, ağlayıp zırlayanlar kazanırlar. Nitekim öyle de oldu.

2) Yıldırım Demirören adlı muhteris. "Başında benim olmadığım bir Beşiktaş şampiyon olmasın da kim olursa olsun" düşüncesindeki çapsız, Tayyip yardakçısı Yıldırım bey cinconu şampiyon yapanlardan bir başkası. Kumar şirketinin ihalesini kazandıktan sonra bile kamuoyu baskısıyla istemeyerek istifa ettiği Türkiye Futbol Federasyonu, gassaraylıların istediği bir lokum olmuştu. Bu boşluktan istifade eden ağlak Abdürrahim ile yancısı Fatih Yerim kâh ağlayıp kâh çığlıklar atarak takımlarını şampiyon yaptılar. Şimdi Yıldırım Demirören bir elinde viski kadehi, diğerinde Havana purosuyla oturduğu köşede kıs kıs gülmektedir. Çünkü Fikret Orman idaresindeki Beşiktaş şampiyon olamadı. Eh bundan iyisi can sağlığı. Yakında yeniden BJK'nın başına geçebilir.

3) Abdullah Avcı adlı gassaray sevdalısı teknik direktör. Senin takımın en yakın rakibinin 10 (on) puan önünde olacak, içeride dışarıda maç kazanan güçlü bir kadron olacak, sonra Abdürrahim Albayrak zırlamaya başladıktan sonra senin takımın bütün maçlarını kaybedecek. En son şampiyonun belirleneceği maça kadar gayet beyefendi pozlar veren Abdullah Avcı adlı gizli ajan güya Fatih Terim ve gassaraylılar aleyhinde hebelehöbülekemkajaş diye konuşacak. Sen kimi kandırıyorsun Abdullah amca? 2004 senesinde PAF takımında teknik direktör olarak çalıştığın gassaray'ın as takımının başına geçmek için yıllardır nasıl aportta beklediğin spor medyasının malumu... Hele (yanlış hatırlamıyorsam) 2006-2007 sezonunun sonlarında yine gassaray ile bir şampiyonluk maçı oynayacaktınız. Adnan Polat adlı bir başka eyyamcı ağlak, o maç öncesi "Abdullah Avcı önümüzdeki sezon gassaray'ın teknik direktörü olacak" şayiasını çıkarıp, sana da bir sürü vaatte bulununca, maçı yine cimbon kazanmıştı. Ah ah, beyefendi görünüşlü riyakâr teknik direktör, nisan ayından başlayarak bütün maçlarını kaybetmemiş olsaydın şu anda şampiyon Başakşehir Futbol Takımı olacaktı. Adres verirsen, 50 gram kına gönderebilirim, avuç içine yakarsın ki, kına yaktığın belli olmasın.

4) İslam Dünyasının önderi, mazlumların koruyucusu, Gazze'nin gerçek devlet başkanı, her gün Donald "duck" Trump ve öbür başkan Viladimir Putin telefon görüşmesi yapacak kadar büyük; ABD'ye posta koyup sonra da USD'yi 6 TL'nin üstüne fırlatıp memleket ekonomisinin canına okuyan sayın Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan. Gassaray bugün şampiyon ise, 31 mart yerel seçimlerinden önce " tabii ki Başakşehir şampiyon olacak. Başakşehir benim takımım" dedin ve filim orada koptu. Bütün muhaliflerin Başakşehir Futbol Takımının karşısına geçerek senden büyük bir öç aldılar. Sonra da sen çıkıp "nankörler, maç yaptığınız o stadları ben yaptım" diye bağırıp çağırdın ama atı alan bırak Üsküdar'ı, İzmit'i bile geçmişti. gassaray'ın şampiyonluğu sana da hayırlı olsun. Pazar gecesi maçın ardından "belki gassaraylılar bana oy verirler" ümidiyle hemen kutlama yaptın ya, eh bak bakalım seçim sonucu ne olacak? Sana ne gassaraylılar oy verecek ne de üzüp kızdırdığın Fenerbahçeliler!

Lodosun yazma şevki bırakmadığı bir günde ancak bu kadar yorum haber yapabildim, kusura bakmayın. Hava biraz düzelsin, daha kaliteli haberler yaparım inşaallah.

Video Haberler

Aldatmak 67 Bölüm Fragman quot Beni delirtmeyin ya quot

Aldatmak 67. Bölüm Fragman | "Beni delirtmeyin ya!"

Ümit acı gerçeği gözleriyle gördü - Aldatmak 66 Bölüm

Ümit acı gerçeği gözleriyle gördü - Aldatmak 66. Bölüm

Sezai Oltan'a İpek'in hamile olduğunu söyledi - Aldatmak 66 Bölüm

Sezai, Oltan'a İpek'in hamile olduğunu söyledi - Aldatmak 66. Bölüm