ABD Kölesi Arap İdarecilerin Türkiye Düşmanlığı

1. Cihan Harbi'nde bize ettikleri ihanetlere rağmen, biz onları affettik ama onlar hem bizi sırtımızdan bıçakladılar hem de şimdi "sahibinin sesi" olarak İsrail ve Amerika savunuculuğu yapıyorlar. Hatta avukatlığı da bırakıp, Türkiye'yi İsrail ve ABD'ye akıllarınca ispiyon ediyorlar, ihanetin bedelinin ne kadar ağır olacağını bilmeden...

İslam Gemici - Serbest Gazeteci (Freelance Journalist)

Arap Birliği Genel Sekreteri Gayt "Türkiye Yeni Osmanlıcılık kisvesi altında Siyasal İslam'ı teşvik ediyor" dedi. Bkz: https://tr.sputniknews.com/ortadogu/201906171039394663-arap-birligi-genel-sekreteri-gayt-turkiye-yeni-osmanlicilik-kisvesi-altinda-siyasal-islami-tesvik/

Ahmed Ebu Gayt, Türkiye ve İran'ı "Ortadoğu'da genişleme politikası izlemekle" suçladı ve Türkiye'nin neo-Osmanlıcılık kisvesi altında Siyasal İslam'ı teşvik ettiğini söyledi. Tabii ki, Ebu Gayt, MbS ve MbZ'nin düşmanlıklarında altında yatan sebeplerden biri de şu: "Arapların en beğendiği yabancı lider Recep Tayyip Erdoğan" Bkz: https://tr.sputniknews.com/ortadogu/201906241039466522-bugune-dek-yapilan-en-buyuk-arastirma-araplarin-en-begendigi-yabanci-lider-recep-tayyip-erdogan/

Keşke Ebu Gayt'ın dediği gibi olsa da, Türkiye neo-Osmanlıcılık yapsa... "İkiyüzlülük ve alçaklık nasıl olur?" diye bir sual sorulacak olursa, cevabı "Arap Birliği Genel Sekreteri Ebu Gayt ve benzeri idareciler" (mesela MbS, MbZ) olarak verilebilir. Çünkü kölesi oldukları ABD'nin başkanı Donald "duck" Trump'ın şu sözlerini duymamış oldukları düşünülemez bile: "Trump: Bolton'a kalsa bir kerede tüm dünyayla savaşıyor olurduk" Bkz: https://tr.sputniknews.com/abd/201906241039453715-trump-boltona-kalsa-bir-kerede-tum-dunyayla-savasiyor-olurduk-/

"NBC'nin Meet the Press programına mülâkat veren ABD Başkanı'na sunucu Chuck Todd 'danışmanlarının kendisini İran'a karşı askerî eylemde bulunmaya itip itmediği' sorusunu yöneltti. Elbette akıllara Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın saldırgan açıklamaları geldi. İmayı anlayan Trump, 'Çevremde iki grup insan var. Güvercinler ve şahinler. John Bolton kesinlikle bir şahin. Ona kalsa, bir seferde tüm dünyayla vuruşur, tamam mı?' diyerek sözlerini bitirdi."

Bütün dünyayla savaşan ABD ve yöneticilerine söylenmesi gereken sözü, Türkiye için söylemek ahmaklık değilse ancak hainliktir. Zaten yakın tarihe bakıldığında da Ebu Gayt'ın dedelerinin kendilerine asırlarca muhafızlık yapmış olan Osmanlı'ya nasıl ihanet ettikleri herkes tarafından biliniyor.

Arap liderler aynı hainliği bugün de yapmaya devam ediyorlar: "Üç Arap ülkesinden İsrail'e uyarı: Erdoğan Doğu Kudüs'teki nüfuzunu artırıyor" Bkz: https://tr.sputniknews.com/ortadogu/201806291034079287-netanyahu-uyari-erdogan-dogu-kudus-nufuz-artirma/

İnsanın havsalası almıyor ama aynen böyle: "Suudi Arabistan ve Ürdün'ün yanısıra Filistin Yönetimi'nin de Erdoğan'ın İslamcı örgütlerle işbirliği yaparak Doğu Kudüs'te nüfuzunu artırdığına dair İsrail'i uyardığı iddia edildi. İsrail'in Haaretz gazetesi, son bir yılda İsrail hükümetinin Suudi Arabistan, Ürdün ve Filistin Yönetimi tarafından ayrı ayrı "Erdoğan burnunuzun dibinde İslamcı örgütlerle işbirliği yaparak Doğu Kudüs'te nüfuzunu artırıyor, uyuma" diye uyarıldığına dair haber yaptı." Ve Türkiye olarak biz de bu hainleri korumak için bir sürü riske giriyoruz.

Bütün bunlardan sonra, Suriye ve diğer Arap ülkelerinden Türkiye'ye gelenlere (yüzde 10'u ancak Müslüman olan) "muhacir" muamelesi yapmamızı beklemek de enayiliktir. Çünkü gelenler ne Asr-ı Saadet'teki gibi samimi Müslüman muhacirdir, ne de karşılayanlar olarak biz Medine'dekiler gibi ensarız. Sadece kendimizi kandırıyoruz. İdarecilerinin Türklere düşman olduğu, gelen mültecilerin de kanları bitlendikten sonra kraldan çok kralcı olduğu bir güruha ne diyeceğimizi, nasıl davranacağımızı şaşırmış vaziyetteyiz.

********************

على الرغم من خيانة الأتراك في الحرب العالمية الأولى ، غفر الأتراك العرب. لكن العرب طعنوا الأتراك من الخلف ، والآن يدافعون عن إسرائيل وأمريكا. "الجديد العثمانية تركيا الإسلام السياسي تحت ستار تشجيع" قال الأمين العام لجامعة الدول العربية أبو الجميع بحاجة لمعرفة أن خيانة للشركة.

يوم واحد، عندما انسحبت الولايات المتحدة من الشرق الأوسط العربي يجب النظر في ما ينبغي القيام به والتصرف ودية لتركيا.

*

Despite the betrayal of the Turks in the First World War, the Turks forgave the Arabs. But the Arabs stabbed the Turks from behind, and now they are defending Israel and America. "New Ottomanism Turkey is encouraging political Islam under the guise of" the Arab League needs to see that everyone in the Secretary-General's betrayal.

One day, when the United States withdrew from the Arab Middle East should consider what they should do and act friendly to Turkey.

*

Несмотря на предательство турок в Первой мировой войне, турки простили арабов. Но арабы нанесли удар туркам сзади, и теперь они защищают Израиль и Америку. «Новый оттоманизм Турция поощряет политический ислам под видом» Лига арабских государств должна видеть, что все в предательстве Генерального секретаря.

Однажды, когда Соединенные Штаты вышли из арабского Ближнего Востока должен рассмотреть то, что они должны делать и действовать дружественную Турцию.

*

Malgré la trahison des Turcs lors de la Première Guerre mondiale, les Turcs ont pardonné aux Arabes. Mais les Arabes ont poignardé les Turcs par derrière et ils défendent maintenant Israël et les États-Unis. « New Ottomanisme Turquie encourage l'islam politique sous le couvert de » la Ligue arabe a besoin de voir que tout le monde dans la trahison du Secrétaire général.

Un jour, lorsque les États-Unis se sont retirés du Moyen-Orient arabe devraient réfléchir à ce qu'ils devraient faire et agir amicale en Turquie.

*

با وجود خیانت ترک ها در جنگ جهانی اول، ترک ها اعراب را بخشیدند. اما اعراب ترک ها را پشت سر گذاشتند و اکنون از اسرائیل و آمریکا دفاع می کنند. "جدید عثمانیسم ترکیه در حال تشویق اسلام سیاسی تحت پوشش" اتحادیه عرب نیاز به دیدن که هر کس در خیانت به دبیر کل است.

یک روز، هنگامی که ایالات متحده عقب نشینی از شرق میانه عرب باید در نظر آنچه را که باید انجام و عمل دوستانه از ترکیه.

*

A pesar de la traición de los turcos en la Primera Guerra Mundial, los turcos perdonaron a los árabes. Pero los árabes apuñalaron a los turcos por detrás, y ahora están defendiendo a Israel y Estados Unidos. "Nueva otomanismo Turquía es alentador Islam político con el pretexto de" la Liga Árabe tiene que ver que todos los miembros de la traición del Secretario General.

Un día, cuando los Estados Unidos se retiró del Medio Oriente árabe debe considerar lo que deben hacer y actuar amigablemente a Turquía.

İrtibat: Samimi ve aydınlatıcı görüşlerinizi dilerseniz yazabilirsiniz: igemici@hotmail.com

 

Dünya Haberleri

T.C. BÜYÜKCEKMECE 1 ASLİYE CEZA MAHKEMESİ

İETT İŞLETMELERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN

T.C. ANDIRIN ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN

T.C. VİZE ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN

Oyuncu Gilbey yüksekten düşerek hayatını kaybetti!

T.C. İSTANBUL 22. SULH HUKUK MAHKEMESİNDEN

T.C. BAHÇE ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ

Video Haberler

Aldatmak 64 Bölüm Fragman quot Sezai benden her şeyi saklamış

Aldatmak 64. Bölüm Fragman | "Sezai benden her şeyi saklamış"

İpek Serra'yı merdivenlerden itti - Aldatmak 63 Bölüm

İpek, Serra'yı merdivenlerden itti! - Aldatmak 63. Bölüm

Oylum Tolga'nın baba olacağını öğreniyor - Aldatmak 63 Bölüm

Oylum, Tolga'nın baba olacağını öğreniyor - Aldatmak 63. Bölüm