Siyasette hasbi tarafgirlerin dikkatine

Kibri vakar sananlara ve şımarıklığı neş'e sananlara kendinizi kullandırıyorsunuz.

"..sırtında hissettiği kocaman milliyetçi yükün talibi yoktu çünkü. Bu yük sebebiyle dünyada kendine şöyle veya böyle yer bulmuş ve Dünya Sistemi karşısında Türkiye adını alarak ehlileşme sırasına girmiş ülkenin ŞİİR dolayımından bir etki doğurması medeni âlemin kâbusuydu. İSTİKLAL MARŞI METNİ karşısında telaşa kapılanların dünyasını hayal edin. Dünya çapında bir EDEBİ özgünlük arıyorsanız bakacağınız yer belliydi.".

İsmet Özel'in son makalesinin (http://istiklalmarsidernegi.org.tr/Yazi.aspx?YID=1832&KID=79) işbu parçasından büyük harflerle belirginleştirdiğim kelimelerin yerine, sırasıyla şu kelimeleri koyarak okunmasını öneriyorum: VAKAR (kibir değil vakar), İTİKAT, MÜKTESEBATTA.

Kibri vakar sananlara ve şımarıklığı neş'e sananlara kendinizi kullandırıyorsunuz. Bu yüzden tenkitlere iftiraya uğramışçasına karşılık veriyorsunuz ve nasihatleri de istihzayla karşılıyorsunuz... muhtemelen hiç farkında değilsiniz.

(EK: Şairin "..yüzyıllar içinde hayata millîlik vasfı veren değer oluşturucu algılama şekli.." dediği insiyakımızı ifsadedeceksiniz hafazanallah..)

Yazarın Diğer Yazıları

Şehir, Yönetimin Konusu Değil Yönetenin Ta Kendisidir

Aday Seçilen

Murat - Mürted - Mir'at

Para Nedir?

Siz Yazmış Olun

Niye Bu Hale Düştük?