Kölede Ve Esirde Harim-i İsmet Aranmaz

Neresi kutlu ki sene başı kutlaması bu güne terettüp ediyor? Cevaplarınız yok değil mi! Bence sadece cevabınız değil hiçbir harim-i ismetiniz de yok, Allah kurtarsın.

Hangi fevka'l-ade hadisenin, hangi velüde hangi fahire hangi saliha hangi halise hangi hayriye hangi cemile ihtiva eden bir gündür bize ki şu günkü günü senenin başı senenin sonu telakki ediyoruz? Kişi olarak şehir olarak millet olarak devlet olarak var mı bize ait bir ehemmi, ihramı? Neresi kutlu ki sene başı kutlaması bu güne terettüp ediyor? Cevaplarınız yok değil mi! Bence sadece cevabınız değil hiçbir harim-i ismetiniz de yok, Allah kurtarsın.

Ağır söyledim. Muhtemelen ileneceksiniz bana. Fakat acele etmeyin. Halini kanıksamış kölede ve esaret altında yaşayanda işbu mahut ahvale şahit olunur ancak. Keza kölede ve esirde harim-i ismet aranmaz.

Ben de çok zaman önce bir hocamın yılbaşını tebrik etmiştim 31 Aralık akşamı. "Bir müslümanın böyle yılbaşı tebrikleri öyle acayip bir şey ki izahı mümkün bile değil" demişti. Ben ise "ama hocam tasavvurlarımızı ve niyetlerimizi, işlerimizi, hesaplarımızı bugünden tertip ediyor veya yeniliyor değil miyiz hepimiz" diye mukabele etmiş idim. "Evet" dediydi. "Evet, maalesef bu derece hazmettik, hallettik. Hazmedildiğimizi, halledildiğimizi bile idrak edemiyoruz" diye açıkladıydı.

Yazarın Diğer Yazıları

Döndürülen Dolaplar Ve Dolaplara Doluşanlar

Şehir, Yönetimin Konusu Değil Yönetenin Ta Kendisidir

Aday Seçilen

Murat - Mürted - Mir'at

Para Nedir?

Siz Yazmış Olun