Amorf İbareler

Amorf, plastik, uyduruk şeyler üniversitelerden ve emsallerinden huruç ediyor cemiyete, işe güce, mesleklere herşeyi ifsadediyorlar.

Birileri işkembelerinden "veri bilimi" adında bir koku yayıyor ve herkes; iştahlı, fırsatçı, peşe-takılmacı onu derin derin soluyorlar. Soluk vererek de kokunun yayılmasını destekliyorlar. Malumatı, haberi, kaydı, zabtı, .. bilgiyi işleme bilgisi yeni mi icad oldu? Soran yok!

Böylesi amorf, plastik... lafzı da lafazanı da amorf, plastik, uyduruk şeyler üniversitelerden ve emsallerinden huruç ediyor cemiyete, işe güce, mesleklere herşeyi ifsadediyorlar.

Şu cümleye bakınız: "Türkiye'nin medeniyet birikimi, dili, kültürü ve sanatını tanıtmak,Türkiye'nin kültürel diplomasi vizyonuna katkıda bulunmak için çalışıyoruz.". Yunus Emre Enstitüsü'nün serlevhalarından biri bu cümle. Tek cümlede kaç tane amorf tabir var, sayalım mı? "Medeniyet Birikimi", "Kültürel Diplomasi", "Vizyona Katkıda Bulunmak".

Hey Allah'ım, memlekette insan sorunu var: sen bilirsin Ya Rab, akıbetimizi hayreyle, hepimize hayrı istemeyi nasibeyle.

Yazarın Diğer Yazıları

Döndürülen Dolaplar Ve Dolaplara Doluşanlar

Şehir, Yönetimin Konusu Değil Yönetenin Ta Kendisidir

Aday Seçilen

Murat - Mürted - Mir'at

Para Nedir?

Siz Yazmış Olun