İslam Gemici

İslam Gemici

Aile Uçurumdan Aşağı Düştü

Rus sinemacısı Andrey Tarkovski’nin de vurguladığı gibi "sinema, insanlığa hiçbir şey öğretemez, çünkü insanlık, hiçbir şey öğrenemeyeceğini, son dört bin yılda yeteri kadar ispatlamıştır."

Farklı Olanı Düşünebilmek

Erwin Schrödinger "amaç, hiç kimsenin görmediği bir şeyi görmek değildir. Herkesin gördüğü bir şey hakkında, kimsenin henüz düşünmediği bir şeyi düşünebilmektir"

Sihir, Büyü ve Çocukların Zihin Dünyası

Bu yazıyı okuyup, bana hak verseniz de yine bildiğinizi okuyacağınızı biliyorum. Fakat benden ikaz etmesi... Sonrasını keyfiniz bilir.

Spielberg'in Sineması

"Bu bir savaş aslında... İyilikle kötülüğün savaşı... Benim için bir savaş... Gözünü aydınlık taraftan yani iyi taraftan ayırmamalısın."

Tayyip Abi Bu Yazıyı Okumaz Çünkü Çok Meşgul

Niçin, bir "kitap" ile dünyayı değiştirmesi emredildi âlemlere rahmet olarak gönderilen kutlu ve seçilmiş "İnsana"? Niçin ilk emir "oku" idi? Yüce Yaratıcı, insanları kendi yoluna dâvet için yolladığı Elçisi'ne daha farklı yetenekler veremez miydi?

Sabit Müktesebat Beni Esir Aldı

Sabit Müktesebat Beni Esir Aldı

"Kelimeleri bonkörce savurduktan sonra, kurşunlar konusunda birdenbire cimrileşmişti. Çenesi düşük, eli ketumdu."

Roman Okumak Bir Kültürdür

"Üniversiteye gelmişsin, siyasî kitap okuman gerekirken roman okuyorsun" deyince, ne diyeceğimi şaşırdım.

Tabular Ülkesi Türkiye

...bu ülkede bütün polisler, bürokratlar, politikacılar, din adamları, bilim adamları, doktorlar, hemşireler, askerler... tamamı süt ile yıkanmışlardır. Bir dizi veya film yapılacağı zaman senarist ve yapımcı, onları ya çok iyi gösterecektir veya...

Biri Sizi Gözetliyor: Anon

"Anon" filmi bir türlü vasatın üstüne çıkamıyor. Umumiyetle karanlık/huzursuz/ümitsiz gelecekle alakalı filmlerle uğraşan yönetmen Niccol, oluşturmak istediği atmosfer hususunda istediğini elde etmiş ama Anon'un genelinde ortalamanın altında kalmış.

Çürümüş ABD'nin Jessica'sı

Öyle ki, insan filmi seyrederken "satın alınmayacak bir politikacı var mı acaba?" diye düşünmekten kendini alamıyor. Hani "Amerika Birleşik Devletleri'nde sistem çok farklı, herşey mükemmel şekilde çalışıyor" dedikleri şeyin tamamı, aslında bir kandırmaca

Devletlerin Derin Tünellerinde

Sinema, sadece sinema değildir.

Milla’nın Gözyaşları veya Salih’in Öfkesi

Türkiye’de son haftaların en popüler dizi filmlerinden biri olan Çukur’un son bölümünden aldığım bu resimde de, hınç dolu Salih ile babasının konuşmasına şahit olduk.

Medenî Cesaret Sahibi Olmalı

Sonra da filmin başlangıç noktasıyla bittiği yer arasındaki büyük farklılık... Seyirci olarak böylesine farklı bir finalle karşılaşacağım aklıma gelmezdi ve sonunda "keşke bitmeyip, biraz daha uzun olsaydı da, birkaç sahne daha izleyebilseydim" dedim.

Barbarlık ve Avrupalılar

Avrupalıların kendilerinden olmayan insanlara yakıştırdıkları sıfat nedir, çoğunuz biliyorsunuzdur: Barbar. Hani şu Barbar Conan gibi... İşin tuhafı ise şu ki, "barbar" sıfatı ilk olarak Romalılar tarafından kullanılmıştı.

Vikingler ve Kızılderililer

Dünyaca meşhur History kanalının Vikingler dizi filminin 5. sezonu başladı. Yaşadığı bile şüpheli bir Viking reisi olan Ragnar Lothbrok'un başrol karakteri olduğu dizi, kendisinin ölümünden sonra oğullarının maceralarıyla devam ediyor.