Simit Sarayı'ndan Cumhurbaşkanlığı'nın avukatı çıktı!

Ziraat Bankası’nın el uzattığı Simit Sarayı’nın avukatı İnal, Tayyip Erdoğan’ın avukatıyla ortak imiş.

Ziraat Finans Grubu’na bağlı Ziraat Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı’nın, kriz yaşadığı belirtilen Simit Sarayı’nın yüzde 51 hissesini Kavukçu Yapı’dan devralmak için Rekabet Kurulu’na müracaatta bulunması, iktidar ilişkilerinin sorgulanmasına neden oldu. Çünkü Simit Sarayı’nın avukatının, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Ahmet Özel’in ortağı Mustafa Doğan İnal olduğu ortaya çıktı.

Basında yer alan iddiaların aksine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı olmadığını belirten İnal, “Ziraat Bankası hisse aldı diye simitçilik yapacak diye bir şey yok. Bu çok mantıksız. Ziraat Bankası belirli bir hisse alarak girişim sermayesi adına yatırım yapıyor. Bu bir hibe değil, bağış değil. Bu batmış bir şirketi kurtarma değil” diye konuştu.

Simit Sarayı’nın yaklaşık borcunun 500 milyon dolar olduğu ve zor günlerden geçtiği iddia edildi. Şirketin özel bir bankaya yüklü miktarda borcu bulunduğu öğrenilirken, Ziraat Girişim Sermayesi Yatarım Ortaklığı’nın bu borçları devralarak şirketi ekonomik olarak rahatlatmaya çalıştığı ileri sürüldü.

Simit Sarayı’nın avukatı Mustafa Doğan İnal, Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’a yaptığı açıklamada, Simit Sarayı’nın 500 milyon dolar borcu olduğunun ve borçları ödemekte zorlanıldığı bilgisinin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü.

Simit Sarayı ile 2014-2015 yıllarında çalışmaya başladıklarını belirten İnal, “Başladığımız süreçte Simit Sarayı’nın hisselerini iki ayrı yerden satın alma süreci vardı. Biri Araplardı, Diğeri ise Malezya Khazanah Fonu’ydu. Araplara yüzde 10, Khazanah Fonu’na yüzde10’luk bir hisse satılması hesaplanıyordu. Araplara satış gerçekleşti. Ancak satın alan grubun sahipleri Muhammed bin Selman tarafından tutuklanınca yükümlülükleri yerine getiremediler. Malezyalı fon ile 75 milyon dolara anlaşıldı. Bu...

Haberin devamını ve detaylarını aşağıdaki linke tıklayarak öğrenebilirsiniz.

Ayrıca aynı mevzuyla alakalı olarak şu haber de ilginizi çekebilir: http://www.patronlardunyasi.com/haber/Meliha-Okur-Simit-Sarayi-nda-sermaye-Londra-ya-gitti-bize-borclar-dustu/228964

 


Ekonomi Haberleri

Japonya Merkez Bankası’ndan faiz artırımı sinyali

Yellen: ABD ekonomisi çok iyi performans gösteriyor

36 bin sağlık personeli alınacak!

Ekonomi ve siyaset gündemi - 26 Nisan 2024

Türk Hava Yolları, 2023 yılında tüm zamanların yolcu rekorunu kırdı

T.C. İSTANBUL ANADOLU SULH HUKUK MAHKEMELERİ SATIŞ MEMURLUĞU

Bayraktar TB3 bir aşamayı daha başarıyla geçti

Video Haberler

Aldatmak 67 Bölüm Fragman quot Beni delirtmeyin ya quot

Aldatmak 67. Bölüm Fragman | "Beni delirtmeyin ya!"

Ümit acı gerçeği gözleriyle gördü - Aldatmak 66 Bölüm

Ümit acı gerçeği gözleriyle gördü - Aldatmak 66. Bölüm

Sezai Oltan'a İpek'in hamile olduğunu söyledi - Aldatmak 66 Bölüm

Sezai, Oltan'a İpek'in hamile olduğunu söyledi - Aldatmak 66. Bölüm