Köşeye Sıkışan Tayyip Erdoğan Ne Yapacağını Şaşırdı

Dün akşamki Binali Yıldırım - Ekrem İmamoğlu karşılaşmasının neticesi, genel itibariyle "berabere" diye yorumlandı. Cumhurbaşkanının tetikçisi medya "Eko yandı, ezildi, kül oldu" diye yorumlar yaptı ama Tayyip Erdoğan seçimi kazanamayacağının farkında... Bunun için de köşeye sıkışan kedi misali birşeyler açıklayıp duruyor.

İslam Gemici - Serbest Gazeteci (Freelance Journalist)

Tayyip Erdoğan gidince yerine daha iyisi mi gelecek, sualinin cevabı tabii ki "hayır". Yakın görünürde Tayyip'den daha iyi bir idareci gözükmediği gibi, artık miadı dolmuş olan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi de kalsa memleket uçurumun dibine doğru hızla düşüyor. Kısacası şu: Kim gelirse gelsin, refah yılları bitti, bundan sonrası karanlık...

Vaziyetin farkında olan Türk halkı da maçın uzatmalarını oynaması ve CHP'nin iktidara gelmemesi için Gri Parti'ye belki son bir defa daha oy verebilir (İstanbul için). İstanbul haricinde yaşayanların böyle bir şansı da yok, Anadolu ve Trakya maçı sadece seyretmekle yetiniyor.

Ekonomi Dibe Vurdu

Damat Berat Paşa'nın 31 Mart sonrasında açıkladığı birkaç uyduruk "program" beklenilen etkiyi göstermediği gibi, durum daha da kötüye gidiyor. Damat Berat kaş yapayım derken, göz çıkarıyor. Şimdi de Çorum mahreçli bir haber AA vasıtasıyla piyasaya sürüldü belki "yaraya merhem olur" ümidiyle... "Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) 2019 yılı teklif çağrısı kapsamında 34 milyon lira bütçeli üç hibe programını açıkladı." Bkz: https://www.trthaber.com/haber/ekonomi/okadan-34-milyon-lira-butceli-hibe-programi-419663.html

Hükümet vatandaşa para dağıtarak seçim için son şansını kullanmanın yollarını arıyor: "Çorum Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, girişimcilerin "Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı", "Kırsal Kalkınma ve Tarımda Dönüşüm Mali Destek Programı" ve "Mesleki ve Teknik Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı"na 9 Eylül'e kadar başvurabilecekleri belirtildi." Biz de inandık.

Son günlerde Damat Berat Paşa'nın yerine İş Bankası'nın eski genel müdürü, Paris eğlencelerinin müdavimi, uluslararası ekonomi çevrelerinin uşağı Ersin Özince getirilecekmiş. Kültür Bakanı diye otelci Mehmet Ersoy'u kakalayan, MEB diye özel okulcu Ziya Selçuk'u yutturmaya çalışan Tayyip Erdoğan şimdi de "Paris hayranı" Ersin Özince ile memleket iktisadını kurtarmaya çalışacakmış. Damat olmadı, İş Bankalı Ersin ile idare edelim. Haydi bakalım.

Millî Eğitim Zaten Batmış Da Ağlayanı Yok

Daha kaç hafta oldu MEB Ziya Selçuk açıklayalı yeni Millî Eğitim Reformu'nu?.. Hop, bugün yeni bir karar: Okula başlama yaşı 66 aydan 69 aya çıkarılıyor. Bkz: https://www.trthaber.com/haber/turkiye/okula-baslama-yasi-degisiyor-419662.html

Aslında 84 ay olması gereken ilkokula başlama yaşı, bir ara kundaktaki bebeğe kadar indirilmişti, şimdi biraz yükseltilerek ne amaçlanıyor, biz bilemiyoruz ama vardır Tayyip Erdoğan'ın bir hesabı. Nasıl ki "tesettürlüler rahat hareket etsin diye çıplaklığa yol açtıysa" ilkokula başlamayla ilgili de yine öküz altından bir buzağı çıkacaktır.

Ne kadar istikrarlı bir "icracı" hükümetmiş bu? Hani Tayyip'i Cumhurbaşkanı seçersek Türkiye uçacaktı, hani icracı hükümet ile uzaya gidecektik, hani bütün dertlerimiz çözüm bulacaktı vs vs vs. Halk arasında "yalandan kim ölmüş" diye bir söz vardır ya, işte tam da böyle oldu. Tayyip Erdoğan'ın bütün vaatleri suya çizilen çizgi misâli aktı, gitti.

Savaş Tehlikesi Kapımızda Ne Gam

Her an harbe girme riski varken, sırf Hazine'ye maddi katkı sağlamak için "askerliği kısaltıp, bedelliyi sürekli hale" getirilmesi nasıl bir akıl tutulmasıdır anlayan öne çıksın. Son dakika diye biraz önce yaygara koparıldı: "AK Parti'den son dakika yeni askerlik sistemi açıklaması"... Bkz: https://www.cnnturk.com/turkiye/ak-partiden-son-dakika-yeni-askerlik-sistemi-aciklamasi1

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş açıklamalarda bulundu. Muş açıklamasında sözleşmeli öğretmenlerin görev süreleri ile ilgili “Sözleşmeli öğretmenlerin merakla beklediği… Sözleşmeli öğretmenler görev aldıkları zaman, 4 sene sözleşmeli artı 2 sene de 4 yılın sonunda kadroya geçtikten sonra aynı yerde görev yapmak durumundalar. Bu süreyi 3+1 olarak revize edilmesini teklif ediyoruz” dedi.

Mehmet Muş'un sırtında yumurta küfesi yok, o "der" biz de dinleriz ama bu arada ülke de batar. Fakat medyanın gündemi "Yıldırım mı ezdi, Eko mu iyiydi" gibi çok mühim konular...

Güncelleme: Akşamüzeri de konutseverler için bir haber geldi. Yeterki seçimde Tayyip Erdoğan'ın Gri Partisi'ne oy verin diye: VakıfBank, konut sahibi olmak isteyen müşterilerine "Enflasyona Endeksli SarıPanjur Konut Kredi" ürününü bugün itibarıyla kullanıma sundu.

https://www.aksam.com.tr/ekonomi/bu-urunumuzle-konutta-ertelenen-talebi-harekete-gecirmeyi-hedefliyoruz/haber-981523

Ekonomi Haberleri

Ev sahibi milyonları ilgilendiriyor! Süre uzatıldı

Japonya 112,5 trilyon yenlik bütçeyi onayladı

Tokyo'da çekirdek enflasyon Mart ayında yavaşladı

BİST'ten altın ithalat kotası değişikliği

BDDK'dan önlem planı değişikliği

Petrol haftayı yükselişle tamamlamaya hazırlanıyor

25 internet sitesine kapatma talebi

Video Haberler

İntikam Almadan Durmak Yok Hür 10 Bölüm

İntikam Almadan Durmak Yok! | Hür 10. Bölüm

Aldatmak 64 Bölüm Fragman quot Sezai benden her şeyi saklamış

Aldatmak 64. Bölüm Fragman | "Sezai benden her şeyi saklamış"

İpek Serra'yı merdivenlerden itti - Aldatmak 63 Bölüm

İpek, Serra'yı merdivenlerden itti! - Aldatmak 63. Bölüm