Müslümanları Bunlar Temsil Ediyor

Türkiye'nin dönem başkanlığını devrettiği İİT toplantısında Amerikan kuklası kral Selman açıklamalarda bulunmuş. İran ile Suud temsilcileri, karşılıklı olarak birbirlerinin tekliflerini reddetmişler. Bizim gariban Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu da iyiniyetli açıklamalarda bulunmuş. Öte yandan İran'da bulunan Tacikistan Dışişleri Bakanı "terörizm" hususunda "aman dikkat" demiş.

İslam Gemici - Serbest Gazeteci (Freelance Journalist)

Müslüman coğrafyasındaki halkları temsil etmekten çok, emperyalist ve zengin devletlere kul köle olmuş idarecilerin toplandığı İslam İşbirliği Teşkilatı denilen güdük kurul Suud'un Safa Sarayı'nda toplanmış. Aman ne mühim haber!  Haber için tıklayınız.

Haberin devamında "Kral Selman bin Abdulaziz başkanlığında “Mekke-i Mükerreme Zirvesi: El Ele Geleceğe” temasıyla düzenlenen toplantı, çekilen aile fotoğrafı ve Kur’an-Kerim tilavetiyle başladı. Türkiye’yi Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun temsil ettiği zirveye, yaklaşık 40 ülkeden devlet ve hükümet başkanları düzeyinde katılım gerçekleşiyor. Teşkilatın 50. kuruluş yıl dönümüne denk gelen olağan zirve toplantısında liderler, Filistin meselesi başta olmak üzere, İslam düşmanlığı ve Müslümanlara yönelik artan nefret söylemleri, aşırıcılık, Müslüman topluluklar ve azınlıkların sorunları gibi İslam âlemini ilgilendiren ortak sorunları ele alacak" yazılı.

Yalanlar ve riyakâr ifadelerle dolu açıklamaların yapıldığı İİT'de Mevlüt Çavuşoğlu'nun yaptığı konuşma insanın içini sızlatıyor: "Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ‘Filistin'de tarihin yeniden yazılmasını, adaletin ekonomik menfaatlere değişilmesini, haysiyet ve meşruiyetin gözardı edilmesini kabul etmeyeceğiz,‘ dedi." Bkz: https://www.aksam.com.tr/siyaset/disisleri-bakani-cavusoglu-iit-zirvesinde-filistin-meselesi-hakkinda-aciklamalarda-bulundu/haber-977185

Çavuşoğlu "dedi" demesine de kimin umurunda oldu? Toplantıdakilerin çoğunun aklı fikri "akşam olsa da, Suud kralı bize ziyafet verse, belki biraz da para koparırızda"... Eh, ABD'ye, Mısır'a ve İsrail'e o kadar çok maddi destek olan Kral Selman, biraz da onların memleketine para verirse fena mı olur? Toplantıdakilerin hiç birinin İslam Dünyası'nın derdiymiş, sıkıntısıymış umurunda bile değil. Alışılagelmiş, yalap şalap cümlelerden oluşan bir bildiri zaten açıklanacak, o da yeter artar bile. Gerisi boş. Hele İİT dönem başkanlığı Suud'un eline geçtiyse, yandı gülüm keten helva. Bundan sonra uzun müddet Amerikan yanlısı bir siyaset izleneceğini tahmin edersiniz. Donald "duck" Trump sabah kahvaltısından sonra bir twit yazar, Suud Kralı anında "emredersiniz sayın başkanım" diyerek, cevap verir. İslam Dünyası'nın hali bu şekildeyken, İİT Mekke'deki sarayda toplanmış da, bıdıbıdı yapmışlar da, Kudüsmüş, Filistinmiş, İslamofobiymiş...

Sultan 2. Abdülhamid'i deviren ve kısa sürede Osmanlı İmparatorluğu'nun yıkılmasına sebep olan İttihatçıların mezarlarının cehennem çukurlarından bir çukur olmasını Allah'dan niyaz ederim. Zaten sonrasında da hilafet kökünden kaldırılarak, İslam Dünyası iyice perişan edildi. Hıristiyan ve Yahudi dünyası bayram edip, Müslümanlar kan ağlarken laikliği bu milletin başına bela edenler için neler düşündüğümüzü az çok tahmin edersiniz. Şayet hilafet kaldırılmasaydı, bugün Müslümanların hali böyle mi olurdu?



Ortaasya'dakilerin Korkuları

Tacikistan Dışişleri Bakanı Sirojiddin (bildiğiniz Siraceddin) Muhriddin, Tahran temasları kapsamında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani tarafından kabul edilmiş. Türk ve İslam Dünyası'nın tescilli düşmanı İran'dan hemen bir açıklama gelmiş. Bkz: https://www.star.com.tr/dunya/irak-ve-suriyeden-giden-teroristler-orta-asyada-etkinlesebilir-haber-1458364/

"Bölgenin terörizm ve dış müdahale meselesiyle karşı karşıya olduğunu dile getiren Ruhani, 'Irak ve Suriye'den giden teröristler Orta Asya ve Kafkasya'da faaliyet gösterebilirler, bu ciddi bir endişe kaynağıdır. Bu nedenle İran ve Tacikistan terörizmle mücadele alanında iş birliklerini eskiye göre daha fazla geliştirebilirler' dedi."

Ruhani demek istiyor ki, "Şii olmayan Müslümanlar Ortaasya'ya gitmesinler. Ortaasya'da Şii militanlar etkin olsunlar ki, biz de sapık ideolojimizi oralarda yayalım." Ortaasya'daki adı Türk, kendileri ne idüğü belirsiz heriflerden oluşan idareciler de "aman bizim buradaki saltanatımız yıkılmasın da, biz her türlü efendiye kölelik yaparız. Rus olsun, Amerikan olsun, Çinli olsun, Hintli olsun, Şii olsun mühim değil, yeter ki Türkiye ve Sünni biri olmasın" diyorlar. Ruhani'nin açıklamasının satıraraları aynen böyle diyor. Tabii anlayana.

Beynini ve ruhunu emperyal efendilere satmış olan ikiyüzlü hainler de, Ruhani'nin bu sözlerine alkış tutuyorlardır. "Avusturya’da Aşağı Avusturya eyaletine bağlı Weikendorf kasabasına taşınmak isteyen Filistinli aileye, "Müslüman oldukları" gerekçesiyle mülkiyet satın alma izni verilmedi." Bkz: https://www.alemihaber.com/dunya/avusturyada-musluman-aileye-ayrimcilik-147737

Mekke'de toplanan ikiyüzlülerin umurunda mı bu haber? Tabii ki değil. Onların tek derdi, şu üç günlük dünyada ölünceye kadar iktidarda kalmak.

**********************

На заседании Организации исламского сотрудничества в Мекке американский кукловод Саудовский король Сельман выступил с заявлениями. Представители Ирана и Саудовской Аравии взаимно отвергли предложения друг друга. Министр иностранных дел Турции Мевлют Чавушоглу также выступил с хорошими заявлениями. С другой стороны, министр иностранных дел Таджикистана в Иране "терроризм" в "внимание", сказал он.

Состояние исламского мира ужасно, но никому нет до этого дела. На встрече в Мекке будет оглашено заявление с привычными предложениями, чего вполне достаточно. Остальное пусто. Если председательство Саудовской Аравии в ОИК находится в руках Саудовской Аравии, то будет проводиться проамериканская политика. Дональд «Утка» Трамп пишет в обиде после утреннего завтрака, король Саудов немедленно отвечает, говоря: «Командующий, господин президент». Мусульмане продолжают быть раздавленными и храпеть. Короли и диктаторы продолжают свое рабство.

*

Lors de la réunion de l'Organisation de la coopération islamique à La Mecque, les marionnettes américaines, le roi saoudien Selman, ont fait des déclarations. Les représentants de l’Iran et de l’Arabie saoudite se sont mutuellement opposés. Le ministre turc des Affaires étrangères, Mevlut Cavusoglu, a également fait de bonnes déclarations. D'autre part, le ministre des Affaires étrangères du Tadjikistan en Iran "le terrorisme" dans "l'attention", a-t-il déclaré.

L'état du monde islamique est misérable, mais personne ne s'en soucie. Lors de la réunion à La Mecque, une déclaration de phrases familières sera annoncée, ce qui est suffisant. Le reste est vide. Si la présidence saoudienne de l'OCI est aux mains de Saoud, une politique pro-américaine sera poursuivie. Donald "canard" Trump écrit dans un twit après le petit déjeuner, le roi de Saoud répond immédiatement, en disant: "Commandant, M. le président". Les musulmans continuent à être écrasés et à ronfler. Les rois et les dictateurs continuent leur esclavage.

*

در جلسه سازمان همکاری اسلامی در مکه، خلبان آمریکایی، سلطان سلطان سعودی، اظهارات خود را بیان کرد. نمایندگان ایران و عربستان سعودی به طور متقابل پیشنهادات یکدیگر را رد کردند. وزیر امور خارجه ترکیه، ملووت ساسووگوگل، همچنین اظهارات خوبی را ارائه کرد. از سوی دیگر، وزیر امور خارجه تاجیکستان در ایران "تروریسم" در "توجه" است.

دولت جهان اسلام بدبخت است، اما هیچ کس نپرداخته است. در جلسه در مکه، بیانیه ای از احکام آشنا اعلام خواهد شد، که کافی است. بقیه خالی است اگر ریاست جمهوری عربستان سعودی در دست سعود باشد، سیاست های طرفدار آمریکایی دنبال خواهد شد. پادشاه سعود به تازگی پس از صبحانه صبحانه، با صدای بلند گفت: "فرمانده، آقای رئیس جمهور"، دونالد "اردک" Trump می نویسد: در یک لحظه بعد از صبحانه صبحانه. مسلمانان همچنان خرد و خراب می شوند. پادشاهان و دیکتاتورها برده داری خود را ادامه می دهند.

*

At the meeting of the Organization of Islamic Cooperation in Mecca, the American puppetry Saudi king Selman made statements. The representatives of Iran and Saudi Arabia mutually rejected each other's proposals. Turkish Foreign Minister Mevlut Cavusoglu also made good statements. On the other hand, the Foreign Minister of Tajikistan in Iran "terrorism" in the "attention," he said.

The state of the Islamic world is miserable, but nobody cares. At the meeting in Mecca, a statement of familiar sentences will be announced, which is enough. The rest is empty. If Saudi OIC presidency is in the hands of Saud, then a pro-American policy will be pursued. Donald "duck" Trump writes in a twit after the morning breakfast, the King of Saud immediately responds, saying, "Commander, Mr. President". Muslims continue to be crushed and snore. Kings and dictators continue their slavery.

*

في اجتماع منظمة التعاون الإسلامي في مكة ، أدلى العرائس الأمريكية سلمان الملك سلمان ببيانات. وقد رفض ممثلو إيران والسعودية المقترحات المتبادلة. كما أدلى وزير الخارجية التركي ميفلوت كافوسوغلو ببيانات جيدة. من ناحية أخرى ، قال وزير خارجية طاجيكستان في إيران "الإرهاب" في "الاهتمام" ، على حد قوله.

حالة العالم الإسلامي بائسة ، لكن لا أحد يهتم. في اجتماع مكة ، سيتم الإعلان عن جمل مألوفة ، وهو ما يكفي. الباقي فارغ. إذا كانت الرئاسة السعودية لمنظمة المؤتمر الإسلامي في يد سعود ، فسيتم اتباع سياسة موالية لأميركا. دونالد "بطة" يكتب ترامب في غد بعد الإفطار الصباحي ، يستجيب الملك سعود على الفور ، قائلاً ، "القائد ، سيدي الرئيس". يستمر المسلمون في سحقهم وشخيرهم. يواصل الملوك والطغاة عبوديتهم.

*

Дар вохӯрии Ташкилоти ҳамкории исломӣ дар Макка, қаҳрамони амрикоӣ Салим Селман изҳорот дод. Намояндагони Эрон ва Арабистони Араб якҷонибаро якбора рад карданд. Вазири корҳои хориҷии Туркия Матилут Чавусоглу низ изҳороти хуб дод. Аз ҷониби дигар вазири корҳои хориҷӣ дар Эрон "терроризм" дар "диққат" гуфт.

Давлати дунявӣ бад аст, вале касе ғамгин нест. Дар вохӯрӣ дар Макка, изҳороти ҳукмҳои баргузидаи эълоншуда, ки кофӣ аст, эълон карда мешавад. Дигар холӣ аст. Агар президенти СҲИ дар дасти Суд бошад, пас сиёсати амиқи амрикоӣ пайгирӣ хоҳад шуд. Дональд "Дора" Trump дар охири пас аз субҳи субҳ менависад, подшоҳи Сауд фавран ҷавоб медиҳад ва мегӯяд: "Фармондеҳ, ҷаноби Президент". Мусалмонон тоқат мекашанд ва дарвозабон мешаванд. Подшоҳон ва диктаторҳо ғуломи худро идома медиҳанд.

Dünya Haberleri

Öğrencisi tarafından kafa atılan öğretmene dev tazminat!

Ukrayna dış istihbaratına General Ivashchenko atandı

Gazzeliler açlıktan ölüyor: Can kaybı 30'a çıktı

Ukrayna dış istihbaratına General Ivashchenko atandı

Moskova'daki konser salonuna saldırıda can kaybı 143'e yükseldi

Polonya ve Ukrayna liderleri bir arada: Gündem tarım anlaşmazlığı

Ombudsman Malkoç, Ukrayna'da Rus savaş esirleriyle görüştü

Yarı insan, yarı robot çağı hızlandı: 'Vücut tarafından şarj ediliyor'

Çin'e rest çekti: Orantılı ve makul bir karşılık vereceğiz

Video Haberler

Yılan enerjisi

Yılan enerjisi.

Zifiri karanlıkta dahi görürüm gözlerini - Kuruluş Osman 154 Bölüm

Zifiri karanlıkta dahi görürüm gözlerini - Kuruluş Osman 154. Bölüm