ABD'de askeri üsse saldırı düzenleyen Muhammed Said Şemrani hakkında neler biliniyor?

ABD'de askeri üsse saldırı düzenleyen Muhammed Said Şemrani hakkında neler biliniyor?ABD'nin Florida eyaletinde bulunan bir askeri üsse saldırı düzenleyen kişinin Muhammed Said Şemrani olduğu açıklandı.

ABD'nin Florida eyaletinde bulunan Pensacola Deniz Hava Üssü'nde 3 kişinin öldürüldüğü silahlı saldırıyı, üste eğitim alan bir Suudi askerinin gerçekleştirdiği açıklandı.

Suudi ordu mensubu da donanma güvenlik güçleri tarafından öldürüldü. Saldırının ardından Suudi Kralı Selman, ABD Başkanı Donald Trump'a taziyelerini sundu. Saldırıyı düzenleyen kişinin Muhammed Said Şemrani olduğu açıklandı.

Saldırının faili kim?

Teğmen rütbesindeki bir Suudi Hava Kuvvetleri mensubu olan Muhammed Said Şemrani'nin, Pensacola askerî üssünde eğitim aldığı ifade ediliyor.

Sözkonusu askerî üste, aralarında Suudi Arabistan ve Kuveyt gibi ülkelerin ordularına mensup kişilerin de bulunduğu çok sayıda yabancı eğitim görüyordu. Şemrani'nin havacılık alanında eğitim gördüğü biliniyor.

Saldırı nasıl gerçekleşti?

ABD'li güvenlik kaynakları, Şemrani'nin saldırıyı bölgeden edindiği bir Glock marka silahla düzenlediğini belirtiyor. Cuma günü sabah saatlerinde üssün içerisindeki bir sınıfta, çevredeki ABD askerlerine ateş açan Şemrani, 3 kişiyi öldürürken 8 kişiyi de yaraladı. ABD güvenlik güçlerinin açtığı karşı ateşte Şemrani de öldürüldü. Saldırının zamanlaması da dikkat çekiyor. Saldırı, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti ilan etmesinin yıl dönümünde gerçekleştirildi.

Trump, 6 Aralık 2017 tarihinde Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıdıklarını ilan etmiş, olay dünyada tepkilere neden olmuştu. Şemrani'nin saldırıyı neden düzenlediğine dair henüz net bir bilgi bulunmazken, ABD kaynakları saldırının "terör bağlantılı" olabileceğini ileri sürüyor.

Öte yandan Twitter'da Şemrani'ye ait olduğu ifade edilen bir hesabın saldırı öncesinde yaptığı paylaşımlar da dikkat çekti. Twitter mevzubahis olan hesabı askıya aldı. Hesapta son dönemlerde İslam dünyasında yaşanan insan hakları ihlallerine dair paylaşımlar da yer alıyordu. Şemrani'ye ait olduğu öne sürülen hesapta paylaşılan mesajda şu ifadeler yer aldı:

"Ey Amerikan halkı,

Size, yalnızca Amerikalı olduğunuz için karşı değilim, sizden özgürlükleriniz yüzünden nefret etmiyorum. Sizden nefret ediyorum çünkü her gün, sadece Müslümanlara değil, insanlığa da karşı olan cürümleri destekliyor, fonluyor ve icra ediyorsunuz.

Ben kötülüğe karşıyım, ve Amerika bir bütün olarak bir kötülük ulusuna dönmüş durumda. Amerika'da gördüğüm şey, İslam ülkelerini işgal eden İsrail'e olan desteği, birçok ülkenin onların askerlerince işgal edildiğini gördüm, Guantanamo Körfezi'ni gördüm. Seyir füzelerini, misket bombalarını ve insansız hava araçlarını gördüm. Sizin karar alıcılarınız, siyasileriniz, lobicileriniz ve büyük şirketleriniz dış politikanızdan istifade ediyorlar. Sizler ise bunun bedelini ödeyenlersiniz.

Amerikan halkının, sırf İsrail'i desteklemek için sıkıntı çekmekten kazancı ne? Başkalarının haklarına tecavüz ettikten sonra sizden intikam alınmayacağını mı bekliyorsunuz? Amerikalı aileler kaç tane daha ceset torbası almak istiyor?

ABD bu yıpratma harbine ne kadar daha dayanabilir? ABD Hazinesi, Amerikalılara sahte bir güvenlik duygusu yaşatmak için milyarlarca dolar harcıyor. Bu güvenliğin kaderi aynı.

Sizler, biz Filistin'de gerçek bir güvenliği yaşayıncaya ve Amerikan birlikleri topraklarımızdan çıkıncaya kadar güvende olmayacaksınız."


Dünya Haberleri

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında 13 Filistinli öldü

Demans hastalarına robot evcil hayvanlar verildi

ABD kendini temize mi çıkarmak istiyor?

Brezilya’da korkunç olay! 33 katlı bina alevler içinde kaldı

33 katlı bina alev alev yandı...

Rus savaş uçağı denize düştü

50 Cent'e tecavüz ve saldırı suçlaması: Eski sevgilisi konuştu!

Rusya: Ukrayna’nın barış planı anlamsız