Gözünüz Aydın! Cep Telefonlarında Li-İon Bataryadan Kurtuluyoruz

Teknoloji dünyasından verdiği önemli haberlerle ismini duyuran Evan Blass, Samsung'un 2020 veya 2021 yılına kadar en az bir akıllı telefonunda grafen yapılı bataryanın kullanılacağını ifade etti.

Samsung, Galaxy Note7'yi piyasaya sürdüğü 2016 yılında pil yüzünden büyük bir şok yaşamıştı. Telefonların bataryasının durduk yere patlaması, Samsung'un başını ciddi anlamda ağrıtırken şirkete olan güvenin azalmasına da neden olmuştu.

2017 yılına gelindiği zamansa Samsung, lityum-iyon pillere oranla 5 kat daha hızlı şarj olabilmeyi sağlayan "Grafen Top" isminde bir madde geliştirdiklerini açıklamıştı. Bu maddenin temeli, dünyanın en özel maddelerinden bir tanesi olduğu kabul edilen grafenin özel bir haliydi. Şimdiyse bu malzemeyle ilgili dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı.

İddianın sahibi, Twitter'dan yaptığı açıklamalarla teknoloji şirketlerinin yeniliklerini henüz piyasaya duyurulmadan kamuoyu ile paylaşan Evan Blass'a ait... Evan Blass, Samsung'un 2020 veya 2021 yılında kadar en az bir akıllı telefonunda grafen yapılı batarya kullanacağını ifade etti. Ancak Blass, bu telefonun Samsung'un hangi serisine ait olacağına dair herhangi bir açıklama yapmadı.

Blass, grafen yapıdaki bataryaların sadece yarım saat (30 dakika) içerisinde tam dolabileceğini, maliyetlerinin düşük olacağını ve batarya kapasitesinin artacağını da ifade etti.

İlerleyen günlerde Samsung'un nasıl bir strateji izleyeceğini hep birlikte göreceğiz.


Teknoloji Haberleri

Samsung Galaxy S24'ün yapay zeka özellikleri eski modellere geldi

Merakla beklenen Xiaomi 14 Ultra'nın Türkiye fiyatı açıklandı

Pazarlama sektörü çerezsiz dünya’ya hazırlanıyor

İnsan mimiklerini önceden tahmin edip taklit eden robot yüz

Amazon One, avuç içi ödeme sistemine kaydolmayı kolaylaştırıyor

Elon Musk'ın Starship görev planı nedir?