Rusya İdlib'de sivilleri bombalamaya devam ediyor

Cenevre'de Suriye anayasa görüşmeleri devam etmesine rağmen, Rus savaş uçaklarının sırtlan sürüsü gibi İdlib'e yaptığı saldırılarda sivil ölümleri devam ediyor. Tayyip Erdoğan ise, Beyaz Saray'da "başkanı" Trump'tan talimat alıyor.

Esad rejimi, muhalifler ve BM heyetinin katılımıyla Cenevre'de başlayan Suriye anayasa görüşmeleri devam ederken "İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi" sınırları içerisindeki yerleşim bölgelerine yönelik yapılan saldırılar devam ediyor.

Hava operasyonlarına Rusya silahlı kuvvetlerine bağlı savaş uçaklarının katıldığı belirtilirken, dünden bu yana yapılan saldırılarda 4 sivil hayatını kaybetti. Mahallî kaynaklar, saldırılarda 10 sivilin de yaralandığını duyurdu.

Geçen ay 13'ü çocuk 75 sivil öldürüldü

10 Kasım'da gerçekleştirilen saldırılarda ise gazeteci Abdulhamid Yusuf'un da dahil olduğu 5 sivil hayatını kaybetti. Suriye sivil savunma teşkilatı Beyaz Baretliler, geçen ay İdlib'e yönelik gerçekleştirilen saldırılarda 13'ü çocuk olmak üzere 75 sivilin öldürüldüğünü açıkladı. Saldırıların yoğun bir şekilde gerçekleştirildiği bölgelerden Türkiye sınırına doğru göç eden sivillerin sayısı ise 1 milyonu geçti.


Video Haberler

Aldatmak 66 Bölüm Fragman quot Torunum mu quot

Aldatmak 66. Bölüm Fragman | "Torunum mu?"

Sezai gerçeği öğrenmek istiyor - Aldatmak 65 Bölüm

Sezai gerçeği öğrenmek istiyor - Aldatmak 65. Bölüm

Ümit Yeşim'e açılamadı - Aldatmak 65 Bölüm

Ümit, Yeşim'e açılamadı - Aldatmak 65. Bölüm