Rus general Ayn el Arab'ta PKK bayrağı açtı

Rus generalin Ayn el Arab'ta PKK bayrağı açtığı görüntüler sosyal medyada paylaşılırken, Tayyip Erdoğan Rusların bize dost olduğunu zannetmeyi sürdürüyor.

Rus askeri polis güçlerine bağlı General Paris, Kobani'nin güneyinde PKK'nın Suriye yapılanması YPG'ye bağlı unsurlarla bir araya gelerek bir basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısının sonunda, kendisini "Kobani Savunma Bakanı" olarak tanıtan "Ismet Şex Hesen"e Rusya bayrağı hediye eden General Paris'e de YPG'nin kadın güçlerinin yapılanması olan YPJ bayrağı hediye edildi.

İkili daha sonra karşılıklı olarak bayrakları açarak kameralara poz verdiler.

Halbuki aynı Rus general sınırda Türk askerlerini karşılamıştı. PKK'nın Suriye yapılanması örgütün bayrağını açan Rus General Paris, geçtiğimiz dönemde Türk askerî unsurlarıyla birlikte yürütülen ortak devriyelerden birinde Türk askerlerini sınırda karşılamıştı.

Rusya Soçi Mutabakatı'na uyuyor mu?

Türkiye ile Rusya 22 Ekim tarihinde Rusya'nın Soçi kentinde bir araya gelmiş, tarafların görüşmeleri sonucu 10 maddelik Soçi Mutabakatı imzalanmıştı. Mutabakatın gereği olarak Rusya, Türkiye sınırındaki YPG güçlerinin 30 kilometre geri çekilmesini sağlamakla yükümlüydü.

Soçi Mutabakatı'nın konuyla ilgili beşinci maddesi şu şekildeydi:

"23 Ekim 2019, öğlen saat 12.00’den itibaren, Rus askerî polisi ve Suriye sınır muhafızları, Barış Pınarı Harekat alanının dışında kalan Türkiye-Suriye sınırının Suriye tarafına, YPG unsurları ve silahlarının Türkiye-Suriye sınırından itibaren 30 km’nin dışına çıkarılmasını temin etmek üzere girecektir. Bu işlem 150 saat içinde tamamlanacaktır. Aynı saat itibarıyla, mevcut Barış Pınarı Harekat alanı sınırlarının batısı ve doğusunda 10 km derinlikte Kamışlı şehri hariç Türk-Rus ortak devriyeleri başlayacaktır."


General Paris Türk askerlerini karşılarken.


Gündem Haberleri

Sosyal medyada sahte hesapla cinsel tacize dava!

Erdoğan'ın Irak ziyaretini yazdılar: Yeni bir dönemin müjdecisi!

Çorum'da yolcu otobüsü kazası: Yaralılar var

İstanbul’da kiracısına kızan ev sahibi eşyaları balkondan attı

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeire'a İstanbul'da "Leve Palestina" protestosu

Emet'te korkutan depo yangını

Video Haberler

Sen Bana Emanetsin Teşkilat 104 Bölüm

Sen Bana Emanetsin... | Teşkilat 104. Bölüm

Esra Erol'da bir mucize daha - Esra Erol'da 22 Nisan

Esra Erol'da bir mucize daha! - Esra Erol'da 22 Nisan 2024 @EsraErolatv