Rabia Naz'ın babası ve gazeteciler mahkemeye sevk edildi

Giresun'un Eynesil ilçesinde, evlerinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan ile gazeteciler Canan Coşkun ve Kâzım Kızıl mahkemeye sevk edildi. Rabia'nın ölümünden sorumlu tutulan şahısların ise HTS kayıtları bir türlü incelenmiyor.

Giresun'un Eynesil ilçesinde, evlerinin önünde yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan ile soruşturmayı takip etmek üzere bölgede bulunan gazeteciler Canan Coşkun ve Kâzım Kızıl mahkemeye sevk edildi.

Üç isim daha önce de gözaltına alınmıştı.

HTS KAYITLARI NEDEN İNCELENMİYOR?

Öte yanan soruşturmada ‘skandal’ olarak nitelendirilen bir gelişme daha ortaya çıktı. Vatan ailesinin Rabia Naz’ın ölümünden sorumlu tuttuğu kişilerin HTS kayıtlarının aradan geçen yaklaşık 20 aya rağmen incelenmediği öne sürüldü. Soruşturmanın en kritik delillerinden birini oluşturabilecek HTS kayıtları, yasal süre gereği 24 ay sonra siliniyor. ‘Bu sürenin dolması mı bekleniyor?’ sorusu gündeme gelirken, Şaban Vatan’ın ısrarlı talebi Rabia Naz’ın ölümünü araştıran TBMM komisyonunun da dikkatini çekti. Komisyonu, HTS kayıtları için başvuru yapması bekleniyor.


Video Haberler

Boran Ulcay'ın safına mı geçiyor - Kuruluş Osman 157 Bölüm

Boran, Ulcay'ın safına mı geçiyor? - Kuruluş Osman 157. Bölüm

Alaeddin ve Gonca'ya evlilik müjdesi - Kuruluş Osman 157 Bölüm

Alaeddin ve Gonca'ya evlilik müjdesi - Kuruluş Osman 157. Bölüm

Osman Bey ve Ulcay'ın efsane cenki - Kuruluş Osman 157

Osman Bey ve Ulcay'ın efsane cenki! - Kuruluş Osman 157. Bölüm