Lavrov: Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki harekatın yeniden başlamayacağına dair güvence verdi

Kuzey Suriye'deki Türk birlikleri ABD ve Rusya'nın baskıları sonucu ateşi kesti ama PKK/YPG'li caniler saldırılarını sürdürüyor. Buna karşılık Tayyip Erdoğan "harekâta tekrar başlayabiliriz" diye milleti kandırırken, Lavrov açıklama yaptı: "Yok öyle birşey."

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Türkiye'nin Rusya'ya Suriye'nin kuzeyindeki harekata yeniden başlama niyetinde olmadığı konusunda güvence verdiğini söyledi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya ve ABD'nin Kürt güçlerin çekilmesi için gereken her şeyi yapmadığı açıklamasını değerlendiren Lavrov şu ifadeleri kullandı: "Türk hükümet temsilcileri ile Rusya Büyükelçisi arasında temas kuruldu. Türk tarafı, Rusya'nın yaptığı iş hakkında Ankara'da hiç kimsenin şüphesi olmadığı ve mevkidaşım ve dostum Mevlüt Çavuşoğlu ile sayın (Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim) Kalın'ın Barış Pınarı Harekatı'nın yeniden başlayacağına dair bir şey söylemediği konusunda güvence verdi."

Lavrov, Türk tarafının ortada bir yanlış anlama olduğunu belirttiğini vurguladı.

'Kürt güçlerin çekilmesi neredeyse tamamlandı'

Rusya Dışişleri Bakanı, Kürt güçlerin Suriye-Türkiye sınırından çekilmesinin neredeyse tamamlandığını söyleyerek, "Bazı bölgelerde çalışmaların sonuna kadar götürülmesi gerekiyor. Burada en önemli husus, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) içindeki Kürt muhataplarımızın tutarlı olması" ifadelerini kullandı.


Video Haberler

Aldatmak 64 Bölüm Fragman quot Sezai benden her şeyi saklamış

Aldatmak 64. Bölüm Fragman | "Sezai benden her şeyi saklamış"

İpek Serra'yı merdivenlerden itti - Aldatmak 63 Bölüm

İpek, Serra'yı merdivenlerden itti! - Aldatmak 63. Bölüm

Oylum Tolga'nın baba olacağını öğreniyor - Aldatmak 63 Bölüm

Oylum, Tolga'nın baba olacağını öğreniyor - Aldatmak 63. Bölüm