Kudret Körlüğü - Batı Terörle Savaşını Neden Kaybediyor?

22 yıl CIA’de görev yapan ve Usame bin Ladin'in izini sürmekle görevli özel bir birimin başkanlığını 3 yıl boyunca yürüten Scheuer, Kudret Körlüğü kitabında Bush yönetiminin Irak ve El Kaide’ye yönelik politikasına sarsıcı eleştiriler getiriyor.

Michael Scheuer, Usame bin Ladin ve El Kaide meselesinin başlangıcı ve boyutlarını, Amerikan istihbarat örgütünün bununla mücadele yöntemini gizli bilgi ve belgeler, kamuya açık dosyalar ve araştırmalardan elde edilen bulgulara müracaat ederek ayrıntılarıyla ortaya koyup, sert eleştirilerini tek tek sıralıyor.

Bush yönetiminin baskıları nedeniyle görevinden istifa eden ve açıkladığı sırlarla Beyaz Saray’ı sarsan CIA eski uzmanı Scheuer, Irak’ı mantıklı bir bakış açısıyla değil, kibirle boyanmış bir objektifin arkasından gören Amerika’nın düşmanını küçümseyerek 'terörle savaşı' kaybettiğini ileri sürüyor ve bunun gerekçelerini ayrıntılarıyla ortaya koyuyor. El Kaide'nin ve lideri Bin Ladin'in oluşturduğu tehdit konusunda, Bush yönetimi içinde yeterli bir tartışma zemini oluşturulmadığını, örgütün amacı ve yeteneğinin yeterince dikkate alınmadığını savunuyor.

"ABD ve İslam arasındaki bu kanlı ilişki; eğer dış politikalarımızdaki statükoyu değiştirmezsek her geçen gün artan ekonomik ve insan maliyeti yüzünden berbat bir kaosa dönüşecek." diyen Scheuer, Amerika’nın politikasının çökmekte olduğunu iddia ediyor. Bush yönetiminin iddia ettiği gibi Bin Ladin’in amacının Amerika’nın çağdaş değerlerini yok etmek değil, İslam ülkelerine karşı uyguladığı dış politikaya karşılık vermek olduğunu ileri sürüyor.

Scheuer çözüm için radikal görüşler ortaya atıyor. Bunların yapılmaması halinde bu savaşta asla başarı sağlanamayacağını iddia ediyor. Eski bir CIA yetkilisinin çözümle ilgili düşüncelerini okurken, Amerikan İstihbarat Servisi’nin İslam ülkeleriyle ilgili daha önce açığa çıkmamış radikal görüşlerini öğreneceksiniz.


Dünya Haberleri

Mahmud Abbas’tan yeni hükümete onay

Papa Franciscus, kadın mahkumların ayağını yıkadı

Filistin Devlet Başkanı Abbas’tan yeni hükümete onay

Filistin Devlet Başkanı Abbas yeni hükümete onay verdi

Filistin'de yeni hükümet: Devlet Başkanı Abbas onay verdi

Papa Franciscus kadın mahkumların ayağını yıkadı

Japonya'dan Kuzey Kore'ye zeytin dalı!

Video Haberler

Aldatmak 63 Bölüm İlk 10 Dakika

Aldatmak 63. Bölüm | İlk 10 Dakika

Kardeşlerin Arasını Ne Açtı Bizimkiler 22 Bölüm

Kardeşlerin Arasını Ne Açtı? | Bizimkiler 22. Bölüm

Görmedikleri kadını paylaşamadılar shorts esraerol

Görmedikleri kadını paylaşamadılar! #shorts #esraerol

Hapishane Müdürü The Warden şimdi tabii'de

Hapishane Müdürü (The Warden) şimdi #tabii'de.