İsrail, "Sevgili Kürtlerini" korumak için YPG'ye silah verecek

Türkiye'nin Fırat'ın doğusunda yürüttüğü harekâttan rahatsız olan İsrail, PKK/YPG'ye silah yardımında bulunacak.

Türk Ordusu, Barış Pınarı Harekâtı'nı başarılı şekilde sürdürürken, birçok ülke de Türkiye'ye karşı tavır aldı. Harekâta tepki gösteren ülkelerin başını çeken İsrail'den bir yetkili, Suudi Amerika'nın yalaka medyası Independent'ın Arapça kanalına yaptığı açıklamada YPG'ye silah yardımında bulunacaklarını açıkladı. Bakınız: https://www.internethaber.com/harekattan-rahatsiz-olan-israil-kurtleri-korumak-icin-ypgye-silah-verecek-2056400h.htm

İsrailli üst düzey yetkili, (Türkçe versiyonunu ikiyüzlü Nevzat Çiçek'in idare ettiği) Independent'ın Arapçası'ndan Emced-es Said'e yaptığı açıklamada "ABD Başkanı Donald Trump'ın Suriye'nin kuzeyindeki birliklerini geri çekme, Kürtleri kendi kaderine terk etme ve İran ile müzakere etme planlarının ardından İsrail'in şaşkınlık yaşadığını" söyledi.

"İsrail'in gerektiğinde Kürtleri Türkiye'ye karşı korumak ve desteklemek için çeşitli tedbirler alacağını" da söyleyen yahudi yetkili "Kürtlere yapılacak herhangi bir saldırıda İsrail'in Türk güçlerine karşı askerî eylemde bulunmayacağını ancak zorlukları aşmak ve silah sağlamak gibi farklı destekler sağlayabileceğini" söyledi.

Yahudiler: Endişeliyiz

İsrailli yahudi "İsrail'in, Suriye savaşı sırasında IŞİD ile çatışan ve onları mağlup eden Suriye'nin kuzeyindeki Kürtlere yönelik desteğin kaldırılması konusunda endişeli olduğunu" söyleyerek, güvenlik alanında İsrail'in Kürtlerle koordinasyonu bulunduğunu ve ilişkilerin çok iyi olduğunu savundu.

Bu ifade bile Kürtler'in kimlerle ne çeşit pis ilişkiler içinde olduğunu göstermeye yetiyor.

Video Haberler

Çino Çatal'ın oğlu - Ateş Kuşları 51 Bölüm

Çino, Çatal'ın oğlu! - Ateş Kuşları 51. Bölüm

Sare ve Zıpkın nişanlandı - Ateş Kuşları 51 Bölüm

Sare ve Zıpkın nişanlandı! - Ateş Kuşları 51. Bölüm

Akıl kaçırtan Barbar şakası

Akıl kaçırtan Barbar şakası