Hong Kong'da Çin'e iade tasarısına karşı protesto

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde zanlıların ana kara Çin'e iadesini kolaylaştıracak yasa tasarısının askıya alın...

Çin'in Hong Kong Özel İdari Bölgesi'nde zanlıların ana kara Çin'e iadesini kolaylaştıracak yasa tasarısının askıya alınmasını yeterli bulmayan halk, protestolarını sürdürüyor. Hong Konglular, zanlıların Çin'e iadesini öngören yasa tasarısının askıya alınmakla kalmayıp tamamen iptal edilmesi çağrısını yapıyor. Sosyal medya üzerinden organize olan Sivil İnsan Hakları Cephesi, yarın on binlerce kişinin katılacağı yeni bir protesto yürüyüşüne hazırlanıyor.

Dünyanın en önemli finans merkezlerinden 7,4 milyon nüfuslu Hong Kong'da zanlıların Çin'e iadesini öngören yasa tasarısı, geniş katılımlı protesto gösterilerine neden oluyor.

Çin'in Hong Kong'un özerk yasalarına ve hukuk sistemine müdahalesine yol açacağı gerekçesiyle karşı çıktıkları tasarının geri çekilmesini yeterli bulmayan protestocular, yarın Victroria Park'tan merkezi hükümet binalarına yürümeyi planlıyor.

Sosyal medya üzerinden örgütlenen protestoculara karşı polis, önlem olarak hükümet binalarının dışına dev bariyerler kuruyor.

Cephenin temmuz ayı protesto takvimine göre, gelecek hafta sonu kentin farklı noktalarında da mitingler yapılması planlanıyor.
"Lennon Duvarları"

Halk, demokrasi savunucusu gruplar tarafından tertiplenen dev protestoların yanı sıra kentin neredeyse her noktasında rastlanan "Lennon Duvarları" ile de tasarıya karşı tepkisini ortaya koyuyor.

Çekya'nın başkenti Prag'da grafitiler çizilmiş John Lennon Duvarı'ndan esinlenerek oluşturulan "Lennon Duvarları", kendini ifade etmek için protestoları destekleyen ve hükümete duydukları öfkeyi dile getirenlerin mesajlarını paylaştıkları yerler olarak dikkati çekiyor.


Dünya Haberleri

Netanyahu ve Galant tutuklanabilir

Netanyahu ve Galant tutuklanabilir

Canlı canlı gömdüler

Canlı canlı gömdüler

Hamas'tan işgalciye net mesaj: Filistin devleti kurulursa silah bırakırız

Hamas'tan işgalciye net mesaj: Filistin devleti kurulursa silah bırakırız

ABD'de öğrenci intifadası

ABD'de öğrenci intifadası

Video Haberler

Aldatmak 67 Bölüm Fragman quot Beni delirtmeyin ya quot

Aldatmak 67. Bölüm Fragman | "Beni delirtmeyin ya!"

Ümit acı gerçeği gözleriyle gördü - Aldatmak 66 Bölüm

Ümit acı gerçeği gözleriyle gördü - Aldatmak 66. Bölüm

Sezai Oltan'a İpek'in hamile olduğunu söyledi - Aldatmak 66 Bölüm

Sezai, Oltan'a İpek'in hamile olduğunu söyledi - Aldatmak 66. Bölüm