HDP binası önünde nöbet tutan aile sayısı 35'e yükseldi

Diyarbakır'daki HDP İl Binası önünde devam eden "evlat nöbeti"ne destek her geçen gün artıyor. Eyleme bugün katılan Vahide Sunar ile birlikte nöbet tutan aile sayısı 35 olurken, Sunar evladının fotoğrafını göstererek "Susmayacağız, evlatlarımızı istiyoruz." dedi.

Hacire Ana'nın mücadelesinin ardından evlatlarının dağa gitmesine aracı olan HDP'nin önünde eyleme başlayan ailelerin sayısı her geçen gün artıyor. Çocuklarını terör örgütü PKK'nın elinden kurtarmak için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan aile sayısı, eylemin 14'üncü gününde 35'e yükseldi.

HDP'nin önünde diğer ailelere katılan Vahide Sunar isimli anne, evladının peşinde olduğunu söyleyerek "Susmayacağız. Evlatlarımızı istiyoruz" diye haykırdı.

14 gündür çocuklarını beklediğini söyleyen Astsubay Semih Özbey'in annesi Sadiye Özbey ise sayıların artığını desteklerin çoğaldığını kaydetti. Özbey, "Bugün 14'üncü günümüz oldu, hâlâ haber alamadık bekliyoruz. Çocuğumuzu istiyoruz, biz çocuğumuzun peşindeyiz, başka bir şey peşinde değiliz. Çocuğumuzu alıp buradan gitmeyi düşünüyoruz. Devlet büyüklerimizden bir haber bekliyoruz, bir an önce çocuklarımızı istiyoruz. Eyleme katılanların sayılar artıyor destekler çoğalıyor. Çocuğumdan haber almayalı 5 yıl oldu, dile kolay 5 yıl. Yüreğimiz ve ciğerimiz yandı" dedi.


Gündem Haberleri

Kamuda sıkı tedbir dönemi: Sert frenle tasarruf

Veliden kadın öğretmene saldırı 

AYM’de 62. yıl ve ant içme töreni

AP Türkiye raportörü: Birbirimize ihtiyacımız var

Bu nasıl 23 Nisan gösterisi

Ekranlar gözümüzü kuruttu

Video Haberler

Aldatmak 67 Bölüm Fragman quot Beni delirtmeyin ya quot

Aldatmak 67. Bölüm Fragman | "Beni delirtmeyin ya!"

Ümit acı gerçeği gözleriyle gördü - Aldatmak 66 Bölüm

Ümit acı gerçeği gözleriyle gördü - Aldatmak 66. Bölüm

Sezai Oltan'a İpek'in hamile olduğunu söyledi - Aldatmak 66 Bölüm

Sezai, Oltan'a İpek'in hamile olduğunu söyledi - Aldatmak 66. Bölüm