Albayrak'tan itiraf: "işsizlik fonu, Kamu bankalarında kullanıldı"

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, işsizlik fonunun kamu bankalarında kullandığını açıkladı. Albayrak, fondan kamu bankalarına ne kadar kaynak aktarımı yapıldığını ise açıklamadı.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, İyi Parti Denizli Milletvekili Yasin Öztürk’ün soru önergesine verdiği cevapta "işsizlik fonunun kamu bankalarında kullanıldığını" söyledi. Cumhuriyet’ten Mustafa Çakır’ın haberine göre, İyi Partili Öztürk önergesinde, Eylül 2018’de Halkbank, VakıfBank ve Eximbank’ın 2 gün içerisinde 10 milyar 875 milyon TL tutarında tahvil satarak sermaye yeterlilik oranlarını iyileştirdiklerine dikkati çekti.

Albayrak, fondan ne kadar aktarım yapıldığını belirtmezken, “Bahsi geçen işlemler 4749 (Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun) sayılı kanunun 12. maddesi çerçevesinde gerçekleştirilmektedir” cevabını verdi. Albayrak’ın belirttiği Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Yasa’nın “nakit, borç ve risk yönetimi” başlıklı maddesinde, kamu kaynaklarının nasıl değerlendirileceği düzenleniyor.

TÜİK, haziran ayında işsizliğin yüzde 13'e yükseldiğini açıklamıştı. DİSK-AR ise haziran ayı verilerine göre geniş anlamda işsizliği 7 milyona yaklaştığını duyurmuştu.


Ekonomi Haberleri

HSBC'den Türkiye övgüsü

Kısa vadeli dış borç stoku azaldı

Bakan Uraloğlu açıkladı: Kalkınma Yolu Projesi'nde 1592 kilometrelik yolumuz mevcut

TÜİK açıkladı: Boşanmalar son 20 yılda yüzde 89 arttı

Bilkom son 5 yılda 10 kat büyüdü

CNN'de Şimşek'i zorlayan sorular: 'Ortada abartılacak bir şey yok'

Türkiye ile Irak'ın tarımsal iş birliğinde yeni dönem

AB, döneri tescile hazırlanıyor

Fitch'ten Türkiye'ye mali duruş eleştirisi: Açıkça genişleyici