Biz Ensar Değiliz, Onlar da Muhacir...

O "malum şahıs" ülkemize alarak toplumsal ve iktisadî dengemizi alt üst ettiği Suriyelileri sanki asr-ı saadet devrinin muhacirleriymiş gibi bize pazarlamaya çalışıyor ama artık milletin canına tak etti. Suriye iç savaşı patladığında gümrük kapılarına dayanan milyonlarca kişiyi sorgusuz sualsiz memlekete aldı almasına da şimdi kimsenin gitmeye niyeti yok.

İslam Gemici - Serbest Gazeteci (Freelance Journalist)

Artık ismini ve makamını zikretmekten gına geldi, bu nedenle yakın çevremden de bıkkınlık nidaları yükseliyor. En iyisi polis ağzıyla "malum şahıs" diyeyim, anlayan zaten anlıyor. İşte o "malum zât" geçenlerde milletin sinir katsayısını yükseltecek bir açıklama daha yaparak "ben siyasetten, siyaset benden kopsa bile ben ensar, muhacir hakkından kopmayacağım" demişti. Bkz: https://www.haberturk.com/yazarlar/muharrem-sarikaya/2501458-erdogan-abartmayin-31-marti-23-hazirana-kurban-etmeyin

Sanki o malum zat, Türkiye'ye aldığı 4 milyondan fazla Suriyeli'yi kendi cebinden finanse ediyor. Dindarı dinsizi, kemalisti komünisti, Müslümanı gâvuru herkesin verdiği vergilerden bugüne kadar 40 milyar ABD dolarından daha fazla para harcamışız. Malum şahıs ve ailesi o lafta muhacir Suriyeliler için 1 TL verdi mi, hiç sanmıyoruz. Lafa geldi mi mangalda kül bırakmayan pek kıymetli malum zat, 6 milyar Euro taahhüt ettikleri halde Avrupa Birliği'nden ancak ve ancak 2,35 milyar Euro alabilmiş. Fakat Avrupa'ya kaçmak isteyen bütün mültecileri de -sanki üstümüze vazifeymiş gibi- denizden toplayıp toplayıp Türkiye'ye getirip adamları buraya yerleştiriyor. Bkz: https://www.dunyabulteni.net/avrupa-birligi/ab-den-turkiye-ye-235-milyar-avro-gonderildi-h445468.html

Haberin son cümlesi de şu: "Dünyada en fazla sayıda sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye, AB'nin Türkiye'deki Suriyelilere yönelik malî yardımını yeterince hızlı aktarmamakla itham ediyor." Ha bir de parayı yeterince hızlı aktarmamakla itham ediyormuşuz. Vay canına, ne güzel. Suriyeliler kimsenin umurunda değil ama bizim malum şahıs onları her şekilde koruyup kolluyor ve bundan da vazgeçmeyecekmiş.



Halbuki hudut şehirlerindeki insanlar başta olmak üzere, şu anda Türkiye nüfusunun yüzde 90'ı Suriyeliler'den dolayısıyla da Araplar'dan nefret eder hale geldi. İsterse Katar'dan, Mısır'dan, Cezayir'den gelsin Arap kılıklı birini görünce milletin midesi bulanıyor. Bu durum malum şahsın umurunda mı, değil. O hâlâ kendini "ensar" zannediyor.

Bakın, "malum şahsın" ensar zannettiği bu millet ne halde? Size birkaç gazete haberinden örnekler vereyim. Fotoğraf veya videoları buraya almayacağım çünkü ben onlara bakmaya utanıyorum ama o "Tayyip Erdoğan'ın ensar sandığı kişiler" bundan utanmıyorlar. Bkz:

https://www.posta.com.tr/muglada-hirsizlik-yapan-kari-koca-tutuklandi-2184293

Bu toplumda hırsızlık artık normal geçim kaynağı haline geldi. Millet ailecek hırsızlık yapıyor çünkü nasıl olsa cezası yok. Mahkemeye gidince serbest bırakılıyor.

https://www.posta.com.tr/cesedini-evine-giden-is-arkadaslari-buldu-haber-fotograf-2183933

Nikâhsız yaşamak bir hayat biçimi oldu. Kör tuttuğuyla yatıyor. Sonra da sarhoş olup birbirlerini öldürüyorlar. Nasıl olsa cezası yok. Mahkemeye gidince az bir cezayla kurtulunacağını herkes biliyor.

https://www.posta.com.tr/annesinin-cope-attigi-bebek-kimsesizler-mezarligina-defnedildi-haber-fotograf-2183682

Nikâhsız birlikteliklerden hamile kalan karılar, çocukları doğurup sonra da öldürüp çöpe atıyorlar. Ortalık piç kaynıyor. Cezası var mı? Yakalanırsa, belki birkaç yıl hapis. Sonra gene serbest kalacaklar.

https://www.posta.com.tr/polis-karpuz-ve-soganlarin-arasinda-aradi-haber-fotograf-2183025

Uyuşturucu kullanımı artık sıradan hale geldi. Manavlar, kantinciler, taksi şoförleri ve daha niceleri uyuşturucu satarak evinin geçimini temin ediyorlar. Cezası var mı? Tabii ki yok. Mahkemeye gidince adlî kontrol şartıyla serbest kalacaklar.

https://www.posta.com.tr/esine-bosanma-davasi-acan-kocaya-koruma-karari-2184177

İki çocuğunun babasını boynuzlayan kadın, boşanma dâvâsı açan eşine saldırdı. Eskiden sadece erkek aldatır sanılırdı, şimdi karılar da kocalarını rahatlıkla aldatıyorlar.

https://www.haberturk.com/oyku-serter-den-dikkat-ceken-mayolu-poz-2505903-magazin

Gazeteler "kadın pazarlama katalogu" haline gelmiş durumda. Hemen her manken veya oyuncu çıplak pozlar vererek müşteri arıyorlar. Müşterinin yeni ismi de "sevgili":

https://www.haberturk.com/gulsah-saracoglu-nun-olay-mayosu-magazin-haberleri-2505791-magazin

https://www.haberturk.com/hande-yener-in-yeni-tarzi-cok-iddiali-magazin-haberleri-2505854-magazin

http://www.hurriyet.com.tr/galeri-bana-hic-acimadilar-41278243

http://www.hurriyet.com.tr/galeri-3-haftada-baristilar-41278254

http://www.hurriyet.com.tr/galeri-denizde-romantizm-41278248

Ortalıkta fuhuş yapmanın adı da "romantizm" oldu. "Genel ahlak, toplum ahlakı" falan gibi deyimlerin hepsi rafa kalktı.

http://www.gazetevatan.com/serenay-sarikaya-dan-cesur-poz-1265936-magazin/

https://www.takvim.com.tr/galeri/magazin/melisa-senolsnundan-nefes-kesen-anlar


Bu kadar örnek yeter mi eyyy malum şahıs? Senin "ensar" zannettiğin bu toplum rezil halde!

Ya gelen güya muhacirler? Büyük çoğunluğu vatanı için savaşmak yerine burada içki içip, fuhuş yapıp, insan kaçakçılığı ile iştigal edip, dükkân açarsa vergi vermeyip, çalışmayanlar da nargile fokurdatıp çocuk sayısını artırmakla meşguller. Arada bir de Türklerle meydan muharebesi yapıyorlar. Suriyeliler tarafından öldürülen haftada birkaç ceset normal hale geldi.

Adana, Antep, Urfa, Kilis, Hatay, Mersin gibi göçün büyük bölümünün yükünü çeken vilayetlerin halkı "senin muhacirlerinden" tiksiniyor. Haberin var mı ey malum şahıs?

Yok değil mi?

İyi sen de o koltukta çok oturacak değilsin artık. Söylemesi benden.

Ha, bir de senin sevgili Kürtlerin var. En son Trabzon'da Kürdistan yazılı  birşeyler açtılar, dayağı yediler. Onlar için de IKBY denilen İsrail destekli gecekondu devleti, TC Devleti'ne posta koymuş: Bırakın ulan vatandaşlarımızı, diyorlar. Bkz: https://www.f5haber.com/gundem/ikbyden-trabzondaki-olaya-iliskin-aciklama-5078124

Memleketi ne hale getirdin ey malum zat?