Katalonya'da birinci haftasını dolduran gösterilerde bilanço ağır

Barselona merkezli, İspanya'nın doğusundaki Katalonya bölgesinde bağımsızlık yanlısı grupların düzenlediği ve ilk haftasını dolduran gösterilerin bilançosu ağır oldu.

İspanya Yüksek Mahkemesinin 14 Ekim'de açıkladığı kararda, tutuklu yargılanan 9 Katalan siyasetçi hakkında 9 ila 13 yıl hapis cezası vermesinin ardından Katalonya'da başlayan gösteriler devam ediyor. Katalonya'nın İspanya'dan ayrılmasını savunan bağımsızlık yanlılarının Barselona kenti ağırlıklı olarak organize ettiği gösterilerde şimdiye kadar 288'i polis yaklaşık 600 kişi yaralandı, gözaltına alınan 194 kişiden 28'i tutuklandı.

Yaralılar arasında bulunan bir polisin yoğun bakımda olduğu bilgisini paylaşan merkezî ve mahallî hükümet yetkilileri, 13 yaralının hastanede tedavilerine devam edildiğini açıkladı. Verilen bilgilerde, gösterilerde ulusal polisin plastik mermi kullanması yüzünden 4 kişinin tek gözünün kör olduğu bildirildi. Barselona Belediyesi de gösterilerin bir haftada kente verdiği zararın 2,5 milyon euro olduğunu açıkladı.


Avrupa Haberleri

Olimpiyatlar sırasında Paris'e yabancı asker desteği

Rus propaganda ağı Almanya'da kaygı yarattı

Almanya'da artık uçakla posta taşınmayacak

Malmö'de Eurovision için İsrail önlemi

2. Solingen faciası: 31 yıl önceki gibi kundaklamışlar

Alman hükümeti Türk Başkonsolosluğuna taşlı saldırıyı kınadı

Almanya Ekonomi Bakanı Habeck'ten güçlü savunma sanayii vurgusu

Almanya Ekonomi Bakanı Habeck'ten güçlü savunma sanayii vurgusu

Solingen'deki yangında kundaklama şüphesi güçlendi