Türkiye "Kınama Bakanlığı" Çalışıyor

Daha önce de Türk Dışişleri Bakanlığı'nın "kınamaktan" başka bir işi var mı acaba, diye bir haber yapmış ve çeşitli örnekler de vermiştim. Haftalardır burnumuzun dibindeki İdlib'de yüzlerce insan katledilirken sesi bile çıkmayan Dış "kınama" Bakanlığımız, bugün Kamerun'daki saldırıyı da kınamış.

İslam Gemici - Serbest Gazeteci (Freelance Journalist)

Haberin başlığı bu: "Türkiye Kamerun’daki terör saldırısını kınadı." Bkz: https://www.cnnturk.com/dunya/turkiye-kamerundaki-teror-saldirisini-kinadi

Nasıl olsa en kolay iş, bilgisayarda hazır bulunan "kınama metnini" açarak, yer ve tarihi değiştirerek "menfur saldırıyı kınamak" olduğu için, Dış "kınama" Bakanlığımızın yüksek maaşlı, lojmanlı, makam arabalı bürokratları "çok" çalışmış oluyorlar: "Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Kamerun’un Kuzey Uç Bölgesinde Çad Gölü yakınlarındaki Darak Adası’nda meydana gelen terör saldırısında birçok kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığının üzüntüyle öğrenildiği belirtilerek, "Bu menfur saldırıyı kınıyor, kardeş Kamerun halkına ve hükümetine taziyelerimizi sunuyor, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri kullanıldı. Batı Afrika ülkesi Kamerun'da, terör örgütü Boko Haram'ın düzenlediği silahlı saldırıda 37 kişi hayatını kaybetmişti."

Haber bu kadar. Kınama Bakanlığımızın acar diplomat bürokratları bu ayki maaşlarını da hak ettiler. Gri Parti'nin "monşerleri" atıp, yerine ikame ettikleri yeni tür diplomatlarımız yaz tatili için plan yapmaya başlayabilirler. Nasıl olsa indirimli uçak biletleri, bedava tatil köyleri emirlerine âmâde... Bu arada Suriye'nin İdlib bölgesinde Rus, Suriye savaş uçakları bomba yağdırmış; Rus, Esat askerleri ve İranlı cani birlikleri bölgeyi kuşatıp insanları katlediyormuş kimin umurunda? Bkz: Haberi okumak için tıklayınız.

Tayyip Erdoğan İstanbul seçimini kaybedeceğini tahmin ettiği için görünürde yok, ancak ünlülerin nikâh törenlerinde ortaya çıkıyor; Ankara'daki diplomatlar da klimalı odalarında soğuk limonatalarını yudumluyorlar. İdlib nere, Ankara nere?

İLAVE:

Dün gece yazdığım haberin daha mürekkebi kurumadan Türk Dış Kınama Bakanlığı'ndan yeni bir kınama haberi daha geldi: "Türkiye'den Suudi Arabistan'daki havalimanı saldırısına kınama"

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün Abha Havalimanı'na düzenlenen füze saldırısının kınandığı belirtilmiş. Açıklamada, "12 Haziran 2019'da Suudi Arabistan'ın Abha Havalimanı'na düzenlenen ve çok sayıda kişinin yaralanmasına yol açan füze saldırısını kınıyoruz. Saldırıda yaralananlara acil şifalar diliyoruz. Yemen'deki krize siyasi çözüm bulunması amacıyla BM öncülüğünde sürdürülen çabalara zarar verebilecek her türlü şiddet ve provokasyondan kaçınılması lazımdır." ifadelerine yer verilmiş.

https://www.posta.com.tr/turkiyeden-suudi-arabistandaki-havalimani-saldirisina-kinama-2167289

Acaba Amerikan, İngiliz, İsrail, Rus, Çin ya da ne bileyim Japonya Dışişleri Bakanlıkları da "bizimkiler" gibi mi çalışıyor? Hiç zannetmiyorum. Dünya haber ajansları ve ekonomi borsaları "o" dışişleri bakanlıklarından gelecek bir haber için aportta bekliyor, bizimkilerin yaptığı "kınama" haberlerini ise kimse duymuyor bile...

Video Haberler

İntikam Almadan Durmak Yok Hür 10 Bölüm

İntikam Almadan Durmak Yok! | Hür 10. Bölüm

Aldatmak 64 Bölüm Fragman quot Sezai benden her şeyi saklamış

Aldatmak 64. Bölüm Fragman | "Sezai benden her şeyi saklamış"