ABD ve PKK'dan "Güvenli Bölge" Komedisi

Terör örgütü PYD/PKK, güvenli bölge sonrası sınırdan çekildiğini iddia etti. Ancak PYD'li Kürtler, Amerikalılarla işbirliği yaparak Türkiye'yi kandırmaya çalışıyorlar.

Güvenli Bölge anlaşmasının ardından Suriye sınırından çekildiğine dair açıklama ve görüntü yayımlayan terör örgütü YPG/PKK’nın bölgeyi yine terör örgütü elemanlarından oluşan yerel birliklere bıraktığı ortaya çıktı.
 
Türkiye ile ABD arasında varılan mutabakat kapsamında “güvenli bölge” uygulamasının başlamasıyla birlikte terör örgütü YPG/PKK, sınırdan çekilmeye başladığını iddia etmişti. Fakat terör örgütünün bir kez daha bölgede kalıntılarını farklı tabelalar altından tutmaya çalıştığı anlaşıldı. Çalışmaların başlamasıyla birlikte sınır hattını elinde bulunduran terör örgütü, kendine yakın internet siteleri üzerinden sınır hattından ağır silahlarını ve militanlarını çektiğine yönelik açıklamalar yaparak fotoğraflar vermeye başladı. Fakat bölgenin güvenliğini sözde yerel askerî meclislerin sağlayacağı belirtildi. Bu meclislerin çoğu örgüt elemanlarından oluşuyor.
 
MÜNBİÇ’TE DE AYNI TİYATROYU OYNADILAR
 
Terör örgütünün sözde yerel askeri meclis diye iddia ettiği güçler, terör örgütü tarafından oluşturulan birimler. Sözde meclisler terör örgütü PYD’nin o bölgeleri işgal etmesi sonrasında oluşturuldu. Bölgelerde zorla askere alınan gençler terör örgütünün elebaşları tarafından eğitildi ve silahlandırıldı. Terör örgütü benzer bir durumu Münbiç’de de gerçekleştirmeye çalışmıştı. Terör örgütünün militanların bölgeden çekildiğini iddia etmiş, yönetimi sözde yerel meclise bıraktığını söylemişti. Fakat gerçek kısa sürede ortaya çıkmıştı. Daha önceki tecrübelerden dolayı daha dikkatli davranan Türkiye, terör örgütünün tabela oyunlarını da yakından takip ediyor. Bu konuda alınan istihbaratlar çerçevesinde ABD’li muhataplara gerekli ikazlar yapılıyor. Türkiye her türlü ihtimali gözönünde tutarak kendi planlarını da masada tutmayı sürdürüyor.

KONGRE’DEN TRUMP’A YENİ YAPTIRIM BASKISI
 
Suriye sınırındaki tehditlere karşı alınan Rus S-400 hava savunma sisteminin ikinci parti teslimatının önceki gün sabah başlamasının ardından bir süredir ABD Kongresi’nden yine yaptırım sesleri yükseldi. Temsilciler Meclisi Dışişleri Komisyonu, Twitter hesabından bir açıklama yayımladı ve Başkan Trump’tan Türkiye’ye yaptırım çağrısında bulundu. Paylaşılan mesajda ayrıca “Türkiye’nin çıkarlarına en iyi hitap edecek olan ortaklık Kremlin’le yaptığı değil ABD’yle yapacağı ortaklıktır” ifadeleri dikkat çekti.


Video Haberler

Yılan enerjisi

Yılan enerjisi.

Zifiri karanlıkta dahi görürüm gözlerini - Kuruluş Osman 154 Bölüm

Zifiri karanlıkta dahi görürüm gözlerini - Kuruluş Osman 154. Bölüm