Herkes Silahlansın, Cezaevleri Boşalıyor

İstanbul'un tekrar seçimini kazanmak için her yolu deneyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk sinyalini Ramazan Bayramı'nda "tetikçisi" Sabah Gazetesi'nde duyurmuştu. 23 Haziran'dan önce af kanunu çıkacak, diye... Bugün de yine "tetikçi" televizyonu A Haber'den duyuruldu: 170 bin mahkûm serbest kalacak!

İslam Gemici - Serbest Gazeteci (Freelance Journalist)

Yazılacak ve üzerinde ciddi yorum yapılacak pek çok haber sırada beklerken, sağolun reisicumhurumuz Tayyip Erdoğan, bize fırsat vermiyor. Haberin başlığı şu: "Af yasası son dakika haberleri! Ceza infaz yasası nasıl olacak? Genel af çıkacak mı?" Bkz: https://www.ahaber.com.tr/galeri/gundem/af-yasasi-son-dakika-haberleri-ceza-infaz-yasasi-nasil-olacak-genel-af-cikacak-mi

Haberin muhtevası şöyle: "Tayyip Erdoğan Esenler'de katıldığı iftar programında af bekleyenlere müjde vererek, 'Adalet Bakanlığı'mız çalışıyor. Affedilmesi mümkün olanlar görüşülecek. Ancak herkesi affetmek mümkün değil' demişti. Gözler Adalet Bakanlığı'na çevrildi. Adalet Bakanlığı'ndan henüz bir açıklama gelmezken, çalışmalara dair ipuçları ortaya çıktı. 170 bin kişinin ceza infaz düzenlemesi sonrası serbest kalabileceği..."

Yandık sevgili Türk halkı, hem de çıra gibi yandık. Bugüne kadar çıkarılan hangi af kanunu bu milletin işine yaradı? Birkaç yüz tane masumdan başka, dışarı salınan caniler, dolandırıcılar, hırsızlar, çocuk tecavüzcüleri, teröristler Türkiye'nin altını üstüne getirdi, yeniden ve ısrarla suç işlemeye devam ettiler. Bütün bunlardan ders almayan Tayyip Erdoğan ve Gri Partisi, şimdi aynı yanlışı ısrarla tekrarlayarak seçimi kazanmak istiyor.

Hırsızların, canilerin, kapkaççıların polis tarafından yakalanması da yetmiyor, çıkarıldıkları ilk mahkemede yüzde 90'ı serbest bırakılıyor. Sonra da gelsin yeni cinayetler, katliamlar, soygunlar, dolandırıcılıklar vs. Bütün suçluların sevgili cumhurbaşkanı olarak kalmak isteyen Tayyip Erdoğan ne zaman akıllanacak, fikri olan var mı?

Buna karşılık buradan ilan ediyorum: Herkes bulabildiği şekilde silahlansın. Canınızı, malınızı ve namusunuzu koruyabilmek için legal veya illegal olarak çeşitli silahlar temin edin yoksa bir gün ihtiyacınız olduğunda zor durumda kalabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, hani sen şuna buna "eyyy falanca" diye konuşmaya başlıyorsun ya, şimdi de ben sana "eyyy Tayyip abi, sen bizi koruyamıyorsun, bari biz kendi tedbirimizi kendimiz alalım" diyorum. Buradaki ironiyi de anlamak istemiyorsan, benim hakkımda da "halkı tahrikten vs" suç duyurusunda bulunabilirsin. Önemli değil, nasıl olsa çıkacağım ilk duruşmada adlî kontrol şartıyla serbest bırakılacağım. Eğer adlî kontrol ile serbest bırakmazsanız, zaten 10 çeşit kronik ve âcil ilaç kullanmamı icap ettiren hastalığım var, o hastalıklarım yüzünden serbest kalacağım.

Ama sende bu ironiyi anlayacak kapasite var mı bilemiyorum. Nasıl olsa etrafındaki yalakalar ve avukatlar "dâvâ açalım, tazminat alalım" diye seni kışkırtacaklar. Açın be, açın ama benden tazminat yerine ancak beddua alırsınız çünkü ben Kamal Kılıçtaroğlu gibi zengin değilim. Kamal'ın arkasında koca İşbankası, milletvekili maaşı, CeHaPe bütçesi, işadamları, işkadınları, işinsanları, işhayvanları filan var. Benim ise insan olarak güvendiğim kimse yok. Benim güvencem başka bir makam.