Çocuklarınızla Arkadaş Olun, Yoksa Başkası Arkadaş Oluyor

"Çocuk, bizi rahat bıraksın" diye eline tutuşturulan cep telefonları veya tabletler, sanal âleme aralanan birer kapıdır. Kapıyı açmak ise hiç zor değil, çünkü artık hemen her evde internet bağlantısı da var, kablosuz bağlantı Wi-Fi de... Gri Parti hükümeti interneti yaygınlaştırırken, meselenin olumsuz yönlerini hiç hesaba katmamıştı ama şimdi gelinen nokta çok acı.

"İnternette 'mavi balina belası' çocukları intihara sürüklüyor ama en az onun kadar tehlikeli olan başka tuzaklar da var. Sanal âlemin köpekbalıkları, çocukları hedef alıp tehditle, şantajla istismar ediyor. Kimileri de çocukları ya uyuşturucuya veya kumara alıştırıyor. 8 ila 18 yaş aralığındaki çocuklar ve gençler internete büyük ilgi duyuyorlar. Ancak doğru kullanıldığında büyük fayda sağlayan internet, aynı zamanda onlar için büyük tehlikeler içeriyor. Kamuoyunda adı sıkça duyulan ‘Mavi Balina’ gibi oyunlar intihara sürüklerken, internet okyanusunda yüzen köpekbalıkları, çocukları uyuşturucu, cinsel istismar ve fuhuş tuzağına düşürüyor." Bkz: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/sanal-dunyanin-kopekbaliklari-tehdit-santaj-istismar-ve-tecavuz-41258662

Anne ve babalar, sırf kendi bencillikleri yüzünden, sırf "başkasının çocuklarında var, benimkinde niye olmasın?" gibi ahmakça sebepler yüzünden dünyanın en tehlikeli silahlarını (internete bağlanan cep telefonu ve tabletleri)  geleceğimizin ümidi çocukların eline verirken zerre kadar düşünmüyorlar bile.

Çocukların ve gençlerin bütün eğitimi, öğretimi, yönelimleri, gelişmeleri, fikirleri vs hep internet üzerinden sağlanan (doğruluğu tartışmalı) bilgilerle sağlanıyor. Sorulan her suale arama motorları (google, yandex, bing, duckduckgo vs) cevap veriyorsa, sizin ebeveyn olarak işiniz nedir? Zaten okullardaki öğretmenlerin ve eğitim standartlarının kalitesizliği herkesin malumu. İçi boş ve saçma sapan ikonik bilgi kırıntılarıyla dolu ders kitapları ve öğrencilerinden daha fazla internet ve teşhir bağımlısı öğretmenler yüzünden nesillerimiz tehlike altında.

Bari siz, anne ve babalar olarak çocuklarınıza sahip çıkın, çocuklarınızla siz arkadaş olmazsanız, sizin yerinize başkaları arkadaş olup, gözünüzün nurlarına her türlü kötülüğü yapıyorlar. Haberiniz olsun.