Meğerse "Ay Tutulunca" İrtica Hortluyormuş!.. Murat Bardakçı Yazdı

Şu anda Türkiye'de yaşayan ve yeterince kıymeti bilinmeyen iki gazeteci-yazar var: Birisi Habertürk'de yazan Murat Bardakçı, diğeri de Fanatik Spor Gazetesi'nden Cem Dizdar. İkisinin ortak özelliği; insanları okumaya, araştırmaya ve düşünmeye teşvik etmeleridir. Bu meyanda Murat Bardakçı'nın son yazısı yine hedefi 12'den vurmuş.

İslam Gemici - Serbest Gazeteci (Freelance Journalist)

Cem Dizdar'ın "spor" bahanesiyle yazdığı metinleri ve TRT Spor'daki programlarını sürekli takip eden biri olarak kendisiyle bir gün tanışmak isterim. Ufuk açıcı ve düşünmeye telkin eden tavrıyla tebrike şâyân bir kişi.

Murat Bardakçı'yı çok fazla anlatmaya lüzum yok. Zaten bu ikisi için bir gün ayrıca yazı yazmayı düşünüyorum. Şimdi geleyim, Murat Bardakçı'nın tarihin tozlu sayfaları arasından keşfedip de bize sunduğu mühim bilgiye:

Meğerse, ay tutulması sırasında memleketin çeşitli yörelerinde salâ, kamet ve ezan okunması; havaya ateş açılması "irticanın hortlaması" mânâsına geliyormuş. İnsanın delirmemesi işten değil. Günümüzün CeHaPe fanatiği cahilleri bunları bilmiyor, bilmedikleri gibi öğrendikleri vakit de sanki tarihte bunlar yaşanmamış gibi davranıyorlar. Neyse...

Murat Bardakçı 1936 senesine ait iki belge yayımlayarak, ezan ve kamet okunmasının memleketin gerileyişine yol açtığının zannedildiğini gösteriyor. Bu memleket nerelerden geçip de bugüne gelmiş? Görmek ve bilmek isteyenler için buradan buyurun: https://www.haberturk.com/yazarlar/murat-bardakci/2506276-inkilap-tarihimizin-buyuksirri-irtica-ay-tutuldugu-gecelerde-hortluyormus

Türkiye Haberleri

BAKAN ERSOY, GELECEĞE MİRAS ESKİ VAN ŞEHRİ'NİN TANITIMINI GERÇEKLEŞTİRDİ

BAKAN ERSOY, VAN TURİZM MASTER PLANI'NI TANITTI

"DEĞERLER EĞİTİMİNDE FARKINDALIK " KONULU UZAKTAN HİZMET İÇİ EĞİTİM YAPILDI

Video Haberler

Kardeşlerin Arasını Ne Açtı Bizimkiler 22 Bölüm

Kardeşlerin Arasını Ne Açtı? | Bizimkiler 22. Bölüm

Görmedikleri kadını paylaşamadılar shorts esraerol

Görmedikleri kadını paylaşamadılar! #shorts #esraerol

Hapishane Müdürü The Warden şimdi tabii'de

Hapishane Müdürü (The Warden) şimdi #tabii'de.

Yerel Seçim 2024 31 Mart Pazar 16 00'da atv'de

Yerel Seçim 2024 | 31 Mart Pazar 16.00'da atv'de!