Levent Pelesen: Doğalgaz faturasını azaltmanın yolu ısı yalıtımından geçiyor!

Binalarda ısıtma maksatlı kullanılan enerjinin yaklaşık yarısının israf edildiğini ifade eden İZODER Başkanı Levent Pelesen, “Kış mevsiminde enerji israfının önüne geçmek ve doğalgaz faturasını yüzde 50 azaltmanın tek yolu, yaşadığımız binalara ısı yalıtımı uygulaması yaptırmaktır” diye konuştu.

İZODER Başkanı Levent Pelesen, ısı yalıtımının yaşadığımız binalarda, dengeli sıcaklık dağılımını sağlayarak, sağlığımıza büyük ölçüde katkı sağladığını ifade ederek, Türkiye ekonomisi ve son kullanıcı için büyük önem arzeden ısı izolasyonunun maliyetinin yüksek olmadığını söyledi.

Yeni yapılan bir binada ısı yalıtımının maliyetinin, toplam maliyetin yüzde 2 ilâ 5’i kadar olduğunu belirten Levent Pelesen, “Isı yalıtımına yaptığımız yatırım ısıtma faturalarından yaklaşık yüzde 50 tasarruf sağlayarak en fazla 5 yılda kendini amorti ediyor. Dolayısıyla makul bir maliyetle uygulanabilen ısı yalıtımı uygulamaları sayesinde, her mevsim sağlıklı, güvenli ve konforlu bir yaşam alanına sahip olabiliyoruz” dedi.

Türkiye’nin yıllık doğalgaz tüketiminin 2017 yılı verilerine göre 53,3 milyar metreküp olduğunu, bu miktarın 13 milyar 301 milyon metreküpünün konutlarda gerçekleştiğini vurgulayan Levent Pelesen, konutlarda doğalgaz tüketimi ile ilgili olarak “İstanbul’da bir ailenin ısınma için bir yılda harcadığı doğalgaz miktarı yaklaşık 1000 metreküp olup, bugünkü doğalgaz tarifesi ile bedeli 1523 TL seviyesindedir. Bu rakam tüketici kullanım davranışlarına bağlı olarak değişebiliyor. Binada doğru malzemelerle, tam anlamıyla yapılan çatı, pencere ve duvar ısı izolasyonu uygulamaları ile harcanan enerji miktarı ve yakıt giderleri yüzde 50’ye varan oranda...

Haberin devamı için aşağıdaki linke tıklayınız.


Ekonomi Haberleri

Dünya Bankası’ndan Türkiye’ye 416 milyon dolar kredi

Türkiye yüksek enflasyonda Avrupa'da birinci, dünyada dördüncü sırada!

Adana-Belemedik “Turistik Tren Seferleri” başlıyor

Tesla, 3 modelde fiyatları düşürdü

Bakan Kacır: Türkiye'nin en büyük gücü genç ve çalışkan nüfusudur

Hizmet ihracatçıları “Strateji” belirledi

Hizmet ihracatçıları "strateji" belirledi

Video Haberler

En ufak başarımda ben ve arkadaşlarım

En ufak başarımda ben ve arkadaşlarım.

Arı Vız Vız

Arı Vız Vız...

Çino Çatal'ın oğlu - Ateş Kuşları 51 Bölüm

Çino, Çatal'ın oğlu! - Ateş Kuşları 51. Bölüm