Ahmaklar Sadece Bizde Yok

Afrika'daki ülkelerin büyük çoğunluğunun devlet başkanları ve başbakanları ya Batılı emperyalistler tarafından getirilmiş uşaklardır veya seçimi kazandıktan sonra Batılı efendilerine köle olan alçaklar... Bu hainler yüzünden Afrika'nın yeraltı ve yerüstü bütün zenginlikleri sömürgeci devlet ve şirketlere peşkeş çekiliyor.

İslam Gemici - Serbest Gazeteci (Freelance Journalist)

İnsanoğlu acımasızlıkta sınır tanımıyor. İnsanların kendi aralarında birbirlerini katletmeleri yetmiyor, etraflarında ne varsa yakıp yıkıp öldürüyorlar. Bu katliamlar için de bahane bulmak kolay. Mesela yeni bir örnek vereyim. Haber şu: "Botsvana, fil avı yasağını kaldırdı." Bkz: https://www.alemihaber.com/onuncusite/haber/botsvana-fil-avi-yasagini-kaldirdi-106271

https://tr.sputniknews.com/afrika/201905231039133667-botsvana-fil-avi-yasagini-kaldirdi/

Botsvana’nın kuzeyinde yabanî hayvan nüfusunun azalması üzerine 2014'de "büyük yaban hayvanlarının avlanması yasağı" yürürlüğe girmişti. Ancak Nisan 2018'de yeni seçilen Devlet Başkanı Mokgweetsi Masisi haziran ayında bir komisyonu fil avı yasağının gözden geçirilmesiyle vazifelendirmişti. Bu komisyon da Şubat 2019'da "avlanmaya izin verilmesini" teklif etmişti.

Eh, gözünüz aydın Botsvanalı kardeşlerim. Yakında filleri ancak fotoğraflarda görürsünüz çünkü zaten yasağa rağmen fil katliamı yapılıyordu. Örnek olarak buyurun: Botswana'da geçtiğimiz günlerde bir doğal hayatı koruma alanının yanında 87 adet fil ölüsü bulundu. Fil çevrebilimcisi ve Elephants Without Borders yönetcisi Mike Chase "şoke oldum, hayatım boyunca bu büyüklükte bir kaçak fil avı ne gördüm ne de duydum" dedi. Bkz: https://www.dunyahalleri.com/botswanada-fil-katliami/

Botsvana Çevre, Doğal Kaynakları Koruma ve Turizm Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada "avlanmanın düzenli ve etik (ahlâkî) bir biçimde yapılacağı" iddia edildi. Ahlâka uygun avlanma nasıl oluyormuş acaba? Elinde tüfek olan avcı, vuracağı file "kardeş, seni öldürebilir miyim?" diye soruyor. Fil de "bıktım abi bu hayattan. Vur beni de kurtulayım" mı diyor acaba? Kargaların bile güleceği bu açıklama size hangi ülkeyi hatırlatıyor? Bir düşünün bakalım.

Şu an için Botsvana, dünyanın en büyük fil nüfusuna ev sahipliği yapıyor, ülkede 130 binden fazla fil olduğu tahmin ediliyor. Afrika genelindeki fil nüfusu ise 415 bin civarında... Ancak özellikle fildişi avcılığı ve iklim değişikliği gibi nedenler yüzünden fil nüfusu sür'atle azalıyor.

****************

This news was translated by Yandex:

Botswana in Africa lifted the elephant hunt ban despite the reaction of animal protection organizations and international public opinion. In the north of Botswana, the ban on the hunting of large wild animals came into force in 2014. However, in April 2018, the newly elected President Mokgweetsi Masisi decided to allow the massacre.

At this rate, we can only see elephants in the zoo and museums. And in some old documentary films...

*

Diese Nachricht wurde von Yandex übersetzt:

Botswana in Afrika hob das elefantenjagdverbot trotz der Reaktion von Tierschutzorganisationen und der internationalen öffentlichkeit auf. Im Norden Botswanas trat 2014 das Jagdverbot für große Wildtiere in Kraft. Im April 2018 beschloss der neu gewählte Präsident Mokgweetsi Masisi jedoch, das Massaker zuzulassen.

Bei dieser rate können wir nur Elefanten im zoo und in Museen sehen. Und in einigen alten Dokumentarfilmen...

*

Hii habari ilikuwa kutafsiriwa na Yandex:

Botswana katika Afrika lile tembo kuwinda ban pamoja na majibu ya wanyama ya ulinzi wa mashirika ya kimataifa na maoni ya umma. Katika kaskazini ya Botswana, kupiga marufuku uwindaji ya kubwa ya wanyama pori alikuja katika nguvu katika 2014. Hata hivyo, katika aprili 2018, wapya waliochaguliwa Rais Mokgweetsi Masisi aliamua kuruhusu mauaji.

Katika kiwango hiki, tunaweza tu kuona tembo katika zoo na makumbusho. Na katika baadhi ya zamani documentary filamu...

*

تمت ترجمة هذه الأخبار من قبل yandex:

ورفعت بوتسوانا في أفريقيا الحظر المفروض على صيد الفيل على الرغم من رد فعل منظمات حماية الحيوان والرأي العام الدولي. في شمال بوتسوانا ، دخل الحظر على صيد الحيوانات البرية الكبيرة حيز النفاذ في عام 2014. ومع ذلك ، في أبريل 2018 ، قرر الرئيس المنتخب حديثا موكغويتسي ماسيسي السماح بالمذبحة.

على هذا المعدل ، نحن يمكن أن نرى الفيلة فقط في حديقة الحيوان والمتاحف. وفي بعض الأفلام الوثائقية القديمة...

*

Эта новость была переведена Яндекс:

Ботсвана в Африке сняла запрет на охоту на слонов, несмотря на реакцию организаций по защите животных и международной общественности. После сокращения населения диких животных на севере Ботсваны в 2014 году вступил в силу "запрет на охоту на крупных диких животных". Но в апреле 2018 года недавно избранный президент Мокгвеци Масиси принял это решение разрешить бойню.

С этого момента мы увидим слонов только в зоопарках и музеях. Также в старых документальных фильмах...

*

Cette nouvelle a été traduite par Yandex:

En Afrique, le Botswana a levé l'interdiction de la chasse aux éléphants malgré la réaction des organisations de protection des animaux et de l'opinion publique internationale. Dans le nord du Botswana, l'interdiction de la chasse aux grands animaux sauvages est entrée en vigueur en 2014. Cependant, en avril 2018, Le président nouvellement élu Mokgweetsi Masisi a décidé d'autoriser le massacre.

À ce rythme, on ne voit que des Éléphants au zoo et dans les musées. Et dans de vieux films documentaires...

*

Warta ieu ditarjamahkeun ku Yandex:

Botswana di Afrika diangkat gajah moro larangan najan réaksi organisasi perlindungan sato jeung opini publik internasional. Di kalereun Botswana, nu ban dina buru badag sato liar datang kana gaya dina taun 2014. Sanajan kitu, dina April 2018, nu karek kapilih Présidén Mokgweetsi Masisi megatkeun pikeun ngidinan uchiha.

Dina rate ieu, urang ngan bisa nempo gajah di kebon binatang jeung museum. Sarta dina sababaraha heubeul film dokumenter...

Video Haberler

İntikam Almadan Durmak Yok Hür 10 Bölüm

İntikam Almadan Durmak Yok! | Hür 10. Bölüm

Aldatmak 64 Bölüm Fragman quot Sezai benden her şeyi saklamış

Aldatmak 64. Bölüm Fragman | "Sezai benden her şeyi saklamış"

İpek Serra'yı merdivenlerden itti - Aldatmak 63 Bölüm

İpek, Serra'yı merdivenlerden itti! - Aldatmak 63. Bölüm