Fanatik Yahudiler Yine Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlediler

Pislik Yahudiler bir türlü rahat durmuyorlar. Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail polisi koruması altındaki 185 fanatik Yahudi'nin Mescidi Aksa'nın güneybatısındaki El-Meğaribe Fas Kapısı'ndan girerek Haremi Şerif'e baskın düzenlediği açıklandı.

İbrani takvimine göre dün akşam başlayan ve bu akşam sona erecek olan Yahudilerin en kutsal günü Yom Kippur (Kefaret günü) ve ardından bir hafta sürecek Sukot Bayramı (Çardaklar Bayramı) münasebetiyle fanatik Yahudiler, "Tapınak Tepesi" olarak isimlendirdikleri Mescid-i Aksa'ya yönelik baskın çağrısı yapıyorlar.

Dün de aralarında İsrail Tarım Bakanı Uri Ariel ile eski Likud Milletvekili Haham Yehuda Glick'in de yer aldığı 300'e yakın fanatik Yahudi Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

İsrail'in Mescid-i Aksa İhlâlleri

Fanatik Yahudiler, İsrail polisi eşliğinde zaman zaman Mescid-i Aksa'nın avlusuna giriyor. Bu durum bölgede gerginliğin tırmanmasına ve Filistinliler ile İsrail polisi arasında arbede yaşanmasına neden oluyor.

İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi olma özelliğini taşıyor.

Yahudiler, içinde Kıble Mescidi ile Kubbetu's Sahra Camisi'nin yanı sıra müze, medreseler ve büyük avlunun yer aldığı Mescid-i Aksa Külliyesi altında, sözde "Süleyman Mabedi kalıntılarının bulunduğu" iddiasıyla kazı çalışmaları yapıyor, Mescid-i Aksa'da kendilerinin de ibadet etme hakları olduğunu savunuyor.


Video Haberler

Boran Ulcay'ın safına mı geçiyor - Kuruluş Osman 157 Bölüm

Boran, Ulcay'ın safına mı geçiyor? - Kuruluş Osman 157. Bölüm

Alaeddin ve Gonca'ya evlilik müjdesi - Kuruluş Osman 157 Bölüm

Alaeddin ve Gonca'ya evlilik müjdesi - Kuruluş Osman 157. Bölüm

Osman Bey ve Ulcay'ın efsane cenki - Kuruluş Osman 157

Osman Bey ve Ulcay'ın efsane cenki! - Kuruluş Osman 157. Bölüm