“Balkanlar 500 milyar dolarlık pazara sahip"

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), en önemli etkinliklerinden biri olan Ekonomi Zirveleri’nin 19’uncusunu Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ve Kosova’da gerçekleştirdi.

Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ve Kosova’da gerçekleşen 19. Ekonomi Zirvesi’ni değerlendiren BALKANTÜRKSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Berat Tunakan, 500 milyar dolarlık bir pazara sahip olan Balkanların önemli bir ekonomik ortak olabileceğine dikkat çekerek ilişkileri daha da geliştirmek gerektiğine vurgu yaptı.

Berat Tunakan “öncelikli hedeflerimiz, Balkanlar’ın ekonomik potansiyelinin güçlendirilmesi, Türkiye ve Balkanlar arasındaki ticari işbirliği imkânlarının geliştirilmesidir. Bu zirve ile birlikte toplamda 19 Yurtdışı Ekonomi Zirvesi yaptık. Böylece Balkanlar dâhil olmak üzere, Avrupa’da bir çok ülkeye ziyaretler yapıp iş imkânları aradık. Son olarak yaptığımız Zirve’de Kuzey Makedonya Cumhuriyeti ve Kosova’da temaslarda bulunduk ve aynı zamanda Bölgedeki tarihî yerleri de gezme fırsatı elde ettik” dedi.

“Kuzey Makedonya ve Kosova önemli fırsatlar sunuyor”

Ülkelerin ekonomi potansiyelini de değerlendiren Tunakan “Kuzey Makedonya, iş gücünün yüksek olması, jeostratejik konumu, Avrupa Birliği’ne aday ülke olması...

Not: Haberin devamını ve ayrıntılarını aşağıdaki linkten okuyabilirsiniz.


Video Haberler

Oylum Tolga'nın baba olacağını öğreniyor - Aldatmak 63 Bölüm

Oylum, Tolga'nın baba olacağını öğreniyor - Aldatmak 63. Bölüm

Tolga ve Selin ile yüzleşti - Aldatmak 63 Bölüm

Tolga ve Selin ile yüzleşti - Aldatmak 63. Bölüm