Aynur Aydın: Nişanlımdan senin yüzünden ayrıldım!

Aynur Aydın’la bayram söyleşisi için bir araya geldik. Onun gibi renkli bir karakteri ancak lunaparka götürebilirdim, öyle yaptım. Yeni şarkısı “Öldürdüm Bizi”yi, meslekteki dönüm noktalarını ve hayvan sevgisini konuştuk. Neler anlatmadı ki... Ajda Pekkan’ın kariyerini değiştirdiğini... Pes etmeye meyilli biri olduğunu... Mucizeler olmasa bize bu güzel şarkılarını sunamayacağını... Hadi buyurun o keyifli sohbete!

◊ Bayram denince aklına ne geliyor Aynur?

- Ben Almanya’da doğup büyüdüm. Çocukluğum da, bayramlarım da orada geçti. Ama bayram hatıralarım sanırım ortak herkesle; kırmızı parlak pabuçlar mesela. Hepimizin vardı ya hani. Annemler Türkiye’den almıştı bana, beyaz çoraplarla birlikte giyerdim. Ne güzel günlerdi.

◊ Birçok kişi hayvanlara olan sevginle tanıyor seni. Nasıl başladı bu sevda ve böyle anılmaktan rahatsız mısın?

- Hiç rahatsız değilim, neden rahatsız olacakmışım ki? Almanya’da hiç sokak hayvanı yoktu. Sonra Türkiye’ye geldim. Rezidansta oturduğum için ilk başta burada da görmedim. Ne zaman ki Fenerbahçe’ye taşındım, bahçeli bir eve, ilk dikkatimi çeken kediler oldu. Üç renkli bir kedi gördüm ilk kez. Sonra fark ettim ki benimle iletişim halindeler. İlk olarak Bihter’i sahiplendim. İnsan gibi bana küstüğünü fark ettim Orkun. Bir gün aşı oldu, benimle günlerce konuşmadı. Dedim ki bir saniye; bunların da insan gibi duyguları var. Bende hep bir şeyi iyileştirme, çözüm üretme güdüsü var. Bahçedeki tüm kedilere çözüm bulmaya çalıştım. Elime geçen tüm kedileri kısırlaştırıp tedavi ettirdim. Sahiplendirme işine de girdim. Bu ‘ün’ü aslında faydalı bir şeye dönüştürdüm.

Aynur Aydın

◊ Sahiplendirme hikâyelerin arasında tuhaflıklarla biten var mı peki?

- Tabii ki. Mesela hayvanları kullanarak benimle iletişime geçmeye çalışanlar var. O yüzden tercihim genelde kadınlar oluyor. Erkekleri çok çok nadir kabul ediyorum. Bir keresinde biri çıktı, “Nişanlımdan senin yüzünden ayrıldım” dedi. Adam önce aradı, “Yoldayım geliyorum” dedi. Gece saat oldu 23.00. Son dakika vazgeçmiş. Kız arkadaşı kızmış buna; “Sen gece 23.00’te Aynur Aydın’dan neden kedi almaya gidiyorsun ki!” demiş. Terk etmiş. (Gülüyor)

◊ Hadi kedi köpeği anlıyorum da, karga beslemek nereden çıktı yahu?

- Bahçede boynu bükük bir şekilde yatıyordu. Güvenlik Haber verdi, “Abla yaralı karga var” diye. Ben de onu kedi kutusunun içine koydum, önce eve sonra veterinere götürdüm. Şimdi onunla ilgileniyorum. 2 hafta oldu. Zaman zaman bahçeye çıkarıyorum hava alsın diye. Halen uçamıyor ama.


Magazin Haberleri

Boyunda bulunan benlere müdahale. #TLC #DoktorÇıbanım #Shorts

Samsun'da Mert Demir rüzgarı!

Onlar da bu özel günü böyle kutladı... Seni seviyoruz baba.... G. C. L!

Mantıklı ve pratik çözümlerde bugün. #TLC #PintilerAilesi #Shorts

Özgü Kaya, Viyana'da kültür turunda!

Hamdi Alkan: Bayram sonrası yoğunluğum başlıyor

Video Haberler

Biraz çatışma ve bolca sevgi içeren o ilişki

Biraz çatışma ve bolca sevgi içeren o ilişki.

Efsane Aşk Hikayesi Böyle Değil Sanki Tutunamayanlar 12 Bölüm

Efsane Aşk Hikayesi Böyle Değil Sanki... | Tutunamayanlar 12. Bölüm

Mecnun ile Gotik Leyla Nişanlandı Leyla ile Mecnun 25 Bölüm

Mecnun ile Gotik Leyla Nişanlandı! | Leyla ile Mecnun 25. Bölüm

Dolandırıcı Damat

Dolandırıcı Damat...