Avrupa’da sağlık sistemi çöküyor! Halk açlıkla boğuşuyor

Sağlık sistemi çöküşte olan Almanya’da son günlerde çocuk kliniklerinde tam anlamıyla felaket yaşanıyor. İngiltere’de acil servislerde bekleme süreleri 40 saate çıktı. Galler’de ise insanlar yokluktan...

Koronavirüs pandemisinde alarm veren Avrupa sağlık sistemi her geçen gün kötüye doğru gidiyor. Hastanelerde acile kabul süreleri her gün uzuyor. Doktor ve bakıcı kadrosundaki açık, hastalara eksik ya da yanlış tedavi uygulanmasına neden oluyor. Enerji krizi nedeniyle iflasın eşiğine gelen hastanelerden her gün şikâyetler yükseliyor. Durumun farkında olan Almanya, acil önlem arıyor. 

ÇOCUKLAR ÖLÜYOR

Alman Yoğun Bakım ve Acil Tıp Derneği (Divi), çocuk yoğun bakım ünitelerinde 'felaket durum' ile karşı karşıya kalındığını açıkladı, "Yeni doğan bir bebek fiilen dolu olan çocuk hastanesine yatırılırsa, acilen kalp ameliyatı olması gereken üç yaşındaki çocuk, üç gün beklemek zorunda kalıyor" açıklaması yaptı. Hannover'den uzman doktor Michael Sasse, "Çocuklar artık onlara bakamadığımız için ölüyor" dedi. Almanya'da bakılamadığı için çocukların öldüğü açıklaması yapılırken, geçtiğimiz günlerde benzer açıklama yaşlılar için yapılmıştı. Bakıcı eksikliği nedeniyle yaşlı hastalarla yeterince ilgilenilemediği, yatağa mahkûm olan hastaların ölümü beklediği aktarılmıştı.

 

Avrupa Haberleri

İngiltere ilaç bulamıyor

Almanya'da Rusya adına casusluk iddiasıyla iki kişi tutuklandı

AB'den İran'a yönelik yaptırımları genişletme kararı

AB'den Türkiye'ye ilişkileri iyileştirme mesajı

Anket: Almanya'da hastane personeline şiddet artıyor

İngiliz jetlerinin İran'a ait İHA'ları düşürdüğü doğrulandı

Solingen'deki yangının zanlısı yakalandı

Almanya'da işlenen suçların sayısı 2016'dan beri en yüksek düzeyde

Video Haberler

Üvey kızıyla aşk yaşıyor esraerol shorts

Üvey kızıyla aşk yaşıyor! #esraerol #shorts

Ateş Kuşları 51 Bölüm İlk 10 Dakika

Ateş Kuşları 51. Bölüm | İlk 10 Dakika

Dergahı Kim Kundakladı Hay Sultan 17 Bo lu m

Dergahı Kim Kundakladı? | Hay Sultan 17. Bölüm