Hâlâ Cevap Bekleyen 15 Temmuz Sorusu

Dün gece televizyon ekranları ve hükümet yandaşı medya sayfaları "zafer kazandık, 15 Temmuz destanı, Reis amcamız kahraman" vs tarzında haberciklerle dolduruldu. Taşıma kalabalıkla İstanbul'un eski havaalanında çeşitli gösteriler yapıldı. Fakat kimse asıl soruyu sormadı: 15 Temmuz Kalkışması'nın arkasındaki politikacılar kimlerdi?

İslam Gemici - Serbest Gazeteci (Freelance Journalist)

Yalanlar, rüyalar, hayaller, müzik klibi efektleriyle süslenmiş kısa filmlerle Türk halkı kandırılmaya devam ediliyor ama kimsecikler soru sormuyor, sual edenlere de cevap veren bir "yetkili" yok. Ne güzel memleket!..

Abdurrahman Dilipak bugünkü yazısında (16 Temmuz 2019) 2016 yılının 15 Temmuz gecesi yaşanacaklarla ilgili güzel bir senaryo yazarak sormuş: Şayet darbeciler başarılı olsalardı ne olurdu? Bkz: https://www.yeniakit.com.tr/yazarlar/abdurrahman-dilipak/ya-basarili-olsalardi-29131.html

ABD destekli FETOCU darbeciler başarılı olsalardı, önceden tespit edilmiş onbinlerce insanın bir kısmı acımasızca katledilecekti, kalanlar da hapishanelere tıkılacaktı. Peki suçüstü yakalanan FETOCU'ları TC devletinin "bağımsız" TC mahkemeleri ne yaptılar? Göstermelik cezalarla çoğunu salıverdiler. Savcılar bilmemkaç kere ömür boyu hapis cezası "talep" etmişler, hikâye. Hâkimler ne yaptılar? 3-5 sene hapis cezaları vererek, bunları da "adlî kontrol şartı" ya da "ev hapsine" çevirerek hepsini serbest bıraktılar. Bu mu sizin adaletiniz?

"Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında Ankara Gölbaşı'ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığına yapılan saldırıda şehit düşen Özel Harekât Camisi İmamı Mustafa Yaman'ın annesi, Cumhurbaşkanımızdan ricamız onların kökünün kazınmasıdır, demiş." Bkz: http://www.hurriyet.com.tr/gundem/sehit-imamin-ailesinden-duygulandiran-sozler-41271714

Peki cumhurbaşkanımız "onların" kökünü kazıyor mu? Ne gezer? Cumhurbaşkanımız milyonlarca lira harcayarak kendisini kahraman olarak gösteren filmler, gösteriler organize ederek, 251 şehidin kanları üzerinden propaganda yapmaya devam ediyor. Bir de bol bol boş laf ediyor: "Yargılarız, ezeriz, döveriz, yaparız, ederiz."

Halk ne yapıyor? Boş konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seçim sandığında sağlam bir Osmanlı Tokadı çarpıyor, uyanmayınca ikinci ve okkalı bir Osmanlı Tokadı sallıyor ama Tayyip bey uyumayı sürdürüyor. Uyusun bakalım, bunun bir de genel seçimi var.



Gerçekler ortaya çıksın diye 3 senedir bekliyoruz. İlginçtir, bu arada "FETÖ'nün siyasî ayağı kimlerdi?" diye birkaç defa TBMM'ye soru önergesi verenler de 15 Temmuz'da evinde oturan muhalefet partileri. FETÖCÜLER'in kim olduğunun bilinmesini istemeyenler ise rengi Ak'tan Gri'ye dönmüş olan Hükümet Partisi ile MHP. Anlayan beri gelsin. Bkz: https://onedio.com/haber/bir-kez-daha-feto-nun-siyasi-ayaginin-arastirilmasi-onergesi-akp-ve-mhp-oylariyla-reddedildi-832944

İnanmadınız mı? Bir de buradan okuyun: https://www.gazetekritik.com/gundem/ak-parti-ve-mhp-den-feto-nun-siyasi-ayagina-ret-h87201.html

Yine mi inanamadınız? Buraya bakın: "AK Parti ve MHP'den FETÖ'nün siyasi ayağına red! 15 Temmuz darbe girişiminin ardından 3 yıl geçmesine rağmen FETÖ’nün siyasi ayağı hâlâ ortaya çıkarılmadı. AKP ve MHP, muhalefeti FETÖ’cü olmakla suçlarken, siyasi ayağın araştırılması önergelerini ise reddetti." Bu haberi veren haber3.com sitesinin sahibi Aydın Özdalga isimli dalgacı. Aydın'ın ağabeyi kim? Akparti'nin eski FETÖCÜ milletvekillerinden Haluk Özdalgahttps://www.haber3.com/guncel/politika/ak-parti-ve-mhpden-fetonun-siyasi-ayagina-ret-haberi-5027426

FETÖCÜLER bile Gri Parti ile dalga geçercesine "15 Temmuz darbecilerinin siyasi ayağını araştırsanıza!.. Haydi bakalım, delikanlıysanız yapın" tarzında haberler yaparak alay ederken, Akparti ve MHP'den tıs yok.

Soru önergesine "hayır" diyen ir başka Gri Parti haberi. https://www.gazeteduvar.com.tr/politika/2017/05/31/ak-partili-selcuk-ozdag-darbecilerin-siyasi-ayagi-olmaz/

Hayret! Nasıl oluyor da oluyor değil mi? Burası Türkiye, kaotik ilişkiler ülkesi. Gri Parti'nin en büyük korkusu şu: Şayet 15 Temmuz darbecileri araştırılır ve tespit edilirse, işin ucunun başta Cumhurbaşkanı'na sonra da kendilerine geleceğini çok iyi biliyorlar. O nedenle ortalığı "15 Temmuz destanı, gaziler, şehitler, kahramanlar, hatıra müzesi" falan gibi şeylerle toz duman edip, havayı sisli hale getirip aradan sıyrılmak istiyorlar. Diyelim ki bu dünyada meseleyi "gargaraya" getirip sıyrıldılar peki ya âhirette nereye kaçacaklar, Allah'ın huzuruna nasıl çıkacaklar?

Zaten halk, politikacıların ne kadar riyakâr ve ikiyüzlü olduğunu iyi biliyor, o yüzden de sabırla bir sonraki seçim gününü bekliyor. İster 2023 olsun, isterse 2028... Bir gün o sandık ortaya konulacak ve Tayyip Erdoğan milletten oy isteyecek.

Bu insanlar İstanbul'un Boğaziçi Köprüsü'nde boşuna mı can verdiler, yaralanıp sakat kaldılar? 3 yıldır cevap bekliyoruz.

Gündem Haberleri

İEKKK’de dönemin son toplantısı yapıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Zeki Müren'in heykelini dikti

Gaziantep’te kaçak ilaç operasyonu: 1 tutuklama

Samsun'da kumar oynayan 7 kişiye para cezası kesildi

İftar menüleri 2024: 19. Gün İftar Menüsü

Kovankayası Yaşayan Parkı İzmirlileri bekliyor

Video Haberler

İntikam Almadan Durmak Yok Hür 10 Bölüm

İntikam Almadan Durmak Yok! | Hür 10. Bölüm

Aldatmak 64 Bölüm Fragman quot Sezai benden her şeyi saklamış

Aldatmak 64. Bölüm Fragman | "Sezai benden her şeyi saklamış"