Nokia'dan şimdi de Viki sürprizi

Sesle aktive olan yapay zekalı asistanlar alanında rekabet hızla sürerken bu alana şimdi 152 yıllık bir dev giriyor. Nokia, Avrupa'da Viki ismiyle bir patent aldı. Peki Nokia neyin peşinde?

Amazon'un Echo'suyla başlayan akıllı ev asistanları akımında Google'dan sonra şimdi de Nokia kendi ürünüyle boy gösterebilir.

152 yaşındaki Finlandiyalı Teknoloji devi Nokia, Çin'de piyasaya çıkacak yeni Android telefonu Nokia 6'yı henüz duyurmuşken, şimdi de Avrupa'da yaptığı patent başvurusu ile gündeme geldi.

17-01/09/viki.png

Viki isimli bir dijital asistan için patent başvurusu yapan Nokia'nın sesle komuta edilebilen, kullanıcıyla sohbet edebilen, internete bağlı, yapay zeka sahibi, akıllı ev teknolojileriyle entegre bir dijital asistan üretmek üzere olduğu anlaşıldı.

Ayrıca Nokia'nın Viki'yi, Appe'ın Siri'si, Microsoft'un Cortana'sı gibi, yeni Nokia telefonlarına yerleştirmesi bekleniyor.

Viki isminin 'Wikipedia'yı çağrıştırması nedeniyle, bu dijital asistanın Nokia telefonlarında, her türlü bilgiye ve detaya ulaşmak için bir sesli asistan olarak hizmet vereceği düşünülüyor.

Yapay zekaların savaşına hazırlanıyoruz

Böylece piyasada Siri, Cortana, Amazon Alexa ve Google Asistant yazılımlarına bir rakip daha katılmış olacak. 

CES 2017'de de örneklerini fazlaca gördüğümüz üzere, yapay zekalı dijital asistanlar, yeni nesil dijital ürünlerdeki en önemli yazılım bileşeni olarak karşımıza çıkıyor.

LG'nin buzdolaplarına ve televizyonlarına, Huawei'nin telefonlarına, Ford'un ve Volkswagen'in otomobillerine Alexa'yı entegre etmesi gibi, 2017 bOyunca diğer firmaların yapay zeka yazılımlarının da çeşitli dijital ürünlerin içine yerleşeceği tahmin ediliyor.


Yazılım Haberleri