Ben de herkese Fikri Işık kimdir onu buldurayım: Bakan Işık: Dünyanın küre olduğunu Müslümanlar buldu

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, ''Dünyanın küre olduğunu Müslüman matematikçiler ve coğrafyacılar ortaya çıkarmıştır'' dedi.

2007 Kasım ayının 21. günü. TBMM'nin fuayesinde buluştuk Fikri Işık ile. Tam yedi sene olmuş.

Yahoo'nun ücretsiz, kamuya açık elektronik posta hizmeti vermeye başladığından bu yana ise 19 sene geçmiş.

Ne alakası var? Dünyanın yuvarlaklığını müslümanların bulduğunu söylemekliğin bugünün müslümanlarına hiç faydası olmadığı kadar bir alaka var.

Yahoo dünyadaki bütün insanların birbirleriyle mektuplaşması "hizmeti"ni üstlendiği 1995'te de hâlâ da Türkiye'de internet var. Ama ne kamunun ne kamudan teşvikli bir işletmenin Türkiye'de bu "hizmeti" üstlenmemesi yanı sıra "dünyadaki bütün insanlara" dünyanın yuvarlak olduğu müslümanlardan öğrenildi gibisinden avunuculuğa ismini yazdıran yazdırana.

Fikri Işık da katılmış o kervana.

Oysa ben, kendilerine, Meclis Eğitim Komisyonu Başkanlığı yapıyorlarken "insanların dijital ortamdan rahatlıkla ve her yerde ve anda mektuplaşması artık verilerin birbirleriyle iletiştirilmesi ve mektuplaştırılması ihtiyacını doğurdu" diye başlayan bir brif verdim. Bunu sağlayan altyapının pilot örneği Başbakanlık bünyesinde kurulsun diye projelendirdiğim Başbakanlık Türkiye Bilgileşim Ajansı önerimi kendilerine teslim ettim. 15 milyona yakın insan mevcuduyla, böyle bir alt yapının en önce Milli Eğitim'e faydası olacaktır, dolayısıyla bu alt yapıyı hükümette gündem ediniz dedim. O zaman ne karşılık verdi, bilmiyorsunuz tabi!

"Ee ne yapmamı istiyorsunuz yani, işe yarar birşey ise eğer siz bunu devlete satmaya çalışsanıza, bana boşuna anlatıyorsunuz".

Yahoo'ya, Google'a, AOL'a bir sorun bakalım; müslümanların kafası ne zamandır dört köşe.

Fikri Işık şimdi bilim bakanı, peki bilin bakalım neyin bakamayanı!

Fikri Işık, müslümanların "sıfır"ı bulmalarıyla müslümanların yolunda çalışan gavurların ikili sayı sistemlerine dayanan elektronik/dijital uygulamaları icadetmeleri arasında bir bağlantı "bulabilen kişi olsaydı" beni ta o zamanlar anlardı.

Arzın küre olduğunu bulmakla, sayılardaki küreyi [yani sıfırı] bulmak aynı meyandadır, bunu bilmeyen kişilere bilim bakanlığı yaptıranlar ise ziyandadır.

Bu yorumumuz, aşağıdaki bağlantı cümlesini mausunuzla tıklayarak açacağınız haber dolayısıyladır. Dünya Bülten'e teşekkür ediyoruz.

alemihaberANALİZ - Tahsin Yılmaz


Video Haberler

Aldatmak 67 Bölüm Fragman quot Beni delirtmeyin ya quot

Aldatmak 67. Bölüm Fragman | "Beni delirtmeyin ya!"

Ümit acı gerçeği gözleriyle gördü - Aldatmak 66 Bölüm

Ümit acı gerçeği gözleriyle gördü - Aldatmak 66. Bölüm

Sezai Oltan'a İpek'in hamile olduğunu söyledi - Aldatmak 66 Bölüm

Sezai, Oltan'a İpek'in hamile olduğunu söyledi - Aldatmak 66. Bölüm