Mutlaka izlenmesi gereken 20 Bollywood filmi - Blok Galeri

Bollywood filmleri son yıllarda tüm dünyada büyük hayran kitlesi kazandı. İşte Bollywood'un en iyi filmlerden 20'si.

3 Idiots (3 Aptal) 

3 Idiots (3 Aptal)

3 Idiots, 2009 yapımı bir Bollywood filmidir.

Film Hindistan'ın en iyi mühendislik okulundaki üç arkadaşın dostluklarını ve hayatını anlatırken eğitim sistemini eleştirmektedir. Hindistan'da tüm zamanların (kendi yılına kadar) en yüksek gişe rekoru ve hasılatını yapan filmidir. Daha önce yine bir Aamir Khan filmi olan Ghajini tarafından elde edilen en yüksek gişe rekoru, bu film ile kırılmıştır. Film, yurtdışı pazarında da o tarihe kadar en yüksek hasılat yapan bollywood filmidir. Filmin başrol oyuncuları: Aamir Khan, Kareena Kapoor, Sharman Joshi, Boman Irani ve Madhavan'dır.

Barfi! Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur 

Barfi! Aşkın Dile İhtiyacı Yoktur

Barfi hem işitme hemde konuşma özürlü bir gençtir.. Shuriti Adında genç Bir kıza aşıktır Fakat Shuritinin ailesi onun normal Bir erkekle evlenip iyi bir mutlu hayat kurmasından yanadır… Barfi bu umutsuz aşkdan yorulmuş yepyeni bir hayata başlamıştır. Bu arada Jhilmil adında yeni bir sevgilisi de olmuştur. Fakat polis tarafından da aranmaktadır tam bu dönemde tekrar karşısına çıkan Shuriti Bütün dengelerini alt üst etmiştir… Artık Barfi bir seçim yapmak zorundadır.

PK (Peekay)
 
PK (Peekay)

PK, Aamir Khan'ın daha önce aktörlük yaptığı 3 Idiots filminin yönetmeni Rajkumar Hirani tarafından yapılan bir Bollywood filmidir. Aamir Khan'ın filmi olan PK'in başrollerinde Anushka Sharma ve Sanjay Dutt de yer almaktadır.

P.K. bi şehirdeki yabancının düşünceler komedisidir. P.K. daha önce kimsenin sormadığı sorular sorar. Bunlar masum, çocuk gibi sorulardır ama cevapları enteresandır.P.K.'in masum gözlerini gören insanlar kendi monoton hayatlarını gözden geçirirler.

P.K.'in sadık arkadaşları ve dostları olur. Kırık kalpleri düzeltir öfkeleri dindirir. P.K.'in çocuksu merakı kendisi ve milyonlarca insan için manevi bir yolculuğa dönüşür. Film karmaşık felsefelerin iddialı ve benzersiz yönlerini orijinal bi şekilde ortaya koyuyor.

Drishyam
 
Drishyam

Zor şartlar altında çekilen bu filmin konusu, kimsenin beklemediği bir cinayetin gerçekleşmesini anlatıyor. Ayrıca sonrasında ise, cinayeti işleyen kişinin ailesini bu durumun içinden çıkardığı gerçekleşiyor. Ailesinin de başı bu cinayetten sonra belaya giren adam, onları karanlığın içinden çıkararak aydınlığa çıkarmayı hedefliyor. Aşırı bir şekilde fedakarlık yaparak bu zorlu durumun üstesinden geliyor.Ailesini kurtarmayı başaran adam, onlarla artık hayata yeni bir yelken açacak ve geçmişin üstüne sünger çekeceklerdir.

Black Friday (Kara Cuma)
 
Black Friday (Kara Cuma)

Black Friday, Hussain Zaidi'nin 1993 yılında gerçekleşen Bombay saldırılarını anlatan kitabı baz alınarak Anurag Kashyap tarafından yazılmış ve yönetilmiştir. 

Filmin oyuncuları; Kay kay Menon, Pavan Malhotra, Aditya Shrivastava, Imtiaz Ali, Pratima Kazmi ve Zakir Hussain'dir.


Sinema Haberleri

The 10 Best Western Movies of The 1990s

46. Moskova Uluslararası Film Festivali başladı

10 Great 1970s American Movie Classics You Probably Haven’t Seen

Avrupa Film Günleri'nin galası başkentte yapıldı

Video Haberler

Boran Ulcay'ın safına mı geçiyor - Kuruluş Osman 157 Bölüm

Boran, Ulcay'ın safına mı geçiyor? - Kuruluş Osman 157. Bölüm

Alaeddin ve Gonca'ya evlilik müjdesi - Kuruluş Osman 157 Bölüm

Alaeddin ve Gonca'ya evlilik müjdesi - Kuruluş Osman 157. Bölüm

Osman Bey ve Ulcay'ın efsane cenki - Kuruluş Osman 157

Osman Bey ve Ulcay'ın efsane cenki! - Kuruluş Osman 157. Bölüm