Mesajların Sonundaki B001, B002 Kodları Ne Anlama Geliyor?

Son zamanlarda mesajların sonuna eklenen sms kodlarını fark etmişsinizdir. Peki bu Sms mesajlarının sonuna eklenen B001, B002 ve B003 gibi devam eden kodlar ne anlama geliyor. BTK kısa bir süre önce yeni bir hizmete başladı ve artık kurumlar, firmalar tar

Son zamanlarda mesajların sonuna eklenen sms kodlarını fark etmişsinizdir. Peki bu Sms mesajlarının sonuna eklenen B001B002 ve B003 gibi devam eden kodlar ne anlama geliyor. BTK kısa bir süre önce yeni bir hizmete başladı ve artık kurumlar, firmalar tarafından gelen servis mesajlarının sonuna bazı kodları yerleştirmeye başladı. Peki bu B001B002B003 ve B004 diye devam eden bu kodlar ne alma geliyor? Bu kodlar bizim ne işimize yarayacak?

Mesajlardaki Kodlar Ne Anlama Geliyor?

BTK bu kodlara “Numara Taşınabilirliği Yönlendirme Kodları” ismini vermiş. BTK bu kodlar ile ilgili yayımladığı rapora göre B001’den B999’a kadar devam eden kodlar görebiliyoruz. Fakat bu kodların hepsi şimdilik kullanımda değil. Özel kurumlar, şirketler bazı kodları kullanmaya başladı. Hata şuan bu kodların bazılarını şirketler kullanarak SMS mesajlarında kullanıcılara gönderiyor. Artık size SMS göndermek isteyen kurumların bu kodları almaları şart. Ve bu kodları SMS mesajlarının sonuna eklemesi mecburiyeti var. 


Mobil Haberleri

Video Haberler

En ufak başarımda ben ve arkadaşlarım

En ufak başarımda ben ve arkadaşlarım.

Arı Vız Vız

Arı Vız Vız...

Çino Çatal'ın oğlu - Ateş Kuşları 51 Bölüm

Çino, Çatal'ın oğlu! - Ateş Kuşları 51. Bölüm