Yunanistan Oturum İznine Sahip Olmak İçin Nasıl Bir Yol İzlemeniz Gerekmektedir

Adaları ve birbirinden güzel manzaraları ile oldukça seyahat edilen ve Türkiye’den de çok sık gidilen yerlerden birisidir Yunanistan. Yunanistan gezilecek yerlere internetten araştırma yaparak kendinize bir program hazırlayabilirsiniz.

Bakıldığı zaman birkaç yıl öncesine kadar birçok Yunanlı ülkesini bırakıp daha iyi bir yaşam arayışı için yurt dışına gidiyorlardır. Milyonlarca Rum göç etmiştir. Bunlar dünyanın dört bir yanına dağılmışlardır. Ülke dışında başka ülkeler içinde farklı yunan toplulukları oluşmuştur. Yunanistan büyük göç dalgalarına tanıklık etmiş bir ülkedir. 1981 yılında Yunanistan Avrupa Ekonomik Topluluğunun tam üyesi olmuştur. Bu sayede yaşam standartları da yükselmiştir. Ayrıca Yunanistan AB’de bulunan en büyük devlet bloğunun da aktif üyelerinden birisi olmuştur.

Yunanistan vatandaşlığı almak isteyen kişileri iki grup altına alarak inceleyebiliriz. İlk olarak bakacak olursak Yunanistan’da varlıklarını yasallaştırmak isteyen eski komünist ülkelerden ve diğer yoksul ülkelerden gelen göçmenlerin oluşturduğu bir topluluk bulunmaktadır. İkincisi ise Yunanistan’da kalmak isteyen ikamet etmek isteyen ve burada çalışmak, iş kurmak isteyen, eğitim görmek isteyen zengin ülke kişilerini ve topluluklarını kapsamaktadır.

Yunan vatandaşlığı verilmesini kapsayan bazı kurallar ve düzenler bulunmaktadır. Yunanistan’da doğmuş ve buraya ait uyrukluğunun devam ettiğini ispatlayan kişiler ile birlikte dedesinin ya da bir ebeveyninin ya da atalarının Yunan vatandaşı olduğunu kanıtlayan belgeler bulan kişiler vatandaşlık için başvuru hakkına sahiptirler. Bu kişiler gidip başvuruda bulunabilirler. Ayrıca yasalar da yunan vatandaşlığına geçmek isteyen kişilerin kendi vatandaşlığını korumak istemesine karşı anlayış göstermektedir. Yani kişiler böylece kendi vatandaşlıklarını kaybetmek zorunda kalmazlar.

Yunan vatandaşlığına sahip olmak isteyen kişiler eğer yunan atalarına sahip ise bu onlar için büyük bir avantaj sağlayacaktır. Bunun için Yunanistan’da bulunan yerel bir belediyeyi ziyaret ederek bu konu ile ilgili belge edinebilirler. Kişilerin Yunanistan ile bir bağı olmamasına karşın Yunan vatandaşlığına başvuru yapabilirler. Bu durumda ise kişilerin son 12 yıl içerisinde yasal olarak 10 yıl boyunca Yunanistan’da yaşamış olmaları gerekmektedir. Başvuru yapacak kişi yetişkin bir birey olmalıdır ve suç listesi de temiz olmalıdır.

Başvuru yapan kişi bir mülteci ve başka bir ülkenin vatandaşı değil ise yasalar bu kişinin de başvuru için son 10 yıl boyunca Yunanistan’da 5 yıl kadar yaşamış olmasını şart koşmaktadır. Yunan olmayan kişilerin dil konusunda da yeterliliğine bakılmaktadır. Ayrıca bunun yanında yunan tarihi ve medeniyeti hakkında da bilgi sahibi olmanız istenmektedir.

Yunanistan’da yaşayan kişiler 7 yıl kadar burada kaldıktan sonra vatandaşlık için başvuru yapabilirler ve artık pasaport da alabilirler. Başvuru yapan kişi vatandaşlığa sahip olduğunda sonraki vize yenilemelerine gerek kalmaz. Ayrıca oturma iznini alan kişiler de Yunanistan’da yaşayabilir ve çalışabilir.

Adaları ve birbirinden güzel manzaraları ile oldukça seyahat edilen ve Türkiye’den de çok sık gidilen yerlerden birisidir Yunanistan. Yunanistan gezilecek yerlere internetten araştırma yaparak kendinize bir program hazırlayabilirsiniz.

Bir yunan pasaportuna sahip olursanız Avrupa vatandaşı olursunuz. yani kişiler bu sayede 15 AB üyesi ülkeye giderek süresiz olarak ikamet edebilir ve orada kalarak çalışabilir.

Yaşam Haberleri

Nana Ölüm Kalım Savaşı Veriyor

Kemer'de pedal zamanı

Adıyaman Savunma Sanayii yatırımına kavuşuyor

Tolga Karel'den aşk pozu

Şırnak ambulans uçak 20 günlük bebek için havalandı