BBC yaptığı haberin arkasında duruyor. Mehmet Şimşek: Esad'ın müzakerelerden dışlanması artık gerçekçi değil

Ekonomiden sorumlu Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Suriye'nin geleceğinin görüşüleceği müzakerelerden ülkenin Devlet Başkanı Beşar Esad'ı dışlamaya çalışmanın artık gerçekçi bir yaklaşım olmadığını söyledi.

BBC'nin yaptığı haber üzerine Hükümet'ten aşağıdaki açıklama yapılmıştı.

Açıklama şöyle;

"Başbakan Yardımcımız Sn. Mehmet Şimşek'in; Davos'ta konuşmacı olarak katıldığı 'Suriye ve Irak : Anlaşmazlığı Bitirme' panelinde Suriye meselesine ilişkin gelen bir soru üzerine verdiği cevap çok nettir. Başbakan Yardımcımız Sn. Mehmet Şimşek gelen soruya cevap olarak; Suriye'deki trajedinin müsebbibinin Esad olduğunu, Esad'ın içinde olduğu bir çözümü içselleştirmenin mümkün olmadığını, Amerika'nın üzerine düşeni yapmadığını, Rusya ve İran'ın sahada durumu değiştirdiğini ve bundan sonra esas odaklanılması gereken konunun ateşkes ile insanların hayatının korunması olduğunu net bir şekilde ifade etmiştir.

Ancak Sputnik Haber Ajansı konuyu bağlamından çıkartarak Başbakan Yardımcımızın "Türkiye artık Esad'sız bir anlaşmada ısrar edemez" dediğini yönünde bir algı oluşturmaya çalışmıştır. Başbakan Yardımcımız Sn. Mehmet Şimşek'in hiçbir şekilde haberde yer verildiği gibi bir ifadesi olmamıştır. Bu Sputnik Haber Ajansının kendi yorumudur."

Bu ayın başlarında Hürriyet gazetesine bir röportaj veren hükümet sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Suriye politikasında değişikliğe gidildiğini söylemiş ve "Baştan beri büyük yanlışlarla dolu olduğuna inananlardanım… Şimdi bunları tamir ediyoruz, düzeltiyoruz" demişti.

BBC'nin ısrarını tebarüz ettiren haberin kaydı: http://i.alemihaber.com/file/2017/bbc-yaptigi-haberin-arkasinda-duruyor-mehmet-simsek-esadin-muzakerelerden-dislanmasi-artik-gercekci-degil-bbc-turkce.pdf

Matthew Rycroft'un (BM İngiliz Temsilcisi) BM'de adına Halep Saldırısı'nın durdurulmasını müzakereye açtığı günden beri Türkiye'nin İngiliz politikasına tabi hareket edeceği sinyali bu bahislerin ipucunu veriyordu. Ve Şimşek'in Davos'taki konuşması o ipucuna bağlı sayılsa bu sanı hiç de yersiz durmayacak gibi görünüyor. Sözlerini inkar etmesinin ise hiçbir kıymeti yok. Zira BBC, inkarın yersiz olduğunu aynen ispat edebiliyor.

alemihaber.com

 


Gündem Haberleri

Hasan Can Kaya ameliyata alındı

Nilüfer Afet Merkezi envanterini güçlendirdi

'Özgürlük Filosu' Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor

Tarım girdilerinde iki aylık artış çift haneye ulaştı!

ESBİM ile 460 engelli vatandaş istihdam edildi

NBA'de Heat ve Pelicans play-off'a yükseldi

Video Haberler

Çino Çatal'ın oğlu - Ateş Kuşları 51 Bölüm

Çino, Çatal'ın oğlu! - Ateş Kuşları 51. Bölüm

Sare ve Zıpkın nişanlandı - Ateş Kuşları 51 Bölüm

Sare ve Zıpkın nişanlandı! - Ateş Kuşları 51. Bölüm

Akıl kaçırtan Barbar şakası

Akıl kaçırtan Barbar şakası