'Kontrollü darbe' mi 'püskürtülmüş darbe" mi

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamasını eleştirirken, “15 Temmuz kontrollü darbe girişiminden sonra, 20 Temmuz’da gerçek darbe yapıldı. 20 Temmuz’u hiç kimsenin unutmaması lazım. Parlamento’dan OHAL yetkisinin alındığı tarihtir”

Püskürtülmüş Darbe Ve Kontrollü Darbe Cepheleri Arasında...

Darbelerin püskürtülmüşü ile kontrollüsü arasına sıkışmak mı bu milletin bahtına çıkan sadece!

Havanı, yavanı, hayvanı kurumuş bir orman bir umman emsal "güdülenebilinir ulaşabilinir bir iyi" azmine vesileleri kalmamış orman, umman emsal bir ülke midir Türkiye? Nedir bizden istikbal ve istiklal ümitlerini silip söken?

Hamallığından başka tasası olmayan merkep misalinden daha ötede, hamallığını yaptığı ikbalciliğinin enfallerinden keyf alarak hem tatmin olan hem güdülen rezillerin işgaline uğramışlığımız mı!? Ganimet keyfi, ganimet güdüsü düşmana yakışır oysa. Ülkemiz ahalisinden ve dahası umerasından, ulemasından, hükemasından olup da "düşmandan başkası mı yapar bunu" diyeceğimiz meşgalelerde kendinden geçerek garkolanlar devşirdikleri şeyler ganimet midir ecir midir diye hiç muhasebe etmiyorlar mı?

Püskürtülmüş darbe tarhı açanlar ile darbe öyle püskürtülmez bahsi açanla arasında "denizin dibi göründü, ormanın külü savuruldu" fehvasına kulak tıkamayalım tabi. Lakin o fehiman, "çözümlü sebeper" teşhisi için işlemelidir. Aksi halde "ya hep ya hiç günü" gelsin beklemesinde meflüç kalacağımızı bilmelidir.

alemihaber.com


Gündem Haberleri

Ebu Ubeyde: İran'ın saldırısı düşmanın kafasını karıştırdı

İzmir'de DEAŞ operasyonu: 11 gözaltı

Danıştay'da başkanlık seçimi günü

Apple şokta... Neredeyse kimse satın almıyor!

Aylardır haber alınamıyordu: Voyager 1'den yeniden sinyal alındı

Patent başvurularında geçerli olacak ücretler belli oldu

New York'ta Filistin destekçisi Yahudi grubun eylemine polis engeli